ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Η ώρα του ημιτελικού της Ευρωλίγκας

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συμμετοχή της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό Final-4 έχει ξεκινήσει. Το μεσημέρι της Παρασκευής (19/4, 12:30, EΡΤ SPORTS HD), ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Ν.Ο. Βουλιαγμένης, στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 της Ευρωλίγκας, που θα διεξαχθεί στην πόλη Σαμπαντέλ της Ισπανίας. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας, που βρίσκονται από την Τετάρτη στη Ισπανία, ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους την Πέμπτη το βράδυ, με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Χάρη Παυλίδη, να αναλύει αρχικά τον αντίπαλο μέσω βίντεο και να ακολουθεί η προπόνηση των αθλητριών του στο «Piscines Carles Ibars», το κολυμβητήριο που θα πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις της διοργάνωσης. Μοναδικός στόχος των «ερυθρολεύκων», που δίνουν το «παρών» συνεχώς τα τελευταία χρόνια σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και διεκδικούν τον τέταρτο ευρωπαϊκό τους τίτλο μετά την κατάκτηση του LEN Trophy τη σεζόν 2013-14, της Ευρωλίγκας το 2014-15 και του LEN Super Cup το 2015-16, είναι η πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου (20/4, 14:15, EΡΤ SPORTS HD). Το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού της διοργάνωσης είναι Πάντοβα - Σαμπαντέλ.

Την αποστολή του Ολυμπιακού αποτελούν οι:  Ελευθερία Πλευρίτου, Μόνικα  Έγκενς, Νικόλ Ελευθεριάδου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Κίσα Γκόφερς, Βασιλική Πλευρίτου, Χριστίνα Τσουκαλά, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Χάνα Μπάγκλινγκ, Σταυρούλα Δουρέκα, Χρυσή Διαμαντοπούλου

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Final-4 της Ευρωλίγκας:

Παρασκευή 19 Απριλίου
12:30 Α Ημιτελικός: Ν.Ο. Βουλιαγμένης - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
14:15 Β Ημιτελικός  Πάντοβα - Σαμπαντέλ

Σάββατο 20 Απριλίου
12:30 Μικρός Τελικός
14:15 Μεγάλος Τελικός

Η φουνταριστή του Ολυμπιακού, Αλεξάνδρα Ασημάκη μιλώντας στο olympiacossfp.gr, δήλωσε εν όψει του ημιτελικού, τα εξής: «Τον αυριανό αγώνα με τη Βουλιαγμένη εμείς τον αντιμετωπίζουμε σαν τελικό αρχικά  λόγω σοβαρότητας της αναμέτρησης, καθώς μια νίκη σου δίνει το εισιτήριο για τον τελικό της Ευρώπης, που είναι ο απόλυτος στόχος της χρονιάς. Είναι πολύ μεγάλο κίνητρο για εμάς να επιστρέψουμε στην κορυφή της Ευρώπης. Επίσης, παίζουμε απέναντι στη Βουλιαγμένη, την ομάδα με την οποία διεκδικούμε τους εγχώριους τίτλους. Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό».