ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Εμπειρίες στο Ευρωπαϊκό για τον Ηλία Τσαταλιό

Συνεχίζεται για έκτη μέρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκαφών ILCA 6 στην κατηγορία Νέων στη Θεσσαλονίκη (European Championship EurILCA 6 Youth 2022), εκεί όπου συμμετέχει και ο Ηλίας Τσαταλιός. Ο νεαρός αθλητής της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας Ιστιοπλοϊας αγωνίζεται στο κορυφαίο event της χρονιάς, μαζί με αθλητές υψηλού επιπέδου από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η διοργάνωση ολοκληρώνεται στις 6 Ιουλίου και η συμμετοχή του 17χρονου αθλητή του Ολυμπιακού αποτελεί σημαντική εμπειρία ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων που ακολουθούν μέσα στη χρονιά. Τόσο ο νεαρός αθλητής, όσο και ο προπονητής του, Αντώνης Τσότρας προχώρησαν στις εξής δηλώσεις:  

Ηλίας Τσαταλιός: «Είναι μια σπουδαία διοργάνωση εδώ στη Θεσσαλονίκη, καθώς από τους 300 αθλητές που λαμβάνουν μέρος οι περισσότεροι είναι μέλη των εθνικών ομάδων της Ευρώπης. Η ένταση του ανέμου είναι αρκετά χαμηλή και γενικά οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τις προσπάθειες μου και γι’αυτό δεν έχω καταφέρει να φτάσω ακόμα τους προσωπικούς μου στόχους. Περιμένουμε να βγει η τελική κατανομή των στόλων και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να καταλάβω μία θέση ισάξια των δυνατοτήτων μου. Φυσικά το ότι βρίσκομαι εδώ σε ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα, αποτελεί από μόνο του μία τεράστια εμπειρία και είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσει ενόψει των υπόλοιπων διοργανώσεων που συμμετέχω. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό που είναι δίπλα σε κάθε μου προσπάθεια.»

Αντώνης Τσότρας: «Μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει ότι μιλάμε για μια διοργάνωση υψηλότατου επιπέδου, με τους κορυφαίους αθλητές σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία. Όσο αφορά τον Ηλία, είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με την εξέλιξή του, καθώς μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην κατηγορία ILCA 4 και τώρα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Επομένως για αυτόν το επίπεδο είναι και υψηλό, αλλά και πρωτόγνωρο, ενώ στόχος μας είναι να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα ερεθίσματα για να τον βοηθήσουν μέσα στη χρονιά. Το ότι είναι ήδη Πανελληνιονίκης, έχει θέσει ήδη από μόνος του πολύ ψηλά τον πήχη, όμως ως προπονητής του θεωρώ ότι έχει όλα τα φόντα για να επιτύχει στο υψηλότερο επίπεδο. Μπορεί η συμμετοχή του στη διοργάνωση να έχει προπονητικό χαρακτήρα, όμως ελπίζουμε να τον παρακινήσει στο να δουλέψει ακόμα περισσότερο.»