ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Φινάλε με δύο ισοπαλίες για τους Έφηβους

 

Με την κατάληψη της τέταρτης θέσης ολοκλήρωσε την παρουσία της στο 42ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων το τμήμα της Κ18 του Ολυμπιακού, με τους παίκτες του Νίκου Γραμματικού να δίνουν συνολικά 5 αναμετρήσεις στο τριήμερο 19-21 Απριλίου. Στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ το απόγευμα της Μ. Τετάρτης (20/4) στη Νίκαια, οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν την ισοφάριση με πέναλτι στην εκπνοή του αγώνα (25-25), ενώ στο δεύτερο παιχνίδι της τελικής φάσης, οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν τον ΑΣΕ Δούκα το πρωί της Μ. Πέμπτης (21/4) και με τέρμα του Κουτουλογένη στην τελευταία φάση του αγώνα, ολοκλήρωσαν με ισοπαλία (26-26) τις φετινές επίσημες υποχρεώσεις τους. Το δίδυμο Προκοπίου-Κουτουλογένης ήταν εξαιρετικό στο πίβοτ καθόλη την διοργάνωση, με τον Κωνσταντίνο Κουτουλογένη να αναδεικνύεται το κορυφαίο πίβοτ της Ελλάδας.

Με πέναλτι στο τέλος δέχθηκε την ισοφάριση!

Πιο αναλυτικά, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ το απόγευμα της Μ. Τετάρτης οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στα πρώτα 10’ του αγώνα, χάρη σε τελείωμα από τον Ρούσο και πίβοτ του Προκοπίου για το 6-4. Η ΑΕΚ προσπέρασε με 8-9 στο 19:17, ενώ πήγε στο ημίχρονο στο +2, προηγούμενη με 12-14. Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση, δέχθηκαν μόλις ένα τέρμα στα πρώτα 10’ του δευτέρου μέρους, ενώ μπροστά βρήκαν δίχτυα οι Ρούσος, Οικονόμου, Προκοπίου, Τσορτέκης και Κουτουλογένης (από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη σε κενή εστία). Με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός «έτρεξε» ένα επιμέρους σκορ 8-1 και πήρε διαφορά 5 τερμάτων, διαμορφώνοντας το 20-15 μετά από 40’ παιχνιδιού. Τσορτέκης και Παπαδονικολάκης έφεραν την ομάδα τους στο +6, για το 22-16, με λιγότερο από ένα τέταρτο να απομένει για το φινάλε, με την ΑΕΚ να βγάζει αντίδραση και να φέρνει το ματς στο -2, για το 23-21 στο 51:38. Ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία 5’ πριν το φινάλε να στείλει το ματς και πάλι στο +3, αλλά ο Κουτουλογένης αστόχησε σε κενή εστία, με την ΑΕΚ να φέρνει τελικά το ματς στα ίσα 1’ πριν τη λήξη, για το 24-24. Ο Τσορτέκης μισό λεπτό πριν το τελευταίο σφύριγμα ξαναέφερε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, όμως στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, η ΑΕΚ με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 25-25.

Ισοπαλία στο φινάλε και με τον Δούκα!

Το σενάριο της αναμέτρησης με τον Δούκα ήταν πανομοιότυπο με αυτό της ΑΕΚ, με την διαφορά ότι ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που αυτή τη φορά ισοφάρισε στην εκπνοή του αγώνα. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ σε όλο το πρώτο μέρος, με τον Δούκα να είναι αυτός ο οποίος πήρε πρώτος προβάδισμα δύο τερμάτων, για το 9-11 στο 23:40. Στη συνέχεια, Οικονόμου και Προκοπίου αποκατέστησαν τις ισορροπίες για το 11-11, 3’ πριν το ημίχρονο, με την ομάδα του Αμαρουσίου να εκμεταλλεύεται την αποβολή του Βαμβακάρη, και να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω για το 13-14 ακριβώς στην λήξη του ημιχρόνου. Στην επανάληψη, τα δύο τέρματα του Τσορτέκη έφεραν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού για το 16-15 στο 33:27, διατηρώντας αυτό το ισχνό +1 με τον Προκοπίου για το 21-20 στο 43:10. Ακολούθησε ένα τετράλεπτο δίχως τέρμα από τις δύο ομάδες και στη συνέχεια ο Δούκας με αντεπίθεση διαρκείας πέρασε μπροστά στο σκορ με 21-23 περίπου 10’ πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός, εκτός από το -3 (22-25) που βρέθηκε, κλήθηκε να αντιμετωπίσει και τον τραυματισμό του Παπαδονικολάκη στο 56:54. Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες δεν το έβαλαν κάτω και λίγο αργότερα μείωσαν τη διαφορά στο ένα γκολ, με εύστοχο πέναλτι από τον Ρούσο στο 58:30 για το 24-25. O Δούκας στο τελευταίο λεπτό σκόραρε και πάλι, για το 24-26, όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον τελευταίο λόγο στην αναμέτρηση και σκόραραν, πρώτα με τον Βαμβακάρη στο 59:24, και στη συνέχεια με τον Κουτουλογένη ακριβώς στην εκπνοή του αγώνα, διαμορφώνοντας το τελικό 26-26.

Για τους Έφηβους του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν στη διοργάνωση οι εξής: Ανδριώτης, Οικονόμου, Γκορόγιας, Πέτρος Βαμβακάρης, Κουτουλογένης, Τσωράκης, Τσολάκης, Μαρης, Τσελεμπής, Ρούσος, Βληκίδης, Παπαδονικολάκης, Τσορτέκης, Προκοπίου, Γραμματικός, Μπουρλόκας