ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2021-2022
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2021-2022
.
Διαφορά κλάσης

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού αντιμετώπισε σήμερα τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του Πανελληνίου με σκοπό να υπερασπιστεί αλλά και να διευρύνει το προβάδισμα στην βαθμολογία που της δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα play off. Η διαφορά κλάσης των δυο ομάδων φάνηκε από τις πρώτες κιόλας φάσεις του αγώνα μιας και οι ερυθρόλευκες παρά τις πολλές “επιθέσεις” που δέχτηκαν από την εξέδρα με φτυσιές και χειρονομίες την ώρα που πλησίαζαν για να βγάλουν μια άμυνα, ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι διαιτητές αναγκάστηκαν να διακόψουν τον αγώνα δυο φορές και απείλησαν με οριστική διακοπή στην περίπτωση που συνεχίζονταν αυτή η συμπεριφορά από τους φίλους των γηπεδούχων.

Οι αθλήτριες του Ολυμπιακού δεν επηρεάστηκαν καθόλου από την παρουσία του κόσμου και με μια επιβλητική εμφάνιση ανάγκασαν τις πράσινες ίσως στην χειρότερη εμφάνιση τους έως τώρα στο πρωτάθλημα. Αν μάλιστα δεν υπέπιπταν σε τόσα πολλά λάθη, η διαφορά πόντων στα σετ θα ήταν πολύ μεγαλύτερη και ο αγώνας θα είχε διαρκέσει πολύ λιγότερο.
Μεγάλο όπλο για τον Ολυμπιακό ήταν το σέρβις, με το οποίο κυριολεκτικά διέλυσε την υποδοχή του Παναθηναϊκού. Η εξαιρετική απόδοση στο μπλοκ για τις φιλοξενούμενες μείωνε πολύ περισσότερο τις πιθανότητες των γηπεδούχων να κερδίσουν πόντους από την επίθεση τους, κάτι που φαίνεται και από το τραγικό ποσοστό των πράσινων στην επίθεση (23%). Από εκεί και ύστερα επιθετικά οι ερυθρόλευκες βρήκαν λύσεις αρχικά από την Μπραμπόροβα και την Βέσοβιτς, ενώ από το δεύτερο σετ και μετά η νεοαποκτηθείσα Νέσοβιτς τελείωνε τις φάσεις με κάθε δυνατό τρόπο και φαινόταν αδύνατο να την σταματήσουν.
Γενικότερα όλες οι αθλήτριες του Ολυμπιακού έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στον ρόλο τους.

Στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός μέχρι το 8-9. Από εκείνο το σημείο και μετά με τις Μπραμπόροβα και Βέσοβιτς να αναλαμβάνουν το επιθετικό βάρος της ομάδας βάζουν μπροστά τις φιλοξενούμενες με 13-16. Από αυτό το σημείο και ύστερα οι κεντρικές του θρύλου έσβησαν τα φώτα μιας και με διαδοχικά μπλοκ των Γιώτα και Κωνσταντινίδου το σκορ έφτασε στο 15-20 και ακολούθησαν διαδοχικά χαμένα σέρβις εκατέρωθεν. Κάπου εδώ η Νέσοβιτς πήρε το όπλο της και με 3 διαδοχικούς πόντους τελείωσε το σετ με σκορ 18-25 σε 26'.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με ένα σερί 1-6 για τον Ολυμπιακό με την Νέσοβιτς να είναι ζεστή και την Κωνσταντινίδου να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τις πάσες πρώτου χρόνου της Χριστοδούλου. Στην συνέχεια οι πράσινες αντέδρασαν αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στον ένα πόντο (7-8). Από εκείνο το σημείο και μετά οι ερυθρόλευκες με εξαιρετικό σέρβις και μπλοκ αλλά και με λύσεις από την Χριστοδούλου όταν χρειάζονταν έφτασε το σκορ στο 9-17. Αν οι αθλήτριες του Ολυμπιακού δεν υπέπιπταν σε αρκετά λάθη στην συνέχεια, οι γηπεδούχες σίγουρα δεν θα έφταναν τους 19 πόντους, με το σετ να τελειώνει στο 19-25 με την Γιώτα να παίζει έναν τέλειο πρώτο χρόνο με την Χριστοδούλου.

Στο τρίτο σετ οι πράσινες τα έπαιζαν όλα για όλα για να κρατηθούν στον αγώνα όμως περισσότερο στηρίζονταν στα λάθη του Ολυμπιακού και λιγότερο στις δικές τους κερδισμένες επιθέσεις. Αυτό το μοτίβο κράτησε μέχρι το 12-12 μιας και οι ερυθρόλευκες με ένα σερί 0-5 έφεραν το σκορ στο 12-17 και κράταγαν την διαφορά των 5 πόντων μέχρι και το 18-23. Οι γηπεδούχες με ένα δικό τους σερί πλησιάζουν στον πόντο 23-24 αλλά η Νέσοβιτς αποφάσισε να τελειώσει αυτή τον αγώνα και με μια έξυπνη επίθεση έγραψε το τελικό 23-25.

Τα σετ: 18-25 (26'), 19-25 (28'), 23-25 (30')

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Γκούζου 7 (3/11 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Καββαδία 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ), Μερτέκη 10 (6/23 επ., 4 άσοι, 50% υπ. – 27% άριστες), Βίλκου 4 (3/20 επ., 1 άσο), Τσίμα 7 (3/26 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ, 64% υπ. – 36% άριστες), Πατσέκο 4 (2 άσοι, 1 μπλοκ), Ρόγκα –λ (50% υπ. – 31% άριστες) / Χρήστου, Παπαδοπούλου.

Ολυμπιακός (Νικολάκης): Γιώτα 7 (5/10 επ., 2 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 8 (4/9 επ., 4 μπλοκ), Βέσοβιτς 8 (7/26 επ., 1 άσσο, 83% υπ. – 67% άριστες), Μπραμπόροβα 12 (7/16 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 6 (5/5 επ., 1 μπλοκ), Νέσοβιτς 19 (18/30 επ., 1 άσσο), Κονόμι –λ (53% υπ. – 37% άριστες) /Λαμπρούση, Τέζα, Κοκκινάκη.

Γιάννης Νικολάκης :
Κατ' αρχήν θα ήθελα να αφιερώσω την νίκη αυτή στα παιδιά της Θύρας 7 που χάθηκαν πριν από 34 χρόνια. Σήμερα είναι μια ιερή μέρα για τον Ολυμπιακό. Στην συνέχεια θα ήθελα να την αφιερώσω στην διοίκηση και τον πρόεδρο αφού στην τελευταία μέρα των μεταγραφών κάναμε ένα φρεσκάρισμα σε μια θέση που πονούσαμε. Τέλος θα ήθελα να την δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια για την προσπάθεια τους, δεν μπορείς να παίξεις βόλεϊ σε μια τέτοια ατμόσφαιρα.

Στέλλα Χριστοδούλου :
Αφιερώνουμε αυτή την νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό στις οικογένειες των θυμάτων της Θύρας 7. Εύχομαι να μην ξανασυμβούν τέτοια τραγικά γεγονότα στα γήπεδα. Επίσης θέλουμε να αφιερώσουν την νίκη και στην συμπαίκτρια μας Κωνσταντίνα Βλαχάκη και να της ευχηθούμε περαστικά, για τον τραυματισμό της. Στον αγώνα τώρα, αυτή ήταν μια σημαντική νίκη ψυχολογίας η οποία ήρθε μετά από πολύ ώριμο παιχνίδι από μέρους μας απέναντι σε μια δύσκολη έδρα του φετινού μας αντίπαλου για την διεκδίκηση του τίτλου. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι η δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις βγαίνει στους αγώνες.

Αλίκη Κωνσταντινίδου :
Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις συμπαίκτριες μου, δείξαμε όλες το καλύτερο μας πρόσωπο σε μια πολύ δύσκολη έδρα, εγώ ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα  σε τέτοια κλίμα και είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Σήμερα τα βαριά χαρτιά μας είχαν τον πρώτο λόγο και αντεπεξήλθαν με τον καλύτερο τρόπο.
Αυτή την νίκη την αφιερώνουμε στις οικογένειες των παιδιών που χάθηκαν στην Θύρα 7 και στην Κωσταντίνα Βλαχάκη και να της ευχόμαστε να επανέλθει πολύ γρήγορα στην αγωνιστική δράση.