ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Πέρασε από τον Ιωνικό και τώρα το κύπελλο
Νικηφόρα μπήκε στο 2020 η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού, που πέρασε από την έδρα του Ιωνικού Ν. Φιλαδέλφειας, επικρατώντας με 25-18, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Handball Premier. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, που αγωνίστηκαν και με τα δυο μεταγραφικά αποκτήματα τους, τους Ράντοβαν Όστοϊτς και Όγκιεν Τζέριτς, αλλά και τον Άρτουρ Καβάρτσκι, που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, μετά το πρώτο μισό του αγώνα, ανέβασαν στροφές και μην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητας τους, έφτασαν με άνεση στην τελική επικράτηση. Πλέον όλοι στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο,στρέφουν την προσοχή τους στις υποχρεώσεις του Κυπέλλου και την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ, που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη (22/1), στις 20:30, στο Ρέντη. 
 
Νευρικό το παιχνίδι στο ξεκίνημα του με το σκορ να είναι 2-2 στο 7ο λεπτό. Ο νεοαποκτηθείς, Όγκιεν Τζέριτς έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, κάνοντας το 3-2 στο 8:00 του πρώτου ημιχρόνου, για να ακολουθήσουν διαδοχικές ισοπαλίες μέχρι το 4-4. Σε εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες έκαναν ένα σερί 4-0, με δυο γκολ του Όστοϊτς και από ένα των Κανδύλα και Τζέριτς, για το 8-4, λίγο μετά τα μισά του ημιχρόνου. Το προβάδισμα των «ερυθρολεύκων» θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο αν οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα ήταν πιο εύστοχοι στις επιλογές τους. Στο 25:19 το σκορ ήταν στο 9-7 για τον Ολυμπιακό και το πρώτο μισό της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε στο 12-8. Στο δεύτερο μισό οι νταμπλούχοι Ελλάδας, μπήκαν πιο δυναμικά και με ένα σερί 4-1 στα πρώτα πέντε λεπτά διεύρυναν τη διαφορά στο συν επτά (16-9). Ανεβάζοντας συνεχώς στροφές οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα μεγάλωσαν το προβάδισμα τους, με τη διαφορά να φτάνει σε διψήφιο νούμερο (22-12), στα μισά του δεύτερου ημιχρόνου. Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού ήταν αδιαμφισβήτητη και το τελικό 25-18 ήρθε με άνεση. Οι «ερυθρόλευκοι» συγκεντρώνονται πλέον στον αγώνα του Κυπέλλου, κόντρα στην ΑΕΚ, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου (20:30), στο Ρέντη.  
 
Τα πεντάλεπτα: 1-1, 3-4, 4-7, 5-9, 6-9, 8-12 (ημ.), 9-16, 11-20, 12-22, 15-24, 18-25, 18-25
 
Ιωνικός Ν.Φ.:Τσακνής 1, Νικολαϊδης 1, Αϊβαλιώτης, Νομικός 4, Αργυράκης, Γκέρτσος, Μπούτος Π., Αποστολίδης 5, Κρητικός, Βασιλείου, Συγγάρης, Μπούτος Ελ. 2, Μαντζόπουλος 1, Λιόλιος 4, Μαυροφρύδης, Μπουλούμπασης
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Σπίκιτς, Λέμος 3, Μάλλιος 1, Τερλέτσκι, Τζέριτς 6, Κανδύλας 1, Σανίκης 1, Μπάγιος 2,  Όστοϊτς 3, Δεληχρήστος, Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος, Μιχαηλίδης, Τσίλης 3, Καβάρτσκι 5
 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε στο olympiacossfp.gr: «Είναι πολύ θετικό για εμάς ότι είχαμε επίσημο παιχνίδι πριν από τον αγώνα του κυπέλλου με την ΑΕΚ. Δεν μπορέσαμε να δούμε πολλά πράγματα στο σημερινό παιχνίδι, αλλά έχουμε δουλέψει πολύ το προηγούμενο διάστημα και έχουμε ακόμα τρεις μέρες μπροστά μας ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι την Τετάρτη. Είναι ένας αγώνας πολύ σημαντικός και για τις δυο ομάδες καθώς οδηγεί στον τελικό και σε έναν τίτλο».
 
Ο Ανδρέας Αραπακόπουλος δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Επιστρέψαμε στην αγωνιστική δράση μετά από μεγάλο διάστημα διακοπής και αυτό πάντα μπορεί να κρύβει παγίδες. Ο Ιωνικός στάθηκε καλά και μας βοήθησε να τρέξουμε και να παίξουμε δυνατά αλλά ήμασταν ανώτεροι και φτάσαμε στην τελική επικράτηση. Το σημερινό παιχνίδι ήταν μια πρόβα τζενεράλε για τον ημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, το οποίο το βλέπουμε ως τελικό καθώς ο Ολυμπιακός είναι κύριος διεκδικητής και του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Έχουν έρθει κάποια νέα παιδιά στην ομάδα και προσπαθούμε όλοι να προσαρμοστούν και να βρουν το ρόλο τους στην ομάδα το συντομότερο δυνατόν. Είμαστε σε καλό επίπεδο και πάμε για μια δυνατή "μάχη" στην έδρα μας την Τετάρτη».