ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Τρία χρυσά μετάλλια την πρώτη μέρα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κλειστού!

Με σπουδαίες επιδόσεις ξεκίνησε το 36ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στο ΣΕΦ, η ομάδα στίβου του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του Θρύλου πρωταγωνίστησαν την πρώτη μέρα των αγώνων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κατακτώντας τέσσερα μεταλλία, εκ των οποίων τρία χρυσά και ένα ασημένιο. Ο «ερυθρόλευκος» Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ, με επίδοση 5,73μ. και μάλιστα, προσπάθησε και το Πανελλήνιο ρεκόρ, όμως δεν τα κατάφερε, ενώ δεύτερος στο ίδιο αγώνισμα στο πρωτάθλημα, κατετάγη ο επίσης «ερυθρόλευκος» Πέτρος Χατζίου, με 5,35μ. Πρωταθλητής Ελλάδας στο ΣΕΦ, για μία ακόμη χρονιά, αναδείχθηκε ο τριπλουνίστας των Πειραιωτών, Δημήτρης Τσιάμης, με επίδοση 16,27μ. (έβδομος στην ίδια σειρά ο επίσης αθλητής των Πειραιωτών, Χρήστος Κουτσογάκης, με 14,73μ.). Στα 400μ., ο αθλητής του συλλόγου μας, Κωνσταντίνος Νάκος τερμάτισε τέταρτος, με 49.03, ενώ την τέταρτη θέση κατέκτησε και ο Γεράσιμος Θεοδώρου στη σφαίρα, με 17,29μ., χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο για μόλις δύο εκατοστά! Τέλος, στα 400μ. του πρωταθλήματος Γυναικών, η πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού, Ανδριάνα Φέρρα, κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 54.23.

Δηλώσεις:

Εμμανουήλ Καραλής: «Το ρεκόρ δεν ήρθε, ωστόσο είμαι πολύ χαρούμενος που ο κόσμος το ευχαριστήθηκε όσο και εγώ. Συνεχίζω τις σταθερές εμφανίσεις, που είναι το ζητούμενο για εμένα στη φετινή σεζόν. Με τον προπονητή μου, έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές, τόσο στην φόρα, όσο και στα κοντάρια. Κάποιες ακόμη θα κάνουμε ενόψει και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στο μίτινγκ του Βελιγραδίου, στις 7/3 και έπειτα, θα πάω για το Παγκόσμιο. Εκεί, πλέον, δεν θα έχει τόσο σημασία το ρεκόρ, όσο να βρεθώ όσο υψηλότερα μπορώ στην τελική κατάταξη».

Την Παρασκευή (25/2), στη γιορτή των κορυφαίων του ελληνικού στίβου, το τμήμα στίβου του Ολυμπιακού βραβεύτηκε από τον ΣΕΓΑΣ, για τις επιτυχίες των αθλητών του. Το βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου μας, Δημήτρης Νάκος.