ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Το πέμπτο στον Πειραιά!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πέμπτο συνεχόμενο κύπελλο του δημιουργώντας έτσι ένα σπάνιο ρεκόρ. Στον τελικό που διεξήχθη στο ΔΑΚ Αγρινίου, δεν άφησε περιθώρια στον Παναθηναϊκό, ούτε καν να σκεφτεί οτι μπορεί να καταφέρει κάτι καλό αφού ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού καθ’ όλη την διάρκεια του, φανερώνοντας έτσι την διαφορά κλάσης που υπάρχει ανάμεσα στις δυο ομάδες. Οι ερυθρόλευκες έχοντας και την υποστήριξη των φιλάθλων του Ολυμπιακού, κατάφεραν να υποτάξουν τις προκλητικές πράσινες και να τους υπενθυμίσουν οτι απέναντι τους είχαν το Πρωταθλητή και Κυπελλούχο της περσινής σεζόν.

Στο πρώτο σετ ο ΠαναθηναΙκός μπήκε δυνατά κάνοντας ένα σερι 5-1 αλλά ο Θρύλος με επιθετικές λύσεις απο τις ξένες του, κατάφερε να επιστρέψει (6-5) και τελικά να περάσει μπροστά με δυο διαδοχικά μπλοκ των Χριστοδούλου και Κωνσταντινίδου (9-10). Από εκείνο το σημείο και μετά προηγήθηκε μέχρι και με 6 πόντους (13-19) και δεν έχασε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του σετ. Οι πράσινες κατάφεραν να μειώσουν σε 20-22 αλλά ένα λάθος της Τσίμα και 2 δυνατές επιθέσεις της Μπραμπόροβα, τελείωσαν το σετ υπέρ του Ολυμπιακού με 21-25.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά πιέζοντας πολύ την υποδοχή του Παο φτιάχνοντας ενα σερι 1-4 και διατηρώντας διαφορά ασφαλείας μέχρι και το 2-6. Οι πράσινες βρήκαν λύσεις κυρίως επιθετικά με την Βίλκου και ισοφάρισαν (6-6). Οι δυο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ μέχρι και το 8-8, όταν με διαδοχικούς πόντους απο την Χριστοδούλου (2 πλασέ και έναν άσσο) ο Θρύλος πήρε κεφάλι στο σκορ με 9-12 και με ένα σερί (2-5) κατάφερε να πάρει διαφορά έξη πόντων (11-17). Οι ερυθρόλευκες κατάφεραν να διατηρήσουν αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος με το σετ να τελειώνει 19-25.

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά, με την ψυχολογία στα ύψη λόγο των δυο κερδισμένων σετ, αλλά και με την αυτοπεποίθηση της καλύτερης ομάδας. Έφτασε στο πρώτο τεχνικό ταιμ αουτ στο 2-8 και πήρε μεγαλύτερη διαφορά πόντων που έφτασε και τους 9 (5-14). Στην συνέχεια ο ΠΑΟ προσπάθησε να μειώσει την διαφορά και αρχικά το κατάφερε στους 5 (15-20) και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει (20-21) μετά απο κάποια συνεχόμενα λάθη του Ολυμπιακού στην υποδοχή. Η Μπραμπόροβα με δυο επιθέσεις και εναν άσσο στο τέλος τελείωσε τον αγώνα (22-25) και έστειλε το κύπελλο στον Πειραιά.

Τα σετ 21-25 (28'), 19-25 (28'), 22-25 (28')

Παναθηναϊκός Α.Ο (Γιώργος Ρούσης): Γκούζου 3 (1άσσος, 1/2 επ., 1 μπλοκ), Καββαδία 8 (7/17π. 1 μπλοκ), Μερτέκη 8 (40% υπ. - 20% άριστες, 7/22 επ, 1μπλοκ), Βίλκου 7 (2 άσσοι, 4/15, 1 μπλοκ), Τσίμα 17 (50% υπ. - 33% αριστες, 14/36 επ., 3 μπλοκ), Πατσέκο 4 (3 άσσοι, 1 μπλοκ), Ρόγκα (Λ) (39% υπ. - 30% αριστες), Γιαννακοπούλου, Βαμβακούση, Χρήστου 1 (55% υπ. - 45% αριστες, 1/8 επ.), Παπαδοπούλου, Μεταξά, Τσατσουρη

