ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2022-2023
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2022-2023
.
Πανέτοιμος ο Ολυμπιακός νίκησε 17-1 την Γλυφάδα στην Πρεμιέρα της Α1

Πανέτοιμος για το Ευρωπαϊκό Super Cup εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στην πρώτη αγωνιστική της Α1 κατηγορίας πόλο γυναικών. Με το επιβλητικό 17-1 και την Ασημάκη, στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση, με τα χρώματα του Ολυμπιακού, να σημειώνει 6 γκολ, τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη έδειξαν πως θα πάνε στην Βαρκελώνη για να διεκδικήσουν, με πολλές πιθανότητες, τον δεύτερο Ευρωπαϊκό τους τίτλο. Οι ερυθρόλευκες έβλεπαν το σημερινό παιχνίδι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν σε πραγματικές συνθήκες, την δουλειά που έχουν κάνει στην προπόνηση όλο αυτό το καιρό.

 
Στο πρώτο οκτάλεπτο ο προπονητής του Ολυμπιακού παρέταξε την ομάδα που θα αγωνιστεί στον τελικό. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη με το καλημέρα έδειξε να έχει προσαρμοστεί απόλυτα στην νέα της ομάδα και σημείωσε τα 3 από τα 4 γκολ του Ολυμπιακού (το τέταρτο το πέτυχε η Αβραμίδου).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι Ερυθρόλευκες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, παίζοντας τρομερή άμυνα και φεύγοντας γρήγορα στην κόντρα και να σκοράρουν και πάλι με την Ασημάκη 2 γκολ και τα υπόλοιπα με τις Λογοθέτη και Νιαρχάκου.  
 
Στο τρίτο οκτάλεπτο μπήκαν στο παιχνίδι και οι νεαρότερες αθλήτριες, μιας και το σκορ ήταν ήδη 8-0. Αυτό δεν σήμαινε όμως ότι έπεσε έστω και στο ελάχιστο ο ρυθμός της ομάδας. Ο Ολυμπιακός συνεχίζοντας να παίζει το ίδιο σκληρή άμυνα και στο τέταρτο οκτάλεπτο, τελικά συνέτριψε την Γλυφάδα με συνολικό σκορ 17-1.

Τα οκτάλεπτα:

1ο - 4-0 
2ο - 4-0 
3ο - 5-0 
4ο - 4-1

Ολυμπιακός: Ασημάκη 6, Αβραμίδου 2, Λογοθέτη 2, Νιαρχάκου 1, Τετζαλίδου 1, Μπιανκόνι 1, Ελ. Πλευρίτου 1, Β. Πλευρίτου 1, Σώρα 1, Καλογεράκου 1

 
Γλυφάδα:
Πανουσάκη 1 
 
Δηλώσεις των πρωταγωνιστών στο osfp.gr

Χάρης Παυλίδης :

 
“Σήμερα κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ήμασταν αρκετά σοβαροί από την αρχή, τα κορίτσια ακολούθησαν τις εντολές μου κατά γράμμα και μπόρεσαν να βγάλουν όσα κάνουμε στην προπόνηση, αλλά το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι μείναμε συγκεντρωμένοι μέχρι το τελευταίο λεπτό.  
Όσο αφορά το παιχνίδι της Παρασκευής, είναι ένας τελικός με την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια και μάλιστα μέσα στην έδρα της, αλλά νομίζω ότι αν προσέξουμε την άμυνα μας, κρατήσουμε χαμηλά το σκορ και δεν τους δώσουμε την δυνατότητα για εύκολο γκολ, έχουμε μεγάλη τύχη να κερδίσουμε το παιχνίδι.”

Φιλιώ Μανωλιουδιάκη:

“Σήμερα πιστεύω ότι κάναμε μια καλή αρχή, ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένες στην άμυνα, κάτι που ήταν και ο σκοπός μας και από εκεί και πέρα το μυαλό μας είναι στην Παρασκευή και στον Ευρωπαϊκό τελικό που θα παίξουμε στην Βαρκελώνη. Για εμάς θα είναι ένας πολύ ευχάριστος αγώνας διότι πρώτη φορά θα συμμετάσχουμε σε ένα Super Cup και αν έχουμε την απαιτούμενη προσήλωση πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.”

Αλεξάνδρα Ασημάκη:

 
“Σήμερα ήταν το πρώτο μου παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής είχα λίγο στρες, ήταν και πρεμιέρα του πρωταθλήματος και όταν έβαλα το πρώτο μου γκολ, έκανα τον σταυρό μου κάτω από το νερό και είπα καλή αρχή στον εαυτό μου αλλά και στην ομάδα.  
Σήμερα ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς και θεωρώ ότι ήμασταν αρκετά καλές στην άμυνα. Ήταν μια καλή προπόνηση για τον μεγάλο παιχνίδι που έρχεται με την Sabadell που είναι ο μεγάλος μας στόχος. Ουσιαστικά για αυτόν τον τελικό προετοιμαζόμαστε όλο αυτό το διάστημα. Ένας τελικός είναι μονάχα ένα παιχνίδι, ένα παιχνίδι που θα μας δώσει την κούπα και έτσι θα το αντιμετωπίσουμε, θα δώσουμε τα πάντα μέσα στο νερό για να επιστρέψουμε με το κύπελλο.”