ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Στην επιστροφή της Διαμαντοπούλου, 15-3 τον Εθνικό

 

Την έβδομη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις πανηγύρισε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, επικρατώντας με 15-3 του Εθνικού, στο Παπαστράτειο. Στην αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής, οι  «ερυθρόλευκες», που αγωνίστηκαν χωρίς τις Τσουκαλά και Δουρέκα, αλλά με την Χρυσή Διαμαντοπούλου να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά την οκτάμηνη απουσία της και να δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση, έπαιξαν από την αρχή συγκεντρωμένα στην άμυνα και βρίσκοντας τις λύσεις στην επίθεση, έφτασαν με άνεση στην τελική επικράτηση κάνοντας το «7Χ7» στο πρωτάθλημα. Η Α φάση του πρωταθλήματος θα ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου, με την αναμέτρηση κόντρα στη Βουλιαγμένη, που θα διεξαχθεί στο Λαιμό, ενώ πλέον όλοι στρέφουν την προσοχή τους στην Ευρώπη όπου την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, το Σάββατο 30/11 και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Παπαστράτειο ο 5ος όμιλος της Ευρωλίγκας, με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, της Ντουναϊβάρος, της Ματαρό και της Μεντιτεράνι. 
 
Νευρικό επιθετικά το ξεκίνημα του αγώνα για τον Ολυμπιακό, που χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να σκοράρει, με την Βάσω Πλευρίτου να κάνει το 1-1 στο 3:52, με την ίδια να δίνει στη συνέχεια το προβάδισμα στις «ερυθρόλευκες» σκοράροντας στην κόντρα. Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη, βρήκαν ρυθμό από την άμυνα τους και ολοκλήρωσαν το πρώτο οκτάλεπτο, στο συν τρία, με τις Κανετίδου και Μυριοκεφαλιτάκη να κάνουν το 4-1. Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός σκόραρε στην κόντρα και με το επιμέρους 3-1, διαμορφώθηκε το 7-2 του ημιχρόνου. Το προβάδισμα των «ερυθρολεύκων» θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο αν οι προσπάθειες τους δεν σταματούσαν στο δοκάρι.
 
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου στον αγώνα πέρασε και η Χρυσή Διαμαντοπούλου, που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό της και την οκτάμηνη απουσία της. Η Μαρία Μυριοκεφαλικτάκη με δυο διαδοχικά γκολ, ανέβασε τη διαφορά στα επτά τέρματα, για το 9-2, στο 4:14 του τρίτου οκταλέπτου. Το σερί του Ολυμπιακού σε αυτή την περίοδο έφτασε στο 4-0 για το 11-2 με την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη να έχει φτάσει ήδη τα πέντε τέρματα στον αγώνα. Η διαφορά των δυο ομάδων ήταν αδιαμφισβήτητη και με το τελικό 15-3 ο Ολυμπιακός σημείωσε τη έβδομη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις, συνεχίζοντας την αήττητη πορεία του στο πρωτάθλημα. Πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη που σημείωσε πέντε γκολ και ακολούθησε η Βάσω Πλευρίτου με τρία.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 3-1, 4-0, 4-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Έμερσον(περιφέρεια, 6:15), 1-1 Πλευρίτου Β. (π/π, 3:52), 2-1 Πλευρίτου Β. (κόντρα, 3:28), 3-1 Κανετίδου (π/π, 1:30),  4-1 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός, 00:21)

2ο οκτάλεπτο: 5-1 Δούλη (π/π, 6:45), 5-2 Χατζηκυριακάκη(π/π, 6:00), 6-2 Φουντωτού (κόντρα, 1:41), 7-2 Μυριοκεφαλιτάκη (κόντρα, 00:20)

3ο οκτάλεπτο: 8-2 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός, 6:45), 9-2 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός, 4:14),10-2 Πλευρίτου Β. (περιφέρεια, 3:09), 11-2 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός, 2:27)

4ο οκτάλεπτο: 12-2 Κανετίδου (πέναλτι, 7:36), 12-3 Έμερσον (πέναλτι, 6:22), 13-3 Φουντωτού (περιφέρεια, 5:59), 14-3 Αβραμίδου (περιφέρεια, 4:20), 15-3 Μπενέκου (κόντρα, 1:05)

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης):  Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου, Κανετίδου 2, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Μ. Πλευρίτου, Δούλη 1, Β. Πλευρίτου 3, Μυριοκεφαλιτάκη 5,  Σταματοπούλου , Φουντωτού 2

ΕΘΝΙΚΟΣ:  Σωτηρέλη, Λούδη, Κωνσταντοπούλου, Τζελέπη, Κολιτσοπούλου, Μπίσμπα, Χατζηκυριακάκη 1, Λογοθέτη, Πέττα, Κους, Ρουμελιώτη, Έμερσον 2, Ζαφειράκη, Αναγνώστου , Γκοτζιά

 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, δήλωσε στο olympiacossfp.gr, μετά τη λήξη της αναμέτρησης τα εξής: «Το σημαντικό σήμερα είναι η επιστροφή της Χρυσής Διαμαντοπούλου, η οποία και επέστρεψε και έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι ευχάριστο ότι δεν έχει τις ενοχλήσεις που είχε και σιγά σιγά θα επανέλθει πλήρως και θα μας βοηθήσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Έχουμε αρκετούς τραυματισμούς κάθε φορά αλλά όλα τα υπόλοιπα παιδιά υπερβαίνουν εαυτόν, παίζουν και για τους τραυματίες και συνεχίζουμε την πορεία μας. Το βασικότερο από όλα δεν είναι μόνο να κερδίζουμε αλλά να μην έχουμε νέους τραυματισμούς. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια όλων και τώρα έχουμε μπροστά μας δυο εβδομάδες μέχρι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, θα επικεντρωθούμε εκεί, ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι».
 
Η Χρυσή Διαμαντοπούλου, δήλωσε από την πλευρά της, στο olympiacossfp.gr, τα εξής: «Επιτέλους επέστρεψα μετά από οκτώ μήνες και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος, για μένα και χάρηκα πολύ αυτό το παιχνίδι. Χρειάζεται χρόνος να φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο και θα συνεχίσω τη δουλειά αλλά το δύσκολο κομμάτι πέρασε. Αγωνιστικά η ομάδα δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση εν όψει και των ευρωπαϊκών αγώνων, που ακολουθούν σε δυο βδομάδες. Θα δουλέψουμε αυτό το διάστημα ώστε να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμες».