ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Δυο ευρωπαϊκοί τελικοί σε μια ημέρα!

Η 4η Απριλίου έχει καταγραφεί στο βιβλίο της «ερυθρόλευκης» ιστορίας ως μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα ημέρα. Σαν σήμερα το 2018, ο Ολυμπιακός  μπήκε στο κλειστό κλαμπ των συλλόγων που αγωνίστηκαν σε μια μόλις ημέρα με δυο τμήματά  σε ευρωπαϊκούς τελικούς, αφού τόσο η ομάδα βόλεϊ Ανδρών όσο και η ομάδα βόλεϊ Γυναικών έδωσαν τις πρώτες «μάχες» στους διπλούς τελικούς του CEV Challenge Cup.

Η αρχή έγινε στο κατάμεστο Ρέντη, με τις «ερυθρόλευκες» να αντιμετωπίζουν την μέχρι τότε κάτοχο του τίτλου Μπούρσα σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση την οποία έχασαν στις λεπτομέρειες του τάι μπρεικ (13-15).

Ωστόσο στον επαναληπτικό στην Τουρκία, μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 11 Απριλίου 2018, η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο για το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ, μέσα στην Προύσα ανατρέποντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά από το παιχνίδι στο Ρέντη.

Λίγη ώρα αργότερα η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, αντιμετώπισε στην Ιταλία την ισχυρή Ραβέννα σε ένα εξίσου συναρπαστικό ματς, όπου γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ.  Η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, έφτασε μια ανάσα από το να πάρει το πρώτο σετ αφού βρέθηκε στο σετ μπολ με 23-24, αλλά το έχασε τελικά με 26-24. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν άμεσα σε 1-1 και μετά το νέο προβάδισμα των Ιταλών, είχαν σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσουν ξανά σε 2-2, αφού προηγήθηκαν με 20-22, αλλά γνώρισαν την ήττα με 3-1 σετ και άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού που ακολουθούσε στις 11 Απριλίου 2018 στο κατάμεστο ΣΕΦ.

 

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του πρώτου αγώνα με τη Μπούρσα μέσα από το www.olympiacossfp.gr 

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του πρώτου αγώνα με τη Ραβέννα όπως την κατέγραψε το www.olympiacossfp.gr

 

Παρακολουθήστε την παρακάμερα του αγώνα με την Μπούρσα στο Ρέντη!

Video

Η παρακάμερα του πρώτου ευρωπαϊκού τελικού κόντρα στη Μπούρσα