ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Και με τη... βούλα ξανά στο Final 8 o Πρωταθλητής Ευρώπης!

Την πρόκριση στο Final 8 που θα διεξαχθεί στο Ανόβερο το διάστημα 6-8 Ιουνίου, εξασφάλισε και μαθηματικά ο Θρύλος ο οποίος θα δώσει για 4η διαδοχική σεζόν το παρών στην τελική φάση του Champions League. Oι Πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν άνετα του Ανόβερο με 17-7 στο Παπαστράτειο στην αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων και περιμένουν την τελευταία αγωνιστική τη Βερόνα για να οριστικοποιηθεί η τελική κατάταξη της βαθμολογίας. Από κει και πέρα στο σημερινό ματς ο Θρύλος πέρα από τη νίκη-πρόκριση, έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 6-0 στο 1ο οκτάλεπτο και κλείδωσαν ουσιαστικά την υπόθεση νίκη με τη συμπλήρωση του ημιχρόνου το οποίο τους βρήκε μπροστά στο σκορ με 10-2. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το γεγονός ότι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το «ερυθρόλευκο» σκουφάκι ο Μανώλης Ζερδεβάς ο οποίος αγωνίστηκε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.

Μπήκε σαν «σίφουνας»!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε στην πρώτη επίθεση με τέρμα του Γιάννη Φουντούλη ενώ ακολούθησε το γκολ του Μουρίκη στον παίκτη παραπάνω για το 2-0 (6:47). Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν δυο άμυνες με παίκτη λιγότερο και έφτασαν σε δυο ακόμα τέρματα με τον Αλέξανδρο Γούνα από την περιφέρεια (4:07) και τον Κωνσταντίνο Γενηδουνιά με πέναλτι το οποίο διαμόρφωσε το σκορ στο 4-0, τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του οκταλέπτου. Στα λεπτά που ακολούθησαν οι Πειραιώτες διεύρυναν το προβάδισμά τους φτάνοντας στο 5-0 με τον Γιώργο Δερβίση να σκοράρει στην κόντρα (0:41). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και άλλο γκολ πριν τη συμπλήρωση της πρώτης περιόδου, αφού με εντυπωσιακή εκτέλεση από την περιφέρεια, ο Γεννηδουνιάς «έγραψε» το 6-0!

Μπροστά με 10-2 στο ημίχρονο!

Στην έναρξη της 2ης περιόδου, ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να αμύνεται υποδειγματικά και να ελέγχει το ματς. Χρειάστηκε να περάσουν 12 περίπου αγωνιστικά λεπτά για να δουν οι Πειραιώτες την εστία τους να παραβιάζεται και μάλιστα στην 4η προσπάθεια των Γερμανών στον παίκτη παραπάνω, αφού είχαν προηγηθεί τρεις εξαιρετικές «ερυθρόλευκες» άμυνες στον παίκτη λιγότερο.  Στο γκολ αυτό του Τσόρουσιτς (5:37) απάντησε άμεσα ο Πάουλο Ομπράντοβιτς που πέτυχε το 7-1 (4:59) και μετά το 7-2 που σημείωσε ο Ζετς στην κόντρα, ο Γενηδουνιάς με το τρίτο προσωπικό του τέρμα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 8-2, επαναφέροντας το +6 για τον Ολυμπιακό. Με εξαιρετικό γκολ του Αλέξανδρου Γούνα οι «ερυθρόλευκοι» διεύρυναν το προβάδισμα τους στο +7  για το 9-2 και με το 4ο προσωπικό του Γενηδουνιά και πάλι στην εκπνοή (0:02) διαμορφώθηκε το 10-2 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου!

Ντεμπούτο για Ζερδεβά, εύκολα στην τελική επικράτηση!

Με το ξεκάθαρο προβάδισμα υπέρ του Ολυμπιακού και τον Μανώλη Ζερδεβά να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με το «ερυθρόλευκο» σκουφάκι ξεκίνησε η 3η περίοδος. Ο νεαρός πορτιέρο των Πειραιωτών κατέγραψε μάλιστα και την πρώτη του ωραία απόκρουση στην πρώτη επίθεση των Γερμανών διατηρώντας το 10-2. Στα 6:46 το Ανόβερο μείωσε σε 10-3 με τον Εστράνι αλλά ο Γούνας απάντησε άμεσα και με πέναλτι έγραψε το 11-3 (6:21), φτάνοντας στα τρία τέρματα.  Η περίοδος ολοκληρώθηκε με το επιμέρους 2-3 και το σκορ στο 12-5 υπέρ του Θρύλου. Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός ανέβασε εκ νέου στροφές και με το επιμέρους 5-2, έφτασε άνετα στην τελική επικράτηση με το ευρύ 17-7!

