ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Πρόκριση στην Γ Φάση του Πρωταθλήματος για τους Παίδες!

Την πρόκριση στην Γ Φάση του Πρωταθλήματος Παίδων πανηγύρισε η Κ15 του Ολυμπιακού με τελικό απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα, στα παιχνίδια που έδωσε για την Β Φάση το τριήμερο 14-16 Ιανουαρίου στο Κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου. Η ομάδα του Γιώργου Ψύχου βρίσκεται πλέον εν αναμονή της κλήρωσης που θα αναδείξει σε ποιόν όμιλο και με ποιες ομάδες θα αγωνιστεί στη συνέχεια.

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και έδωσαν την πρώτη από τις τέσσερις επίσημες αναμετρήσεις τους για τον Β όμιλο Αττικής, το απόγευμα της Παρασκευής (14/1) με αντίπαλο το ΝΟ Καλαμακίου. Τα αγόρια του Ολυμπιακού δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία και με οδηγό την εξαιρετική άμυνα, που κράτησε το «μηδέν» στα μετόπισθεν σε όλη την αναμέτρηση, πήραν μια άνετη νίκη με 16-0 και ξεκίνησαν έτσι με το «δεξί» τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους για το νέο έτος.

Στη συνέχεια, το μεσημέρι του Σαββάτου (15/1) η ομάδα του Ολυμπιακού ξαναβρέθηκε στο Κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου για την αναμέτρηση με τον ΑΝΟ Γλυφάδας. Μετά από ένα «άκαρπο» πρώτο οκτάλεπτο, όπου οι δύο άμυνες εξουδετέρωσαν αποτελεσματικά τις αντίπαλες επιθέσεις, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην εκπνοή του δεύτερου οκταλέπτου και με το ισχνό προβάδισμα του ενός τέρματος να πάει στο ημίχρονο προηγούμενος. Στην επανάληψη, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν ακόμα 4 τέρματα, για το 5-0, ενώ στην τελευταία περίοδο, η ομάδα της Γλυφάδας το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ σε 6-4 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Με την ολοκλήρωση και των άλλων αγώνων του ομίλου, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση του στην επόμενη φάση και έτσι ο Γιώργος Ψύχος αντιμετώπισε την αναμέτρηση με το Χαϊδάρι ως μια καλή ευκαιρία για να δοκιμάσει πράγματα. Το πρωί της Κυριακής (16/1) οι Παίδες του Ολυμπιακού και του Χαϊδαρίου «ρίχτηκαν» στην πισίνα του Κολυμβητηρίου του Χαϊδαρίου, με τους γηπεδούχους να παίρνουν προβάδισμα στο σκορ με 3-1 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός πίεσε για την ανατροπή και είχε ορισμένες πολύ σημαντικές ευκαιρίες στο τελευταίο κομμάτι του παχνιδιού, όμως τελικά δεν τα κατάφερε και γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα στη διοργάνωση με 8-7.

Την ίδια μέρα και κάτι λιγότερο από τρεις ώρες μετά την αναμέτρηση με το Χαϊδάρι, τα αγόρια του Ολυμπιακού ξαναφόρεσαν τα «ερυθρόλευκα» σκουφάκια τους, αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσουν το ΝΟ Χίου. Στην αναμέτρηση με τους Χιώτες, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά και πήρε προβάδισμα με 2-4 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ με τέσσερα ακόμα τέρματα στην δεύτερη περίοδο, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-8, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι. Τέσσερα τέρματα πέτυχαν και στο τρίτο οκτάλεπτο οι Πειραιώτες, οι οποίοι έφτασαν στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης προηγούμενοι με 4-12, ενώ στο με τρία ακόμη τέρματα πριν το φινάλε διαμόρφωσαν το τελικό σκορ στο 5-15 υπέρ τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Γιώργος Ψύχος) Λεμονής, Βολιανίτης, Διρχαλίδης, Ζάρρας, Ξηροτύρης, Μαυρόπουλος, Μύριλος, Μαρκαζος, Μοναστηριώτης, Βιδάλης, Γαβαλάς, Βουλαλάς, Λουμάνης, Τζένος, Τσούπης, Μπέρδος, Μουδάτσος

Οι αναμετρήσεις των Παίδων του Ολυμπιακού στη Β Φάση του Πρωταθλήματος Κ15:

Παρασκευή (14/1) 20:15 Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. – ΝΟ Καλαμακίου 16-0
Τα οκτάλεπτα: 6-0, 1-0, 1-0, 8-0

Σάββατο (15/1) 14:45 Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου
ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 4-6
Τα οκτάλεπτα: 0-0, 0-1, 0-4, 4-1

Κυριακή (16/1) 11:15 Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου
ΑΕ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 8-7
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-0, 2-3, 3-3

Κυριακή (16/1) 16:00 Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου
ΝΟ ΧΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 5-15
Τα οκτάλεπτα: 2-4, 0-4, 2-4, 1-3