ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Το πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα

Το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για να στεφθεί  πρωταθλήτρια, πραγματοποίησε η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 13-7 της Βουλιαγμένης στον 1ο τελικό των πλέι οφ. Η ομάδα του Πειραιά, με τη νίκη στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο,  απέκτησε το προβάδισμα στη σειρά των τελικών, η οποία μεταφέρεται την Κυριακή (13/5, 19:00, ΕΡΤPLAY1) στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Ο 3ος τελικός ανάμεσα στις δυο ομάδες είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Τρίτη (15/5, 21:00) στο Παπαστράτειο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο πρώτος τελικός κρίθηκε στην εξαιρετική αμυντική εμφάνιση του Ολυμπιακού που σε δυο οκτάλεπτα δέχτηκε μόλις ένα γκολ και με την ώθηση του κόσμου του έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με όπλο του την άμυνα

Η αναμέτρηση άρχισε με εκατέρωθεν αποτελεσματικές άμυνες για να ανοίξει το σκορ στο 5:19 από τη Βουλιαγμένη. Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα με την Αβραμίδου να εκτελεί γρήγορα και εύστοχα επίθεση με παίκτη παραπάνω για το 1-1, ενώ μέσα σε 30 δευτερόλεπτα μπήκαν τρία γκολ για να φτάσουμε στο 2-2 με την Αλεξάνδρα Ασημάκη να σκοράρει από τη θέση του φουνταριστού.  Τα πρώτα οκτώ αγωνιστικά λεπτά ολοκληρώθηκαν με το σκορ 2-3. Στο 6:09 του δεύτερου οκταλέπτου το παιχνίδι ήρθε εκ νέου στα ίσα με την Βάσω Πλευρίτου να διαμορφώνει το 3-3. Η Χρυσή Διαμαντοπούλου σε πολύ καλή μέρα σταμάταγε τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων και την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα στον αγώνα. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στις «ερυθρόλευκες». Είναι χαρακτηριστικό ότι η άμυνα του Ολυμπιακού δεν δέχτηκε τέρμα για έντεκα ολόκληρα αγωνιστικά λεπτά (5-4 στο 00:38) για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με το σκορ στο 6-4 χάρη στο δεύτερο γκολ στο παιχνίδι της Βάσως Πλευρίτου.

Το πρώτο βήμα για το νταμπλ

Στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός συνέχισε να αποδίδει εξαιρετικά στο αμυντικό κομμάτι, ενώ αν η παίκτριες του Χάρη Παυλίδη ήταν πιο αποτελεσματικές στην επίθεση η διαφορά θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ασημάκη και Ελευθερία Πλευρίτου έκαναν το 8-4 και σε νεκρό χρόνο η Τζούλια Έμολο σκόραρε για το 9-4 που ήταν και το σκορ του τρίτου οκταλέπτου. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη με δυο τέρματα έφτασε τα πέντε στον αγώνα και έγραψε το 11-4 για να φτάσει ο Θρύλος στην τελική επικράτηση με 13-7 και το 1-0 στη σειρά των τελικών. Πρώτη σκόρερ του αγώνα η Αλεξάνδρα Ααημάκη με πέντε τέρματα και τη  ακολούθησαν οι Βάσω Πλευρίτου και Άλκηστη Αβραμίδου που πέτυχαν από δυο.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-1, 3-0, 4-3

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 5:19), 1-1 Αβραμίδου (π/π, 4:50), 1-2 Κούλχαας (πέναλτι, 4:39),  2-2 Ασημάκη (φουνταριστός, 4:22), 2-3 Διαμαντοπούλου (περιφέρεια, 3:29),

2ο οκτάλεπτο: 3-3 Πλευρίτου Β. (κόντρα, 6:09), 4-3 Αβραμίδου (πέναλτι, 4:40), 5-3 Ασημάκη (φουνταριστός, 2:59), 5-4 Ξενάκη (π/π, 00:38), 6-4 Πλευρίτου Β. (περιφέρεια, 00:16)

3ο οκτάλεπτο: 7-4 Ασημάκη (φουνταριστός, 3:43), 8-4 Πλευρίτου Ελ. (περιφέρεια, 3:14), 9-4 Έμολο (κόντρα, 00:01)

4ο οκτάλεπτο: 10-4 Ασημάκη (π/π, 6:55), 11-4 Ασημάκη (κόντρα, 5:21), 12-4 Μυριοκεφαλιτάκη (περιφέρεια, 4:15), 12-5 Ξενάκη (περιφέρεια, 2:53), 13-5 Έγκενς (πέναλτι, 2:25), 13-6 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 2:04), 13-7 Ξενάκη (περιφέρεια, 01:27),  

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Έγκενς 1, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 5, Πλευρίτου Μ., Έμολο 1, Πλευρίτου Β. 2, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Κωνσταντοπούλου, Φουντωτού

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Κούβδου, Νιχάους, Χυδηριώτη 2, Τζελέπη, Κώτσια, Ξενάκη 3, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας 1, Διαμαντοπούλου 1, Λούδη, Αντωνιάδη, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Νίνου Ε.

Δηλώσεις

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, δήλωσε στο osfp.gr μετά τη λήξη της αναμέτρησης τα εξής: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ήμασταν λίγο νευρικοί στην αρχή. Ήταν το πρώτο παιχνίδι των τελικών, είμαστε το φαβορί και θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι. Βρήκαμε ρυθμό στο δεύτερο οκτάλεπτο. Από την άμυνα μας ξεκίνησαν όλα και έγιναν όλα πολύ πιο εύκολα. Είμαστε μια πολύ πιο προπονημένη ομάδα και αυτό φάνηκε στα τελευταία οκτάλεπτα. Αυτό που πρέπει να έχουμε είναι υπομονή και να μένουμε στο πλάνο μας. Όπως και να πηγαίνει το σκορ το βασικό είναι να ακολουθούμε το πλάνο μας».

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη δήλωσε στο osfp.gr: «Κάναμε το πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα. Έχει πολύ δρόμο ακόμα. Σίγουρα από την  περσινή εξέλιξη του πρωταθλήματος που πήραμε τον τίτλο αλλά δεν είχαμε κάνει καλή αρχή και ήταν διαφορετικές τελείως οι συνθήκες πήραμε ένα μάθημα. Φέτος μπήκαμε πολύ πιο συγκεντρωμένα και αποφασιστικά σήμερα. Ξέραμε ακριβώς τι ζητάγαμε. Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς και στο τέλος με τη διαφορά που είχαμε σκορ καταφέραμε να δώσουμε ανάσες σε παίκτριες γιατί σε μια σειρά τελικών σίγουρα χρειάζεται να είμαστε φρέσκιες και ξεκούραστες. Το κεφάλι χαμηλά και συνεχίζουμε. Η Βουλιαγμένη είναι μια δυνατή ομάδα και ο επόμενος αγώνας στο Λαιμό είναι πολύ σημαντικός. Δεν θα παίζουμε στην έδρα μας αλλά  θα έχουμε τη στήριξη των φιλάθλων μας όπως πάντα και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό. Συνεχίζουμε δυνατά και συγκεντρωμένα».