Το άγχος πρόδωσε τις αθλήτριες του Θρύλου!

Από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ αγχωμένος για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Λίγο οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί, λίγο το άγχος του πρώτου μεγάλου αγώνα και τα προβλήματα ομοιογένειας που υπάρχουν ακόμα, λόγο των πολλών αλλαγών που έγιναν φέτος στο ρόστερ, οδήγησαν την ομάδα μας σε ένα άσχημο ξεκίνημα, με τον Παναθηναϊκό να το εκμεταλλεύεται, να αποκτά μεγάλη ψυχολογία και από εκεί και πέρα ότι προσπάθεια έκανε του έβγαινε με αποτέλεσμα οι αθλήτριες του να παίζουν πιο ελεύθερα και χωρίς άγχος.

Διακύμανση του αγώνα

Στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός αιφνιδιάζει τον Ολυμπιακό με το σκορ να πηγαίνει γρήγορα στο 1-6. Οι ερυθρόλευκες ανέβασαν την απόδοση τους και ισοφάρισαν 6-6. Από εκεί και πέρα οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το τελικό 30-32

Στο δεύτερο σετ φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός ανασυντάχθηκε και πήρε κεφάλι στο σκορ με 7-2 και 10-5. Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενες με ένα σερί 1-6 καταφέρνουν να ισοφαρίσουν το σκορ σε 11-11 και να παίρνουν την ψυχολογία με το μέρος τους, αφού πήρε όλες τις μεγάλες φάσεις ψυχολογίας. Στην συνέχεια, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 19-19, με τέσσερα λάθη των αθλητριών του Ολυμπιακού, το σκορ γίνεται 20-25.

Στο τρίτο σετ οι πράσινες με την ψυχολογία στα ύψη μπήκαν φουριόζες με ένα σερί 0-4. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 11-11 με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι και το 18-18. Οι άσχημες υποδοχές έριξαν ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των ερυθρόλευκων οι οποίες χωρίς καθαρό μυαλό έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο με αποτέλεσμα να χάσουν και το τρίτο σετ με 20-25.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Νικολάκης δήλωσε:

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια. Ο Ολυμπιακός ήταν αγνώριστος, υπάρχουν πολλές δικαιολογίες που δεν θα αναλύσουμε αυτή τη στιγμή. Ο Ολυμπιακός έδειξε πολλά προβλήματα στην σημερινή του εμφάνιση, δεν είναι δικαιολογία ότι υπάρχουν 2-3 νέα κορίτσια στην σύνθεση του, ωστόσο όταν υπάρχουν απώλειες βασικών αθλητριών λίγο πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, οι αντικαταστάτριες θα χρειαστούν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να ενσωματωθούν πλήρως στην ομάδα. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν το άγχος, το οποίο εμένα με προβλημάτισε γιατί υπήρχαν πάρα πολλά λάθη για έναν πρωταθλητή.

Η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη, έκανε ένα άσχημο παιχνίδι, πρέπει να βάλουμε τα κεφάλια μέσα, να δουλέψουμε γιατί το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Ο στόχος του Ολυμπιακού είναι το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, από εκεί και πέρα την ευθύνη για την σημερινή ήττα την αναλαμβάνει όπως αρμόζει ο προπονητής μιας και ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πιο έτοιμος. Από εκεί και πέρα ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ της ομάδας μας έτσι ώστε να εμφανιστούμε πολύ καλύτεροι για την συνέχεια.

Σχετικά με τον κόσμο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού για την τρομερή συμπαράσταση που έδειξε σήμερα στην ομάδα μας, θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσει να είναι κοντά μας, μιας και στο τέλος θα είναι αυτός που θα χαμογελάσει όταν θα κατακτήσουμε τους τίτλους.

Τα σετ: 30-32, 20-25, 20-25

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νικολάκης): Γιώτα 9 (4/9 επ., 5 μπλοκ), Λαμπρούση 3 (0/4 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Βέσοβιτς 8 (8/29 επ., 56% υπ. – 44% άριστες), Μπραμπόροβα 11 (9/25 επ., 2 άσοο 32% υπ. – 26% άριστες), Χριστοδούλου 3 (2/6 επ., 1 άσο), Μποσκάτσι 11 (10/25 επ., 1 άσο), Κονόμι –λ (50% υπ. – 41% άριστες) / Κωσταντινίδου 8 (6/10 επ., 2 μπλοκ), Βλαχάκη, Κοκκινάκη, Τέζα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρούσης): Γκούζου 4 (4/8 επ.), Καββαδία 8 (7/13 επ., 1 μπλοκ), Μερτέκη 7 (5/28 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ., 46% υπ. – 21% άριστες), Βίλκου 12 (7/23 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Τσίμα 13 (8/25 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ, 54% υπ. – 38% άριστες), Πατσέκο 2 (1 άσο, 1 μπλοκ), Ρόγκα –λ (47% υπ. – 40% άριστες) / Χρήστου 2 (1/3 επ., 1 άσο), Μεταξά, Τσατσούρι