Tα οκτάλεπτα: 6-0, 4-2, 2-3, 5-2

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο:  1-0 Φουντούλης (μπάσιμο, 7:34), 2-0 Μουρίκης (π/π., 6:47), 3-0 Γούνας (περιφέρεια, 4:07), 4-0 Γενηδουνιάς (πέναλτι, 3:06), 5-0 Δερβίσης (κόντρα, 0:41), 6-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 0:04)

2ο οκτάλεπτο: 6-1 Τσόρουσιτς (π/π., 5:37), 7-1 Ομπράντοβιτς (π/π., 4:59), 7-2 Ζετς (κόντρα, 4:01), 8-2 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 3:36), 9-2 Γούνας (π/π., 0:32), 10-2 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 0:02)

3ο οκτάλεπτο: 10-3 Εστράνι (περιφέρεια, 6:47), 11-3 Γούνας (πέναλτι, 6:21), 11-4 Μπργκούλιαν (φουνταριστό, 5:57), 12-4 Φουντούλης (πέναλτι, 3:14), 12-5 Μπργκούλιαν (περιφέρεια, 0:42)

4ο οκτάλεπτο: 13-5 Γούνας (6:37), 13-6 Τσόρουσιτς (π/π., 5:57), 14-6 Νικολαΐδης (φουνταριστό, 5:21), 15-6 Ομπράντοβιτς (π/π., 4:30), 15-7 Μπργκούλιαν (4:06), 16-7 Γενηδουνιάς (π/π., 1:35), Γούνας (κόντρα, 0:52)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 5, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Ζερδεβάς

ΑΝΟΒΕΡΟ (Κάρστεν Σιχάφερ): Σένκελ, Τσόρουσιτς 2, Μογκ, Ρεάλ, Μπργκούλιαν Ντ. 3, Ράντοβιτς, Γιόκιτς, Πρέους, Τσούτζε, Εστράνι 1, Ζετς 1, Βίνκελχορστ, Γκόετζ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το ματς: «Το σημαντικό σήμερα εκτός από τη νίκη είναι και η εξασφάλιση της πρόκρισης στο Final 8 για 4η συνεχόμενη φορά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για το σύλλογο και για όλη την ομάδα και θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου αλλά και τον κόσμο που παρευρέθηκε για να μας συμπαρασταθεί ακόμη μία φορά. Στις  τέσσερις αυτές χρονιές, έχουμε να επιδείξουμε ένα χαμένο τελικό, μία κατάκτηση και δεν ξέρουμε ακόμη τι έρχεται τη φετινή χρονιά, οπότε κρίνεται σίγουρα ως μια επιτυχημένη τετραετία. Δεν θέλουμε να ξεχάσουμε κάτι από το σημερινό παιχνίδι που ξεκίνησε όπως θέλαμε, με μεγάλη συγκέντρωση, με ένα σκορ που δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο. Ήταν επόμενο ότι οι παίκτες θα χαλάρωναν στη συνέχεια και δεν θα συνέχιζαν στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος. Κρατάω ότι οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι, σοβαροί, συνειδητοποιημένοι, το ήθελαν πάρα πολύ και ξέρουν που βρίσκονται. Έχουμε ακόμη 40 μέρες, ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 15 Μαΐου, τους τελικούς του πρωταθλήματος που θέλουμε να στεφθούμε πρωταθλητές. Στο Final 8 θέλουμε να είμαστε υγιείς, έτοιμοι κυρίως στο μυαλό αλλά και στην ψυχή.  Είμαστε έτοιμοι, θέλουμε να παρουσιαστούμε ως Πρωταθλητές Ευρώπης και να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, να δείξουμε τη δύναμή μας αλλά και ό,τι άλλο θέλουμε».

Αναφορικά με το ντεμπούτο του Μανώλη Ζερδεβά ο κόουτς του Θρύλου τόνισε: «Ο Μανώλης είναι ένα παιδί που ήθελε πολύ να έρθει στον Ολυμπιακό και για αυτό περίμενε πολλούς μήνες. Τα κατάφερε, είναι ένας από τους ελπιδοφόρους παίκτες για την Εθνική και τον Ολυμπιακό και το μέλλον είναι μπροστά του. Νομίζω ότι βρίσκεται σε ένα σύλλογο που μπορεί να του προσφέρει αυτά που ονειρεύεται και αυτά που θέλει. Εύχομαι καλές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο».

Μανώλης Ζερδεβάς: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους αγωνίστηκα με το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Γενικά η ομάδα είναι ευχαριστημένοι γιατί κατάφερε το μεγάλο στόχο της χρονιάς. Συνεχίζουμε δυνατά γιατί τα επόμενα παιχνίδια είναι αυτά που θα κρίνουν τους τίτλους και την τελική πορεία της σεζόν. Τώρα θα προετοιμαστούμε για το ματς με τη Βερόνα και για τους τελικούς του πρωταθλήματος»

Δημήτρης Νικολαΐδης: « Παίξαμε ένα πολύ καλό αγώνα  και δείξαμε ποιος είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης. Έχουμε μια τελευταία αγωνιστική θα την διαχειριστούμε με σοβαρότητα και συγκέντρωση. Στο Ανόβερο θα πάμε  με το πνεύμα του Πρωταθλητή Ευρώπης και θέλουμε να αποδείξουμε με την παρουσία μας εκεί την ποιότητα της ομάδας και ποιοι είμαστε. Μέχρι τότε όμως έχουμε καιρό μπροστά μας αφού μεσολαβεί ένα ακόμα ματς για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων που θα κρίνει και την τελική κατάταξη και φυσικά τα πλέι οφ του πρωταθλήματος».