ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Ζωγραφίζουμε τη Νοητική Αναπηρία»

Ο Ολυμπιακός σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και την Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά διοργανώνει την δράση  «Ζωγραφίζουμε τη Νοητική Αναπηρία» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Sports For Different Heroes».

Η δράση αυτή απευθύνεται στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Πειραιά αποσκοπώντας να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει τα νέα παιδιά σχετικά με την νοητική αναπηρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί καθώς επίσης και να προτάξει την σημασία της κοινωνικής τους ένταξης. Σε συνεργασία με τους δασκάλους τους, οι συμμετέχοντες μαθητές καλούνται να απεικονίσουν με μια ζωγραφιά συνοδευόμενη από ένα μήνυμα-τίτλο το πώς αντιλαμβάνονται την αναπηρία αναδεικνύοντας την σημασία στήριξης στους ανθρώπους αυτούς.

Η δράση αυτή θα διαρκέσει ως τις 20 Μαρτίου 2020, ημερομηνία κατά την οποία οι υπεύθυνοι δάσκαλοι θα καταθέσουν τα έργα των μαθητών στη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά. Θα ακολουθήσει στις αρχές Μαΐου έκθεση των ζωγραφιών στην Δημοτική Πινακοθήκη με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και του Δήμου Πειραιά να επιφυλάσουν αρκετές εκπλήξεις και βραβεύσεις για τους συμμετέχοντες. ​