ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Συνεχίζουν το σερί οι Κορασίδες, 79-46 την Ένωση Νέας Περάμου

Συνέχεια στο νικηφόρο σερί που έχει ξεκινήσει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έδωσαν οι Κορασίδες του Ολυμπιακού το Σάββατο (11/12), μετά και την επικράτηση με 79-46 επί της Ένωσης Νέας Περάμου στο Βοηθητικό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για την 9η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Κορασίδων Β της ΕΣΚΑΝΑ.  Αυτή ήταν η έβδομη σερί νίκη από το ξεκίνημα της χρονιάς για τα κορίτσια της Ανθής Μπαλτά, που πλέον θα παλέψουν για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου με τον Διογένη Φρεαττύδας στο μεταξύ τους εξ αναβολής παιχνίδι. Κορυφαία για τον Ολυμπιακό στον αγώνα με την Ένωση Νέας Περάμου ήταν η Σοφία Αρίστου που ήταν ασταμάτητη και πέτυχε 34 πόντους, ενώ άξια συμπαραστάτρια στο σκοράρισμα ήταν η Αλέξη που σημείωσε 21.

Οι «ερυθρόλευκες» όπως σε κάθε αναμέτρηση που έχουν δώσει φέτος, έτσι και σε αυτήν είχαν ως καθοριστικό παράγοντα για τη νίκη το αποφασιστικό τους ξεκίνημα. Στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν προσηλωμένες τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση, καταφέρνοντας να ολοκληρώσουν την πρώτη περίοδο δεχόμενες μόλις 4 πόντους, την στιγμή που μπροστά ήταν αποτελεσματικές και πέτυχαν 22 πόντους. Με «πατημένο» το γκάζι μπήκαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο τα κορίτσια του Ολυμπακού, οι οποίες συνέχισαν το επιθετικό κρεσέντο της πρώτης περιόδου και πέτυχαν ακόμα 29 πόντους για να φτάσουν στο ημίχρονο με το σκορ στο 51-15, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκες» έχοντας εξασφαλίσει τη νίκη, δοκίμασαν πράγματα με την Ανθή Μπαλτά να χρησιμοποιεί διαφορετικούς συνδυασμούς και τακτικές στο παρκέ, γεγονός που επέτρεψε στις φιλοξενούμενες να πετύχουν 17 πόντους στην τρίτη περίοδο για το 62-32 που ήταν και το σκορ που οι δύο ομάδες πήγαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το τελευταίο μέρος της αναμέτρησης είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού η έκβαση της αναμέτρησης είχε ήδη κριθεί, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει το σκοράρισμα και να φτάνει στην τελική επικράτηση με 79-46, προστατεύοντας το αήττητο σερί του από το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα:22-4, 51-15, 62-32, 79-46

Ένωση Νέας Περάμου (Δ. Αναστασίου) Ιωακείμ, Δεληκωντιάντη, Χειλαδάκη, Διαμαντοπούλου, Σερτ, Πνευματικάκη

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Α. Μπαλτά) Βελλιανίτη, Σημαιοφορίδου 14, Αναγνώστου 2, Αλέξη 21, Περάκη 6, Κούρτη Ευαγ., Κωστακοπούλου 2, Αρίστου 34, Κανελλοπούλου, Κούρτη Ευδ.