ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2022-2023
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2022-2023
.
Η αρχή της αυτοκρατορίας!

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. θα τιμήσει την Πρωτομαγιά, πριν από τον τρίτο τελικό με τον ΠΑΟΚ (19:00 στο Ρέντη) την ομάδα βόλεϊ που κατέκτησε το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα , το 1968 στη Θεσσαλονίκη.

Την  ομάδα του 1968 που κατέκτησε το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα απάρτιζαν  οι: KYPIAKOΣ ΠANTEΛIAΣ-NIKOΣ KPITΣOTAΛAKHΣ-ΔHMHTPΙΟΣ KEΦAΛAΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΣTAYPOΠOYΛOΣ-ANΔPEAΣ ΛOPANΔOΣ-ΘEOTOKHΣ MANOYΣAPIΔHΣ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΜΠΛΗΣ-ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Απεβίωσαν οι ΣΠYPΙΔΩΝ ΛAMΠAKHΣ-KΩΝ/ΝΟΣ TPAΠEZOΥNTIΔHΣ (θα εκπροσωπηθούν από συγγενείς τους), 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΜΠΕΛΑΣ

ΕΦΟΡΟΙ (απεβίωσαν και θα εκπροσωπηθούν από συγγενείς τους):ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ.

Ο «ερυθρόλευκος» θρίαμβος στη Θεσσαλονίκη!

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη το διάστημα 1-7 Ιουλίου 1968 στο γήπεδο  της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 κατά σειρά: Τον Άρη, Τον Πανελλήνιο, τον Ηρακλή, το Παγκράτι, την Ολυμπιάδα Πατρών και στον τελικό τον Παναθηναϊκό.

Το πρωτάθλημα το κατέκτησε το Σάββατο 6 Ιουλίου 1968 με το απόλυτο των νικών χωρίς να χάσει σετ νικώντας τους πράσινους μέσα σε 35’ λεπτά. Η αναμέτρηση διεξήχθη σε «εχθρικό» για τον Ολυμπιακό κλίμα με την παρουσία περίπου 7.000 φιλάθλων .

Η εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα κέντρου

Για να εξασφαλίσει την παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο Θρύλος είχε κατακτήσει την 1ηθέση στο Πρωτάθλημα Κέντρου το οποίο διεξαγόταν σε δύο γύρους και είχε απολογισμό 16 νικών σε 17 ματς.

Την περίοδο εκείνη οι προπονήσεις του τμήματος διεξάγονταν στο ανοιχτό γήπεδο στην Λέσχη του Ολυμπιακού και τις παρακολούθησαν 2.000 οπαδοί του Θρύλου.

Η δήλωση του Νίκου Κριτσοταλάκη

Το μέλος της ένδοξης ομάδας  Νίκος Κριτσοταλάκης, στην αναδρομή του στην εποχή εκείνη και δήλωσε τα εξής στο osfp.gr:  «Με αθλητές που ξεκίνησαν όλοι μαζί την καριέρα τους πριν αρκετά χρόνια βέβαια και με την συνεχή πρόοδο που είχαν, φτάσανε τον Ολυμπιακό να κατακτά τον πρώτο τίτλο. Έβαλαν συγχρόνως τα θεμέλια για να γίνει αυτή η αυτοκρατορία και αυτό είναι που χαιρόμαστε εμείς οι παλιοί που βλέπουμε τα σημερινά παιδιά και ευχαριστούμε όλοι μας την διοίκηση του Ολυμπιακού και όσους συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία του συλλόγου, που αγαπάμε και αγαπούσαμε από μικρά παιδιά και βλέπουμε την μεγάλη ανταπόκριση της αθλητικής και κοινωνικής προσφοράς που έχει ο Ολυμπιακός στο άθλημα του βόλεϊ».