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Γιάννης Νικολάκης): Γιώτα 10 (1 άσσος, 4/7 επ., 5 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 3 (2/9 επ., 1 μπλοκ), Βέσοβιτς 8 (50% υπ. - 25% αριστες, 8/25 επ.), Μπραμπόροβα 13 (2 άσσοι, 57% υπ. - 35%αριστες, 9/19 επ., 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 7 (3 άσσοι, 3/6 επ., 1 μπλοκ), Νέσοβιτς 11 (1 άσσος, 8/23 επ., 2 μπλοκ) , Κονόμι (Λ) (60% υπ. - 40% άριστες), Κωνσταντίνου, Λαμπρούση, Κοκκινάκη, Τέζα, Βλαχάκη.

Μιχάλης Κουντούρης, πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π δήλωσε :

"Μόλις τελείωσε το 3ο φετινό final four που συμμετέχει η ομάδα μας για φέτος και ο απολογισμός είναι τρεις τελικοί και δύο κύπελλα. Μέχρι να τελειώσει η αγωνιστική χρονιά έχουμε και άλλα final four να συμμετάσχουμε και σε άλλα αθλήματα. Σήμερα κατακτήσαμε το πέμπτο συνεχόμενο κύπελλο στο βόλεϊ γυναικών, σίγουρα κάτι πολύ δύσκολο, αλλά έχουμε συνηθίσει στα δύσκολα. Αυτό το ρεκόρ είναι μόνο η αρχή, απο τα καλύτερα που έρχονται για τον Ολυμπιακό απο την επόμενη σεζόν,που θα έχουμε απαλλαγεί εξολοκλήρου απο τα χρέη του παρελθόντος."

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Στέλλα Χριστοδούλου δήλωσε :

Σήμερα πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη, το πέμπτο συνεχόμενο κύπελλο για τον Ολυμπιακό απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο μας, κάτι που κάνει την νίκη μας πιο γλυκιά. Ηταν μια άξια νίκη για την ομάδα μας μιας και παίξαμε καλό βόλεϊ χωρίς να αφήσουμε τις αντιπάλους μας να έχουν ελπίδες οτι θα μπορούσαν να μας νικήσουν. Σήμερα θα το διασκεδάσουμε και απο αύριο τα κεφάλια μέσα για τον επόμενο μεγάλο στόχο μας που δεν είναι άλλος απο το πρωτάθλημα.

Η διαγώνια του Θρύλου Ιβάνα Νέσοβιτς δήλωσε :

Δεν μπορώ να σας εκφράσω το πόσο χαρούμενη είμαι γιατί ήρθα εδώ στην μέση της σεζόν και σε αυτό το μικρό διάστημα μπόρεσα να γίνω κομμάτι της ομάδας. Όλα τα κορίτσια  δουλέψαμε πολύ σκληρά και σίγουρα αξίζουμε αυτό το κύπελλο. Γνωρίζω την αντιπαλότητα των δυο ομάδων και η ευχή μου εξ αρχής ήταν να παίξουμε στον τελικό εναντίον του Παναθηναϊκού μιας και θα κάναμε πολύ χαρούμενους τους οπαδούς μας κερδίζοντας το κύπελλο απέναντι σε αυτούς. Νομίζω ότι είχαμε την ωριμότητα να κερδίσουμε χωρίς να είμαστε προκλητικές όπως οι αντίπαλες μας, χρησιμοποιήσαμε το μυαλό μας και δεν αφήσαμε ελπίδες στον Παναθηναϊκό. Θέλω να πω ότι είμαι υπερήφανη για τα κορίτσια δείξαμε οτι είμαστε μια πραγματική ομάδα. Αυτή η ομάδα δεν είναι ένας ή δυο παίκτες αλλά όλοι όσοι την απαρτίζουν, οι αθλήτριες και το ακόμα και το τεχνικό τιμ.