ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Φιλική ήττα στην Ουγγαρία αλλά με καλή εμφάνιση

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Ουγγαρία από την Aluinvent DVTK Miskolc με σκορ 71-67 στην Miskolc Generáli Aréna, στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας του για την σεζόν 2019-20. Ο Θρύλος ήταν θετικός στην αναμέτρηση και παρά την κούραση από το αυθημερόν του ταξίδι στο Μίσκολτς, έδειξε καλά στοιχεία, 12 μέρες πριν το πρώτο ματς με την BLMA για την προκριματική φάση της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκες» πέρασαν στο παρκέ για το τζάμπολ, με τον Γιώργο Παντελάκη να επιλέγει τις Νικολοπούλου, Σταμολάμπρου, Γέμελος, Σπυριδοπούλου και Γκρέιβς.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός στην έδρα της Aluinvent DVTK Miskolc. Οι γηπεδούχες είχαν σε καλή κατάσταση την Σαΐσα Γκόρι, η οποία πέτυχε τους 10 από τους 22 πόντους της ομάδας της, την ώρα που οι Σωτηρίου και Γκρέιβς είχαν από τέσσερις πόντους, με την περίοδο να τελειώνει στο 22-16.

Ο Θρύλος ανέβασε στροφές και τέσσερα λεπτά από την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου έφερε το ματς στα ίσα (26-26). Μάλιστα προηγήθηκε και με δύο πόντους (26-28), όμως και πάλι η ομάδα από την Ουγγαρία βρήκε λύσεις στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός πέρασε στα αποδυτήρια, όντας με 7 πόντους πίσω (37-30).

Στον ίδιο ρυθμό οι αήττητες νταμπλούχες Ελλάδας και στην τρίτη περίοδο, καθώς έτρεξαν ένα επιμέρους 9-2 και ισοφάρισαν την αναμέτρηση (39-39).  H Παυλοπούλου βοήθησε σε αυτό το διάστημα με 7 προσωπικούς πόντους, αλλά και πάλι οι γηπεδούχες απέκτησαν προβάδισμα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, με το σκορ στην Miskolc Generáli Aréna να είναι στο 54-47.  Οι «ερυθρόλευκες» στο πρώτο δυνατό φιλικό τους και μακριά από την έδρα τους, ήταν σταθερές στην απόδοσή τους και έδειξαν πολύ καλά στοιχεία στο παρκέ.

Η Παυλοπούλου μαζί με την Γκρέιβς έδωσαν πόντους στην ομάδα τους και στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός στεκόταν καλά επιθετικά αλλά η Aluinvent DVTK Miskolc παρέμενε μπροστά στο σκορ, παίζοντας ζώνη στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι έφτασε στο 69-62 με 1:16 για το τέλος του, με τον κόουτς του Θρύλου, Γιώργο Παντελάκη, να καλεί τάιμ άουτ για να σχεδιάσει τις τελευταίες επιθέσεις.  Οι «ερυθρόλευκες» ηττήθηκαν με τέσσερις πόντους διαφορά (71-67), όμως οι εντυπώσεις ήταν θετικότατες, σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι και απέναντι σε μία ομάδα που συμμετέχει επίσης στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκας.

Εκτός δωδεκάδας έμεινε η Αφροδίτη Κοσμά και το Σάββατο (14/09) στις 17:00 ο Ολυμπιακός θα δώσει το δεύτερο φιλικό του παιχνίδι επί ουγγρικού εδάφους με την Aluinvent DVTK Miskolc.

 

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 37-30, 54-47, 71-67

Aluinvent DVTK Miskolc (Τσίτσας): Πούσταϊ 4, Σουτς 6, Μέντγκεσι 6, Ζέλε 13 (1), Γκόρι 30 (2), Σκόριτς 10, Κις 2.

 

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Τόμας 6 (2), Σταμάτη 3 (1), Αυτζή, Σπυριδοπούλου 7 (1), Παυλοπούλου 13 (2), Νικολοπούλου 1, Σωτηρίου 8, Γκρέιβς 14, Γέμελος 8 (1), Γιουρτσένκοβα 4, Λούκα, Σταμολάμπρου 3 (1).

Ο Γιώργος Παντελάκης δήλωσε μετά το ματς ότι: «Ήταν σίγουρα ένα δυνατό φιλικό και σε γενικές  γραμμές η ομάδα πήγε αρκετά καλά, αν βάλουμε στην εξίσωση μέσα ότι προερχόμαστε από ένα ταξίδι αυθημερόν στην Ουγγαρία. Είναι πολλά τα καλά στοιχεία που κρατάμε από αυτήν την αναμέτρηση. Εννοείται πως υπάρχουν και κάποια κακά στοιχεία που θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και συνεχίζει να αγωνίζεται καλά και το μόνο πράγμα που κάνουμε είναι συνέχεια να βελτιωνόμαστε».