ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Kυρίαρχος με «9Χ9» κόντρα στη Βουλιαγμένη και έτοιμος για νταμπλ!

Την πρόκριση στον τελικό του 3ουFinal 4 του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε η ομάδα  πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, που επικράτησε άνετα με 9-5 της Βουλιαγμένης στον πρώτο ημιτελικό που διεξήχθη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Π. Φαλήρου. Οι «ερυθρόλευκες» επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά φέτος την κυριαρχία τους έναντι του ΝΟΒ, αφού στην 9η μεταξύ τους αναμέτρηση (σε όλες τις διοργανώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη) πανηγύρισαν την 9η νίκη. Ο Θρύλος έτσι εξασφάλισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (18/7, 21:30, ΕΡT SPORTS), όπου θα αντιμετωπίσει τον Νηρέα Χαλανδρίου με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του 2ου Κυπέλλου της ιστορίας του και την επίτευξη του αήττητου νταμπλ!

«Ερυθρόλευκο» προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, με ωραίο τέρμα της Χριστίνας Τσουκαλά στην παίκτρια παραπάνω στα 5:36. Με τον ίδιο τρόπο και σκόρερ την Ξενάκη ισοφάρισε ο ΝΟΒ στα 3:50, όμως ακολούθησαν δυο διαδοχικά «ερυθρόλευκα» γκολ. Η Νικόλ Ελευθεριάδου στην κόντρα (3:07) και η Κίρα Κρίστμας (1:52) στην παίκτρια παραπάνω έδωσαν για πρώτη φορά τον αέρα του +2 στον Ολυμπιακό για το 3-1.  Ακολούθησε το δεύτερο προσωπικό τέρμα της Ξενάκη χάρη στο οποίο μείωσε η Βουλιαγμένη σε 3-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η 1η περίοδος.

Πάτησε «γκάζι» και κυριάρχησε!

Στο 2ο οκτάλεπτο, ο Θρύλος μπήκε πολύ δυνατά και κυριάρχησε απόλυτα. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη συνέχισε να αμύνεται υποδειγματικά ενώ στην επίθεση εύρισκε λύσεις και έτρεξε 3-0 σερί, διευρύνοντας το προβάδισμά της στο +4. Η Μπενέκου στην παίκτρια παραπάνω έγραψε το 4-2 (5:06) η Αβραμίδου με τον ίδιο τρόπο σημείωσε το 5-2 (3:56), και η Ελευθερία Πλευρίτου με υπέροχη λόμπα στην κόντρα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο  6-2, 3:30 πριν τη λήξη της περιόδου. Η Βουλιαγμένη στα 21’’ μείωσε σε 6-3 και με το επιμέρους 3-1, ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος.

Το έλεγξε μέχρι το φινάλε!

Τον απόλυτο έλεγχο διατήρησε ο Ολυμπιακός και στο 3ο οκτάλεπτο, με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου να επαναφέρει τη διαφορά του +4 στα 5:59, για το 7-3. Ο ΝΟΒ μείωσε προσωρινά με τη Γιαννοπούλου σε 7-4, αλλά χάρη σε δυο διαδοχικά γκολ της Ελευθερίας πλευρίτου (3:48, 2:15), ο Ολυμπιακός αύξησε στο +5 το προβάδισμα του για το 9-4 με το οποίο έληξε η 3η περίοδος.  Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και το σκορ παρέμεινε στο 9-4, μέχρι το 1:27 όταν μείωσε η Νίνου σε 9-5 με σουτ από την περιφέρεια. Στο χρόνο που απέμεινε δεν άλλαξε κάτι με τον Θρύλο να φτάνει στην τελική επικράτησε με το τελικό 9-5 και είναι έτοιμος για την κατάκτηση του Κυπέλλου το Σάββατο!

Τα οκτάλεπτα:  3-2, 3-1, 3-1, 0-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Τσουκαλά (π/π., 5:36), 1-1 Ξενάκη (π/π.,3:50), 2-1 Ελευθεριάδου (3:07), 3-1 Κρίστμας (π/π., 1:52), 3-2 Ξενάκη (π/π., 0:38)

2ο οκτάλεπτο: 4-2 Μπενέκου (π/π., 5:06), 5-2 Αβραμίδου (π/π., 3:56), 6-2 Ελ. Πλευρίτου (κόντρα, 3:30), 6-3 Κοντονή (περιφέρεια, 0:21)

3ο οκτάλεπτο: 7-3 Μ. Πλευρίτου (π/π., 5:59), 7-4 Γιαννοπούλου (περιφέρεια, 5:28), 8-4 Ελ. Πλευρίτου (π/π., 3:48) , 9-4 Ελ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 2:15)

4ο οκτάλεπτο: 9-5 Νίνου (περιφέρεια, 1:27)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης):  Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 3, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 1, Κρίστμας 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Μ. Πλευρίτου 1, Δούλη, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Κανετίδου, Σιούτη.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη, Γιαννοπούλου 1, Ξενάκη 2, Ε. Νίνου 1, Πάτρα, Κότσια, Β. Διαμαντοπούλου, Κοντονή 1, Καλαϊτζή, Λάβι, Μουστακαρία, Καϊάφα.

Δηλώσεις 

Κίρα Κρίστμας

«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο όπου πήραμε μια καλή διαφορά. Ακολουθήσαμε τις εντολές και φτάσαμε στη νίκη. Εάν κάνουμε το ίδιο στον τελικό και τελειώσουμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε θα κατακτήσουμε το Κύπελλο»

 

Ελευθερία Πλευρίτου

«Τελείωσε ο ημιτελικός, πήραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είχαμε καλή απόδοση σε άμυνα και επίθεση. Είχαμε σταθερή απόδοση από την αρχή μέχρι το τέλος. Τώρα βλέπουμε τον τελικό με μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας. Θα παίξουμε σοβαρά από την αρχή. Μπορεί να περάσαμε ότι περάσαμε, δυσκολίες και πρωτόγνωρες καταστάσεις αλλά επανήλθαμε και παίζουμε το ίδιο καλά.»

 

Χάρης Παυλίδης:

«Η άμυνά μας ήταν πολύ καλή. Κάναμε πολλά μπλοκ, κοντρολάραμε το ρυθμό, δεν δεχθήκαμε γκολ στην κόντρα και από φουνταριστό. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι πως μόλις κλειδώσαμε τη νίκη, κάναμε επιπόλαια σουτ. Δεν έχει σημασία πόσο είναι το σκορ. Η ομάδα ήταν σοβαρή στην άμυνα, δεν είχαμε φόβο και κάπου δικαιολογώ τις παίκτριες. Αυτό είναι το μελανό σημείο της ομάδας μου. Θέλω στον τελικό να είμαστε σοβαρή σαν ομάδα και να σεβαστούμε τον αντίπαλο. Ξέρουμε πως είμαστε καλύτερη και θα κερδίσουμε. Αυτό το ξέρουν όλοι. Στον αθλητισμό έχουν γίνει πολλά. Μπορεί να σε τιμωρήσει το ίδιο το άθλημα. Δεν θα αφήσω να συμβεί αυτό στην ομάδα μου. Θέλω να έχουμε ένα σοβαρό πρόσωπο