ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Μετά από 6 χρόνια...
Το ασύλληπτο ρεκόρ των 163 διαδοχικών νικών, καθώς ο Ολυμπιακός είχε να ηττηθεί από τις 8 Μαΐου του 2013 στο Παπαστράτειο, σταμάτησε στο Λαιμό, στο ίδιο κολυμβητήριο όπου ξεκίνησε, έξι ολόκληρα χρόνια αργότερα. Η ομάδα πόλο των Ανδρών, που μέτραγε μόνο νίκες, από τις 11 Μαΐου του 2013, γνώρισε την ήττα στη διαδικασία των πέναλτι, με 9-8 (6-6 η κανονική διάρκεια), από τη Βουλιαγμένη στον 2ο τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1, γεγονός που από μόνο του αποτελεί είδηση. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης, είναι δεδομένο ότι θα αντιδράσουν και στον τρίτο τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο (25/5) στις 17:30 (ERT SPORTS) στο Παπαστράτειο, θέλουν να ανακτήσουν το προβάδισμα στην σειρά των τελικών και να διεκδικήσουν το 7ο συνεχόμενο και 33ο συνολικά πρωτάθλημα της ιστορίας τους στον τέταρτο τελικό, που είναι προγραμματισμένος για την Δευτέρα (27/5). Στον δεύτερο τελικό οι άμυνες ήταν αυτές που είχαν τον πρώτο λόγο, με τους Γενηδουνιά και Φουντούλη να χρεώνονται πολύ γρήγορα στο παιχνίδι με δυο αποβολές ο καθένας. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 4-2 στο ημίχρονο, η Βουλιαγμένη έτρεξε ένα σερί 3-0 κάνοντας το 6-5, σκορ που διατήρησε ο Πάβιτς με εξαιρετική απόκρουση, 2:35 πριν τη λήξη του αγώνα και ο Γούνας έφερε το παιχνίδι στα ίσα οδηγώντας το στη διαδικασία των πέναλτι.
 
Δυνατές άμυνες μπροστά στις δυο εστίες στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός κερδίζει αποβολή αλλά ο Γενηδουνιάς δεν εκμεταλλεύεται τον παίκτη παραπάνω και το 0-0 παραμένει. Στην επόμενη φάση οι γηπεδούχοι ανοίγουν το σκορ για το 1-0 στον δεύτερο τελικό. Ο Μανώλης Μυλωνάκης, στο 2:37, σκόραρε στον παίκτη παραπάνω και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Δυο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου ο Γενηδουνιάς δέχτηκε τη δεύτερη αποβολή του στον αγώνα και ο Μπούσλιε, στο 1:02, δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπιακό, κάνοντας το 2-1 και πάλι στον παίκτη παραπάνω. «Αέρα» δυο τερμάτων έδωσε στους «ερυθρόλευκους» ο Γιάννης Φουντούλης, στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, με το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση που επιτυγχάνεται από την περιφέρεια.  Εξαιρετική απόκρουση του Πάβιτς, διατηρεί το 3-1 στο παιχνίδι, για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, στο 4:47 της δεύτερης περιόδου. Δεύτερη αποβολή και για τον Φουντούλη στο 2:28, με τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 3-2 στον παίκτη παραπάνω. Ο Μουρίκης στη λήξη του ημιχρόνου επανέφερε το συν δυο, σκοράροντας και πάλι στον παίκτη παραπάνω.
 
Ίδια η εικόνα και στο τρίτο οκτάλεπτο, με τις άμυνες των δυο ομάδων, να έχουν τον πρώτο λόγο. Γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, στον παίκτη παραπάνω, για τον Ολυμπιακό, το σουτ του Φουντούλη σταματάει στο δοκάρι, η μπάλα στην επαναφορά καταλήγει στον Μυλωνάκη, ο οποίος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση, κάνει το 5-3, στο 3:12. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 5-4 για τους Πειραιώτες. Στο 4:42 της τελευταίας περιόδου το παιχνίδι έρχεται στα ίσα (5-5). Ο Πάβιτς, στο 2:35, σταματάει την γρήγορη επίθεση της Βουλιαγμένης, κρατώντας το 6-5. Ο Αργυρόπουλος κερδίζει το πέναλτι από τον Χρύσανθο, ο Γούνας αναλαμβάνει την εκτέλεση, φέρνοντας το παιχνίδι εκ νέου στα ίσα, στο 6-6, σταματώντας το σερί της Βουλιαγμένης. Το 6-6 έμεινε μέχρι τη λήξη του αγώνα και ο δεύτερος τελικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.
 

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τρεις ανεπιτυχείς εκτελέσεις με τους Γενηδουνιά, Γούνα και Φουντούλη έναντι μιας του Ν.Ο.Β. με τον Τίγκα την προσπάθεια του οποίου απέκρουσε ο Πάβιτς. Με τον τρόπο αυτό διαμορφώθηκε το τελικό 9-8 με το οποίο η σειρά των τελικών έγινε 1-1.

 

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 2-1, 2-1

 

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο:  1-0 Μπάσιτς (π/π, 4:20), 1-1 Μυλωνάκης (π/π, 2:37), 1-2 Μπούσλιε (π/π, 1:02)

2ο οκτάλεπτο: 1-3 Φουντούλης (περιφέρεια, 7:09), 2-3 Γκιουβέτσης (π/π, 2:16), 2-4 Μουρίκης (π/π, 00:01)

3ο οκτάλεπτο: 3-4 Σολανάκης (φουνταριστός, 6:46), 3-5 Μυλωνάκης (π/π, 3:12), 4-5 Αφρουδάκης (φουνταριστός, 00:57)

4ο οκτάλεπτο: 5-5 Μπάσιτς (περιφέρεια, 4:42), 6-5 Τίγκας (φουνταριστός, 3:16), 6-6 Γούνας (πέναλτι, 2:09),

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Χέρβο Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 3, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης 1, Κουρούβάνης Ν., Γουβής, Αφρουδάκης 2, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης 2, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Τσαταλίος
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 3, Σκουμπάκης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Κάκαρης, Ζερδεβάς, Χαλυβόπουλος

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος, μετά τη λήξη της αναμέτρησης δήλωσε τα εξής: «Με ένα καλό ξεκίνημα, προηγηθήκαμε με 3-1. Είχαμε ένα χαμένο πέναλτι στο 3-1 και αμέσως βγάλαμε πολύ νευρικότητα. Πολύ νευρικότητα και στα μαρκαρίσματα και στα τελειώματα των φάσεων στον παίκτη παραπάνω, κάτι που δεν δικαιολογείται από παίκτες τόσο υψηλού επιπέδου. Πρέπει να ηρεμήσουμε, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε τη Βουλιαγμένη με δέκα γκολ διαφορά. Δεν είναι έτσι, είναι τελικός και πρέπει να σεβόμαστε το θεσμό. Κάποια στιγμή θα γινόταν, έγινε τώρα, κάναμε μια ήττα. Δεν φοβάμαι κάτι για την έκβαση του πρωταθλήματος. Θα αντιδράσουμε, έτσι είναι ο αθλητισμός και είναι μια ήττα που θα μας κάνει καλό για τη συνέχεια και θα μας αφυπνίσει».