ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Δυο στα δυο» οι Κορασίδες

Το «δύο στα δύο» πραγματοποίησαν το Σάββατο (17/10) οι Κορασίδες του Ολυμπιακού που επικράτησαν με 3-1 σετ του Απολλώνιου στο Ρέντη, μια εβδομάδα μετά τη νίκη επί της Αργυρούπολης. Οι ερυθρόλευκες προηγήθηκαν με 11-8 στο ξεκίνημα του 1ου σετ και στη συνέχεια  ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Με οδηγό την αποτελεσματικότητα τους στο μπλοκ, έτρεξαν ένα επιμέρους 13-3 για να διαμορφωθεί τελικά το 25-12, χάρη στο οποίο πήραν το 1ο σετ.

Στο δεύτερο σετ, τα κορίτσια του Μανώλη Ζωγραφάκη κατέβασαν στροφές γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Απολλώνιος ο οποίος έφτασε στο 17-25 και ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.

Από εκεί και πέρα μετά τις  οδηγίες του  κόουτς Ζωγραφάκη επανήλθε η καλή εικόνα εικόνα του πρώτου σετ. Οι ερυθρόλευκες αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό βόλεϊ, πήραν το 3ο σετ έτσι με  25-16 και το 4ο με  25-17 αντίστοιχα, φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 3-1 σετ.

Τα σετ:  3-1 .  25-12, 17-25, 25-16, 25-17

Η σύνθεση του Ολυμπιακού:

Καλλίγα, Λιάλιου, Ανδρέου,Διόλη, Γεροντάτη, Σακελλαρίου, Στεργίου, Ατεσόγλου, Πασπαλιάρη, Σουφλέρη, Μαραβέλια, Συριστατίδη, Μερακλή

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

O  προπονητής του Ολυμπιακού Μανώλης Ζωγραφάκης δήλωσε:  «Θεωρώ ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι, μπορούμε όμως να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Είμαστε μια ομάδα που ακόμα ετοιμάζεται και σίγουρα μπορούμε να δώσουμε περισσότερα πράγματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω με τα κορίτσια, έχουμε εξαιρετικό υλικό φέτος. Στο σετ που χάσαμε νομίζω πως είχε να κάνει με αυτοσυγκέντρωσή μας. Σαν καινούργια ομάδα, πιστέψαμε λανθασμένα ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει και σταματήσαμε να έχουμε την ίδια θέλησα. Επομένως θα πρέπει να κρατάμε την προσήλωσή μας σε όλη τη διάρκεια των παιχνιδιών. Μας λείπουν οι θεατές από τα παιχνίδια, είναι πολύ άσχημο αλλά δεδομένου των συνθηκών προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι να παίζουμε χωρίς θεατές. Το πρόβλημα είναι με τους γονείς που θέλουν να καμαρώσουν τα παιδιά τους και αναγκάζονται να μείνουν έξω.Προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις ακόμα και με live streaming που κάνει η έφορός μας προκειμένου να έχουν έστω μία εικόνα του τι κάνουν τα παιδιά τους στον αγώνα, αλλά και οι ίδιες οι παίκτριες επηρεάζονται από το καθεστώς των κεκλεισμένων γηπέδων, γιατί χάνουν την επιβράβευση που βλέπουν στα μάτια των γονιών τους και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.Γενικά όμως, είμαι αισιόδοξος οτι θα ανταπεξέλθουμε και στο τέλος  θα καταφέρουμε τους στόχους μας για φέτος που είναι να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμεκαι να παίζουμε κάθε παιχνίδι μέχρι το τελευταίο».

Σακελλαρίου: «Κάναμε μια καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές, είχαμε κάποια σημεία που παίξαμε αρκετά καλό βόλεϊ, ενώ  ήταν και μερικές στιγμές που φανήκαμε λίγο ασταθείς. Ο αντίπαλος μπορούσε να γίνει επικίνδυνος όταν εμείς δεν ήμασταν σοβαρές. Η αλήθεια είναι ότι διαθέτουμε στην ομάδα πολύ καλές παίκτριες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε αυτές τις περιπτώσεις. Στο τέλος πιστεύω πως νικήσαμε δίκαια. Όσο αναφορά το χαμένο σετ, ίσως δείξαμε χαλάρωση μετά από το πολύ καλό ξεκίνημα του πρώτου σετ και το πληρώσαμε. Πάντως μετά από αυτό πειθαρχήσαμε στις οδηγίες του προπονητή, δείξαμε σοβαρότητα και επανήλθαμε στην ίδια απόδοση του ξεκινήματος».