ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2022-2023
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2022-2023
.
Πρωταθλητής Ελλάδος ο Θρύλος
Πρωταθλητής Ελλάδος για 5η φορά στην ιστορία του στο Πόλο Γυναικών αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα μας κέρδισε στα πέναλτι 10-7 (6-6) την Βουλιαγμένη στον 5ο τελικό στο Λαιμό και επέστρεψε στην κορυφή μετά από 2011. Ο Ολυμπιακός που φέτος κατέκτησε το Λεν Τρόφι έδειξε πως έχει την καλύτερη ομάδα και στην Ελλάδα κατακτώντας το Πρωτάθλημα με 3-2 νίκες. Μεγάλη πρωταγωνίστρια του αγώνα ήταν η Χρυσή Διαμαντοπούλου η οποία στην διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε τα χτυπήματα της Γερόλυμου και της Τσουκαλά.
 
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και με όπλο την σπουδαία άμυνα του κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Η ομάδα μας προηγήθηκε με 0-1 και 1-2 χάρις στα γκολ των Τετζαλίδου και Μαργαρίτας Πλευρίτου. Ο Ολυμπιακός αύξησε την διαφορά στα δυο γκολ στην αρχή του 2ου οχταλέπτου με τέρμα της  Μπούικα αλλά η Διαμαντοπούλου μείωσε σε 2-3. Η Μαργαρίτα Πλευρίτου όμως με γκολ της στον παραπάνω στο 4’21 δίνει πάλι προβάδισμα δυο γκολ (2-4) στον Ολυμπιακό. Στο 5’06 του 3ου η Κοντογιάννη μειώνει σε 3-4 αλλά η Ελευθερία Πλευρίτου στην επόμενη επίθεση «γράφει» το 3-5 στον παραπάνω! Η Χυδηριώτη μειώνει στο 2΄18 σε 4-5 και η Κοντογιάννη ισοφαρίζει σε 5-5 στο 1΄31 πριν από την λήξη του 3ου.  Στην αρχή του 4ου η Βουλιαγμένη με γκολ της Γερόλυμου παίρνει για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ με 6-5. Η Μαργαρίτα Πλευρίτου «απαντάει» αμέσως. Σημειώνει στο 4’57 το 3ο της γκολ και ισοφαρίζει σε 6-6. Καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφεραν να πετύχουν άλλο γκολ και έτσι οδηγηθήκαμε στην διαδικασία των πέναλτι.
 
Η διακύμανση: 1ο: 0-1 Τετζαλίδου, 1-1 Γερόλυμου, 1-2 Πλευρίτου Μ., 2ο: 1-3 Μπούικα, 2-3 Διαμαντοπούλου, 2-4 Πλευρίτου Μ., 3o: 3-4 Κοντογιάννη, 3-5 Πλευρίτου Ε., 4-5 Χυδηριώτη, 5-5 Κοντογιάννη, 4ο: 6-5 Γερόλυμου, 6-6 Πλευρίτου Μ.
 
Η διαδικασία των πέναλτι: 0-1 Μπούικα, 0-1 Γερόλυμου, 0-2 Αβραμιδου, 0-2 Τσουκαλά, 0-3 Μανωλιουδάκη, 1-3 Ρουμπέση, 1-4 Πλευρίτου Ε. 1-4 Ξενάκη.
 
Τα οχτάλεπτα: 1-2, 1-2, 3-1, 1-1 (1-4 π).
 
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Λιόση): Κούβδου, Τσουκαλά , Χυδηριώτη 1, Ντάσιου, Πρωτόπαπα, Ξενάκη, Ασημάκη, Ρουμπέση, Γερόλυμου 2, Βασιλική Διαμαντοπούλου 1, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη 2, Ζοφώλη, Μαυρωτά, Βαρελίδη.  
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παυλίδης): Χρυσή Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 1 , Ελευθερία Πλευρίτου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Καλογεράκου, Μαργαρίτα Πλευρίτου 3 , Βάσω Πλευρίτου, Μπούικα 1, Μαρία Βασιλακοπούλου, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου, Γκούζουλα, Αγγελική Βασιλακοπούλου.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
Ο τεχνικός της ομάδας μας Χάρης Παυλίδης είπε μετά από την κατάκτηση του τροπαίου: "Η ομάδα πήρε φέτος δυο κούπες στις έδρες των αντιπάλων μας. Αυτό τα λέει όλα. Πήραμε το Λεν Τρόφι μέσα στην Φλωρεντία από την Φιρέντσε και το Πρωτάθλημα από τη Βουλιαγμένη μέσα στο Λαιμό. Μπράβο στα κορίτσια. Η ομάδα ανέβηκε πάρα πολύ μετά από την κατάκτηση του Λεν Τρόφι. Η Βουλιαγμένη είναι πολύ καλύτερη ομάδα από την Φιρέντσε και την κερδίσαμε και χωρίς την Νοξ. Επιπλέον η Αβραμίδου έπαιξε μετά από ένα μήνα μετά από σοβαρό τραυματισμό. Αυτό που πέτυχαν τα κορίτσια είναι ένα θαύμα. Όλες πήγαν πολύ καλά αλλά παίκτριες όπως η Χρυσή έδειξαν πως δεν έχουν σχέση με τις περσινές τους εμφανίσεις.  Ένα ευχαριστώ και στην διοίκηση για την στήριξη. Αυτή τη χρονιά πήραμε δυο κούπες και ελπίζω την επόμενη να πάρουμε τρεις".
 
Γιάννης Δαλέζιος (Γενικός Γραμματέας):"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Χάρη Παυλίδη γιατί για μένα προσωπικά ήταν ο δυσκολότερος τίτλος μεταξύ όλων όσων πήραμε. Η ομάδα αυτή είναι ομάδα πρότυπο γιατί απότελείται σε πολύ μεγάλο βαθμό από αθλήτριες των ακαδημιών μας. Αυτός ο τίτλος ήταν ο τελευταίος του σημερινού Διοικητικού συμβουλίου στα ομαδικά μας αθλήματα. Ευχαριστώ όλους όσοι αυτά τα τρία χρόνια μας βοήθησαν να πετύχουμε το ακατόρθωτο. Οικονομική εξυγίανση, πρωταθλητισμό σε όλα τα σπορ και ανάπτυξη των ακαδημιών μας. Τον επόμενο μήνα έχουμε εκλογές και θέλω να ζητήσω από όλα τα μέλη του Ολυμπιακού να έρθουν να ψηφίσουν και να εκλέξουν την διοίκηση της επόμενης τριετίας που σκοπός της είναι να κάνει δυο βήματα παραπάνω, την ευρωπαϊκή καταξίωση και τη στέγαση των τμημάτων μας σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις".
 
Φιλιώ Μανωλιουδάκη (Αρχηγός): "Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα. Έμαθε, δούλεψε και δίκαια έφτασε στην κορυφή. Μπράβο σ' όλους. Δώσαμε το 100%. Αξίζαμε το Πρωτάθλημα και το δείξαμε μέσα στο νερό".