«Είμαστε υπερήφανοι»

«Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα κέντρου. Είχαμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό και μάλιστα  επειδή δεν υπήρχαν πολλά κλειστά γήπεδα, όταν γινόταν η κλήρωση, λέγαμε να παίξουμε και τα δύο παιχνίδια στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Τότε βέβαια ερχόντουσαν και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Εμείς τότε, ήμασταν μια παρέα από τον Κολωνό και μικροί οι περισσότεροι,. Παίρναμε τρεις συγκοινωνίες για να πάμε να προπονηθούμε στον Πειραιά και  μετά να πάμε στα σχολεία μας. Μεγάλος μας αντίπαλος ήταν ο παναθηναϊκός τον οποίο τις περισσότερες φορές τον κερδίζαμε. Την εποχή  δεν υπήρχε και η τηλεόραση και δεν υπήρχαν και τα τωρινά μέσα να προβάλουν τις επιτυχίες μας.  Δεν είχαμε εξάλλου  τις προϋποθέσεις να προπονηθούμε καλύτερα μιας και ήταν δύσκολα τα χρόνια τότε. Είμαστε υπερήφανοι που φτάσαμε με τις τότε συνθήκες να καταστήσουμε το πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό μας, την αγάπη μας. Γιατί όλοι είμαστε φανατικοί Ολυμπιακοί πάνω απ’ όλα και αναδείξαμε το κλαμπ  κατ’ επανάληψη πρωταθλητή».

«Μας χειροκρότησαν και οι αντίπαλοι»

«Οι αναμνήσεις μου από το πρώτο πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη είναι ακόμα  έντονες, διότι ήμασταν η μόνη ομάδα που μέχρι πρόσφατα είχε κερδίσει όλους τους αντιπάλους της με 3-0. Δεν χάσαμε ούτε ένα σετ. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης μας χειροκρότησε και αναγνώρισε την ανωτερότητα μας. Και μάλιστα στον τελικό μπροστά σε τέσσερις χιλιάδες παναθηναϊκούς που είχαν έρθει λόγω του αγώνα ποδοσφαίρου με τον ΠΑΟΚ και με τον πρόεδρο τους τον Ανέστη. Ήταν σίγουροι πως θα μας κερδίσουν και δυστυχώς για αυτούς χάσανε3-0 σετ σε 35 λεπτά και στο τέλος αναγκάστηκαν να μας χειροκροτήσουν και αυτοί. Οι αναμνήσεις είναι έντονες. Περάσαμε πολλά ωραία χρόνια, δημιουργήσαμε μια ισχυρή επαφή μεταξύ μας, είμαστε σαν μια οικογένεια οι αθλητές. Παρακολουθούμε όλοι μας την εξέλιξη με μεγάλη χαρά και χαιρόμαστε που έχει άξιους ανθρώπους ο Ολυμπιακός και διατηρεί τώρα τα τμήματα του σε αυτή την κατάσταση και είναι συνεχώς πρωταθλητής. Χαιρόμαστε και για την κοινωνική και αθλητική προσφορά που ο σύλλογος δίνει στα νέα παιδιά. Είμαστε συμπαραστάτες τους σε ότι μας χρειαστούν γιατί και εμείς έχουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες ετών και αγαπάμε πολύ τον Ολυμπιακό. Ευχόμαστε στο μέλλον ο Ολυμπιακός μας να κατακτά τα πρωταθλήματα σε όλα τα τμήματα και ειδικά σε αυτό το όμορφο άθλημα που λέγεται βόλεϊ. Να είναι πρωτοπόρος και να δημιουργεί τις εστίες της μάθησης και της παιδείας για τα νέα παιδιά που έρχονται και μαθαίνουν αυτό το άθλημα και να δημιουργεί υγιείς φιλάθλους. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Ολυμπιακού, που μετά από πολλά χρόνια τιμά την πρώτη ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Αυτό για εμάς είναι κάτι πολύ μεγάλο και θα μείνει μαζί με τα άλλα στην καρδιά μας.

Θέλω να δώσω την ευχή. Στα χρόνια που έρχονται, με το άξιο τεχνικό, διοικητικό προσωπικό του Ολυμπιακού σε όλα τα επίπεδα να βλέπουμε και να καμαρώνουμε τον Ολυμπιακό μας πρωταθλητή και ένα ευχαριστώ στους φιλάθλους του Ολυμπιακού που ακόμα μας θυμούνται».