ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Γιαννιώτης: "Θέλω να είμαι στο Ρίο"

Το καλοκαίρι του 2016, στα 36 του, ο Σπύρος Γιαννιώτης, θέλει να είναι στο Ρίο της Βραζιλίας. Όχι για διακοπές αλλά για αγώνες. Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Θα είναι η 4η φορά που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες αφού είχαν προηγηθεί οι διοργανώσεις του Σίδνεϊ το 2000, της Αθήνας το 2004, του Πεκίνου το 2008 και του Λονδίνου το 2012 όπου έχασε στο νήμα το μετάλλιο. Ο σπουδαίος κολυμβητής του Ολυμπιακού μια ημέρα σαν τη σημερινή (21/8) δίνει το παρών στον τελικό των 1500μ ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) και καταλαμβάνει την 5η θέση. Από εκείνη την ... στιγμή έχουν περάσει 10 χρόνια και πλέον ο Σπύρος Γιαννιώτης δεν κολυμπάει στην πισίνα αλλά στην θάλασσα και στις λίμνες.

Με αφορμή την επέτειο από την συμμετοχή του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ο Σπύρος Γιαννιώτης θυμάται εκείνες τις μεγάλες στιγμές και θέτει ως στόχο την 4η Ολυμπιακή διοργάνωση! "Ήταν κάτι μαγικό. Πιστεύω δεν θα ζήσω ξανά κάτι τέτοιο", τονίζει αρχικά ο 34χρόνος κολυμβητής και συνεχίζει: "Είναι τεράστια υπόθεση να συμμετέχεις σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων και μάλιστα μέσα στην χώρα σου. Στον τελικό, θυμάμαι, πριν κολυμπήσω είχε ανατριχιάσει από χαρά και δέος. Να βλέπεις γεμάτες τις εξέδρες με Έλληνες να φωνάζουν και να σε σπρώχνουν. Ακόμη και τώρα που το σκέφτομαι ανατριχιάζω. Δεν την συγκρίνω με καμμία άλλη στιγμή".

Ο Σπύρος Γιαννιώτης μετά από το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό (5χλμ) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου ξεκίνησε ήδη προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το 2015 στο Καζάν και από όπου θα πάρει και εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Ο στόχος; "Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τελείωσε και ξεκινάμε προετοιμασία για μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη χρονιά όπως είναι το 2015. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δίνει πρόκριση για τη Βραζιλία και θέλω να την πάρω. Πρώτος στόχος είναι να προκριθώ στο Ρίο. Αν το κάνω μετά θα βάλω όσο πιο ψηλά μπορώ τον πήχη. Πρώτα το Καζάν και μετά το Ρίο όμως. Θέλω πολύ πάντως να είμαι στο Ρίο το 2016", σημειώνει σχετικά ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής.