ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Συνέχεια με νίκη για τις Νεάνιδες, 18-7 τον Ολυμπιακό Αλίμου

Ακόμη μία νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στον Ολυμπιακό Αλίμου με 18-7, προσέθεσαν στο ενεργητικό τους οι Νεάνιδες του Ολυμπιακού, οι οποίες αγωνίζονται στη Β Φάση του Πρωταθλήματος. Τα κορίτσια του Ολυμπιακού παρατάχθηκαν χωρίς απουσίες στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Κολυμβητήριο Χαλανδρίου το βράδυ της Τετάρτης (29/12) και δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκαν με 10-3. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε η Δέσποινα Δρακωτού που ήταν εξαιρετική και πέτυχε 7 τέρματα, ενώ η Παπαδοπούλου προσέθεσε ακόμη 3 στην «ερυθρόλευκη» συγκομιδή. Τελευταίο παιχνίδι της Β Φάσης, αλλά και για το 2021 για την ομάδα του Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, το βράδυ της Πέμπτης (30/12) με αντίπαλο τον Πανιώνιο ΓΣΣ.

 

Στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Αλίμου, οι «ερυθρόλευκες» ξεκίνησαν δυναμικά και ήδη στα πρώτα 3’ του αγώνα πήραν κεφάλι στο σκορ με 3-0, χάρη σε δύο τέρματα από την Χριστοδούλου και ένα της Παπαδοπούλου. Η ομάδα από τον Άλιμο μείωσε σε 3-1 ακριβώς στα μέσα του πρώτου οκταλέπτου, όμως η Δρακωτού με δύο γρήγορα τέρματα, διεύρυνε το προβάδισμα του Ολυμπιακού στο +4, διαμορφώνοντας το 5-1. Στο τελευταίο λεπτό ο Άλιμος μείωσε σε 5-2, όμως λίγο πριν την εκπνοή της περιόδου η Τζωρτζακάκη έκανε το 6-2, βάζοντας τις βάσεις για την νίκη των «ερυθρολεύκων».  
Το δεύτερο οκτάλεπτο, είχε αντίστοιχο ξεκίνημα με το πρώτο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος «έτρεξε» ένα σερί 3-0, με την Κουκουφίκη να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 9-2 λίγο πριν τα μισά του οκταλέπτου. Χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από 7’ για να παραβιαστεί και πάλι η εστία της Κωνσταντοπούλου μετά την πρώτη περίοδο, με τον Ολυμπιακό Αλίμου να μειώνει σε 9-3, όμως ο Ολυμπιακός πήγε στο ημίχρονο διατηρώντας το υπέρ του +7, με την Τορνάρου να διαμορφώνει το 10-3, μισό λεπτό πριν την ανάπαυλα.
Ίδια ιστορία και στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Ολυμπιακό να σκοράρει τρεις φορές μέχρι τα μέσα της περιόδου, με τέρματα από τις Δρακωτού, Παπαδοπούλου και Υφαντή, φτάνοντας τη διαφορά σε διψήφια τιμή, για το 13-3. Οι «ερυθρόλευκες» δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους και μάλιστα ολοκλήρωσαν το τρίτο οκτάλεπτο στο +11, με την Λύγουρα να διαμορφώνει το 17-6, στην τελευταία φάση της περιόδου.
Το τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης δεν επιφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να πετύχουν κάποιο τέρμα στα πρώτα 6’ της περιόδου. Ο Ολυμπιακός Αλίμου ήταν αυτός που τελικά το κατάφερε λίγο αργότερα, ενώ ένα λεπτό πριν το φινάλε η Δρακωτού με το έβδομο προσωπικό της τέρμα, διαμόρφωσε το τελικό 18-7, ολοκληρώνοντας μια πολύ σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό.

Τα οκτάλεπτα: 6-2, 4-1, 7-3, 1-1

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Κ. Χατζηδάκης) Κωνσταντοπούλου, Παπαδοπούλου 3, Τζωρτζακάκη 1, Χριστοδούλου Αικ., Δρακωτού 7, Τσούπη, Υφαντή 1, Τορνάρου 2, Χριστοδούλου Αμ. 2, Θεοφανοπούλου, Κουκουφίκη 1, Λύγουρα 1, Κωστάκη, Φλωράτου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΙΜΟΥ (Α. Ασημάκη) Δρικαλα, Μαρίνου, Καραπάτση, Πιταράκη, Ζαλλί 2, Δημοπούλου, Μαρμαρά, Μπιτσάκου 5, Καραϊσκου, Ανδριτσοπούλου, Παπανδρέου