ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Aναχωρεί την Κυριακή για την Ιταλία

Με προορισμό την Ιταλία θα αναχωρήσει την Κυριακή, η αποστολή της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, ενόψει της συμμετοχής της στον Α’ Όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στη φούσκα της Όστια. Στην συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τρεις αγώνες και θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά σε διάστημα τριών ημερών την Ιταλική Ορτίτζια (14/12, 16:15), την Γερμανική Σπαντάου (15/12, 18:45) και την Κροατική Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (16/12, 18:45).  Ο Ολυμπιακός επανέρχεται στην αγωνιστική δράση μετά από μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας, έχοντας δώσει το τελευταίο του επίσημο ματς το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στην επικράτηση με 17-5 κόντρα στον Πανιώνιο για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.  Αγωνιστικά προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Θοδωρή Βλάχο, ο οποίος υπολογίζει στις υπηρεσίες όλων των αθλητών του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Α’ Ομίλου του Ολυμπιακού

Α’ Όμιλος (Όστια)

14/12 (1η αγωνιστική):

Ολυμπιακός – Ορτίτζια (16:15)

Σπαντάου – Γιουγκ (18:45)

Προ Ρέκο – Μαρσέιγ (21:15).

15/12 (2η αγωνιστική):

Γιουγκ – Μαρσέιγ (16:15)

Σπαντάου – Ολυμπιακός (18:45)

Ορτίτζια – Προ Ρέκο (21:15).

16/12 (3η αγωνιστική)

Μαρσέιγ – Ορτίτζια (16:15)

Ολυμπιακός – Γιουγκ (18:45)

Προ Ρέκο – Σπαντάου (21:15).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος ενόψει της τριάδας των αγώνων στην Ιταλία δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Μετά, από περίπου 10 μήνες αγωνιζόμαστε ξανά στην Ευρώπη κι αυτό είναι κάτι ευχάριστο. Όλα βέβαια θα είναι διαφορετικά φέτος. Διαφορετικός τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης, χωρίς κόσμο  και πολλοί κανόνες για σωστή και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Για μας τον Ολυμπιακό, έχουμε κι άλλα επιπλέον  δεδομένα που χρειάστηκε να, αντιμετωπίσουμε ενόψει των πρώτων ευρωπαϊκών παιχνιδιών μας. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι ήδη 45 ημέρες σε αναστολή, με ό,τι  ιδιαιτερότητες κρύβει αυτή η συνθήκη για την  καλύτερη προετοιμασία της ομάδας μας.  Πιστεύουμε όλοι στον Ολυμπιακό ότι προσπαθήσαμε πολύ να είμαστε έτοιμοι (στα πλαίσια του εφικτού πάντα) ενόψει των 3 πρώτων παιχνιδιών και θα αντιμετωπίσουμε όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια τους αντιπάλους μας με σεβασμό και με πίστη στη νίκη και στις δυνατότητες μας».

Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς ανέφερε: «Καταρχάς είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε σε αγωνιστική δράση αφού στην Ελλάδα έχουν παγώσει αδίκως τα πάντα εδώ και ένα μήνα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Δυστυχώς  δεν είμαστε πλέον φαβορί στον όμιλο όπως είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια  αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Final 8 και τα πρώτα  δυο παιχνίδια με την Ορτίτζια και τη Σπαντάου είναι τα παιχνίδια δια που πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί για να κερδίσουμε και να πλησιάσουμε το στόχο μας».