ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Το ταξίδι ήταν υπέροχο!

Η ιστορική πορεία του Θρύλου στο φετινό CEV Challenge Cup, ολοκληρώθηκε. Οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν μέχρι τον τελικό προορισμό διεκδικώντας στον επαναληπτικό τελικό στην Προύσα το ευρωπαϊκό αλλά δεν κατάφεραν να το κατακτήσουν.

Ωστόσο τα συναισθήματα, οι επιτυχίες και οι συγκινήσεις που πρόσφερε φέτος αυτή η ομάδα γέμισαν υπηρηφάνεια τον κόσμο του Ολυμπιακού και αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον, αφού δόξασαν το σύλλογο και χάρισαν σημαντικές στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Θρύλος πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία, πέτυχε 8 νίκες κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους, προκρίθηκε στο «χρυσό» σετ μέσα στην Ρωσία επί της Κράσνιογιαρσκ, νίκησε με φοβερή ανατροπή την σημερινή του αντίπαλο που διαθέτει τριπλάσιο μπάτζετ, στον πρώτο τελικό και έφτασε ένα βήμα από το να φέρει την κούπα στον Πειραιά.
Στον επαναληπτικό τελικό ο Ολυμπιακός δεν λύγισε από την ατμόσφαιρα που επικράτησε στο γήπεδο, ωστόσο πλήρωσε την αργή προσαρμογή στις απαιτήσεις του τελικού και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 σετ. Στο 3ο και πιο καθοριστικό ο Θρύλος απέδωσε πολύ καλύτερα και έφτασε στο 21-21, έχοντας την ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 και να αλλάξει εντελώς το μομέντουμ του αγώνα, μεταφέροντας δεδομένα πίεση στον αντίπαλο.
Όμως η προσπάθεια αυτή δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Μπούρσα έφτασε στο 25-23 και κατέκτησε τον τίτλο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του Ολυμπιακού για την φετινή πορεία που διέγραψε μέχρι το τέλος της διοργάνωσης και είναι δεδομένο ότι θα εξακολουθήσει να προσφέρει και στο μέλλον ανάλογες συγκινήσεις.

Τα σετ: 3-0 (25-15, 25-16, 25-23) σε 82'

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Κοβάτσεβιτς) : Γιώτα 3 (2/6 επ., 1 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 13 (12/25 επ., 62%υπ-38%αρ., 1 μπλοκ), Μαλασάι 5 (5/20 επ., 45%υπ.-30%αρ.), Λαμπρούση 2 (1/7 επ.), Χριστοδούλου, Χίπε 8 (7/32 επ., 1 μπλοκ), Κονόμη -λ (32%υπ.-32%αρ.), Βλαχάκη 2 (2/3 επ.), Κοκκινάκη -λ, Τέζα, Εμμανουηλίδου 1 (1/1 επ.)

Μπούρσα (Ντε Μπράντ) : Γιλντιρίμ 10 (10/21 επ., 47%υπ.-21%αρ.), Σόρογλου 4 (1/6 επ., 3 μπλοκ), Κιρντάρ 2 (1/3 επ., 1 άσσος), Ντα Σίλβα 21 (17/38 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Πρόκοπιτς 10 (4/7 επ., 6 μπλοκ), Χόρβαθ 13 (9/26 επ., 62%υπ.-50%αρ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Σιχάν -λ (42%υπ.-22%αρ.), Σαρίογλου -λ, Χατίπογλου, Ίνς 1 (1 άσσος), Αλμπαϊράκ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
 

Κοβάτσεβιτς: «Ευχαριστώ τα κορίτσια…»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε μετά τον τελικό στο osfp.gr τα εξής: «Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τα κορίτσια για αυτή την πολύ καλή σεζόν, βέβαια η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα για εμάς, αλλά για όλα αυτά που πέτυχαν μέχρι τώρα, φυσικά στην ομάδα, στο σταφ, και φυσικά στο πιο σημαντικό που είναι οι οπαδοί μας. Όσον αφορά το σημερινό ματς, πιστεύω ότι έτσι όπως έπαιξε η Μπούρσα δεν είχαμε πολλές πιθανότητες, γιατί έπαιξαν πραγματικά καλά και τελικά τώρα μπορώ να πω ότι η Μπούρσα είναι δυνατότερη ομάδα από εμάς με κάποιες πολύ καλές παίκτριες αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι σαν ομάδα, το προσπαθήσαμε σε ολόκληρο το παιχνίδι, ίσως στο τελευταίο σετ να είχαμε κάποιες μικρές πιθανότητες αλλά η Μπούρσα δεν μας άφησε να κάνουμε κάποια πράγματα που θα θέλαμε σήμερα». 

 

Xριστοδούλου: «Περήφανοι για την πορεία που κάναμε φέτος»

Η αρχηγός του Θρύλου, Στέλλα Χριστοδούλου δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr:  «Καταρχάς θέλω να πω ότι όλοι είμαστε περήφανοι για την πορεία που κάναμε φέτος, ίσως στην αρχή του ταξιδιού μας να μην το πίστευε κανένας, αλλά εμείς δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά για να τα καταφέρουμε μέχρι εδώ. Σίγουρα έχω μια μικρή απογοήτευση για το τελικό αποτέλεσμα και όχι την πρώτη θέση, νομίζω αυτό είναι λογικό όταν παίζεις έναν τελικό και αυτό νομίζω ότι δείχνει πόσο μεγάλος είναι ο σύλλογος, πόσο έχουμε μεγαλώσει και εμείς σαν αθλήτριες μέσα σε αυτόν το σύλλογο. Από εκει και πέρα θέλω να πω ότι είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα μου, δουλέψαμε πολύ σκληρά, τα δώσαμε όλα καταφέραμε να πάρουμε μια καλή νίκη μέσα στην έδρα μας. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο μας σε όλη αυτή την πορεία που μας στήριξε και που ήταν στο πλευρό μας, και μας έδωσε όλη την ώθηση που χρειαστήκαμε για να φτάσουμε μέχρι τον τελικό. Εύχομαι αυτό σήμερα να είναι η αρχή για κάτι πολύ πιο όμορφο που θα γίνει του χρόνου και θα έχει και συνέχεια και εύχομαι ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες». 

 

Κονόμη: «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα»

Η Αρέτα Κονόμη δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr: «Αντιμετωπίσαμε μια πολύ ανώτερη Μπούρσα από το πρώτο παιχνίδι.  Ήταν κάτι που περιμέναμε έτσι και αλλιώς. Είναι μια ομάδα πολύ καλή και δυνατή και έπαιζε στην έδρα της. Έπρεπε να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Από εκεί και πέρα, η ομάδα έχει κάνει μια λαμπρή πορεία φέτος και ελπίζουμε να είναι η αρχή για τα επόμενα χρόνια. Ανοίγει η όρεξη με έναν τελικό. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Είμαστε όλοι περήφανοι που φτάσαμε ως εδώ. Σίγουρα θέλαμε το κάτι παραπάνω, αλλά όπως προείπα ελπίζω να είμαι μια αρχή»