ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Του στοίχισε η έλλειψη ρυθμού

Μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς και την νικηφόρα πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της και στο Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας την ήττα, στην Ιταλία από τη Βερόνα με 7-6. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης, με δεδομένο ότι η προετοιμασία τους διεξάγεται μετ εμποδίων, λόγω της έλλειψης κολυμβητηρίου, παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι, αυτή τη χρονική στιγμή της σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν την έλλειψη αποτελεσματικότητας στην άμυνα στο δεύτερο οκτάλεπτο και το νεκρό επιθετικό τους διάστημα την ίδια περίοδο και παρόλο που έτρεξαν ένα σερί 4-1 στο δεύτερο μισό του αγώνα και μείωσαν στο γκολ, δημιουργώντας τις συνθήκες να πάρουν αποτέλεσμα, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή. Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Ανόβερο, στη Γερμανία (3/11).

Ο αγώνας στην Ιταλία ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι χωρίς σκορ για περισσότερα από δυο λεπτά. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον Ντι Σόμα στον παίκτη παραπάνω για να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο ο Γιάννης Φουντούλης για τον Ολυμπιακό κάνοντας το 1-1. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δυο δοκάρια στην ίδια φάση, τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου. Ο Κώστας Μουρίκης έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 2-1 από τη θέση του φουνταριστού στο 2:05 της περιόδου και δυο δέκατα πριν τη λήξη της διαμορφώθηκε το 2-2. Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν μπορούσαν να σκοράρουν, την ίδια ώρα που δέχτηκαν τέσσερα γκολ από τους Ιταλούς για το 6-2, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» περιόρισαν με την άμυνα τους τους Ιταλούς, αλλά στη επίθεση δεν βρήκαν λύσεις και το 6-2 παρέμεινε μέχρι το 00:41. Σε εκείνη τη χρονική στιγμή ο Μπούσλιε σκόραρε στον παίκτη παραπάνω διαμορφώνοντας το 6-3 που ήταν και το σκορ της περιόδου. Στα τελευταία οκτώ αγωνιστικά λεπτά ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασισμένος. Ο Αργυρόπουλος κέρδισε πέναλτι στο 7:15, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γιάννης Φουντούλης, μειώνοντας στα δυο γκολ (6-4). Η Βερόνα έκανε το 7-4 για να μειώσει εκ νέου σε δυο γκολ ο Ομπράντοβιτς (7-5). Ο Αλέξανδρος Γούνας έφερε το παιχνίδι στο γκολ (7-6), ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα, αλλά η ανατροπή του Ολυμπιακού δεν ολοκληρώθηκε και οι Ιταλοί πήραν τη νίκη με 7-6.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-0, 0-1, 1-3

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ντι Σόμα (π/π, 5:54), 1-1 Φουντούλης (π/π, 5:19), 1-2 Μουρίκης (φουνταριστός, 2:05), 2-2 Νταμόντε (κόντρα, 00:02)

2ο οκτάλεπτο: 3-2 Μιράρκι (περιφέρεια, 6:52), 4-2  Ντράσοβιτς   (κόντρα, 4:13),  5-2 Νταμόντε  (περιφέρεια, 03:12), 6-2 Ντράσοβιτς (π/π, 00:32)

3ο οκτάλεπτο: 6-3 Μπούσλιε (π/π, 00:41)

4ο οκτάλεπτο: 6-4 Φουντούλης (πέναλτι, 7:15), 7-4 Ντι Σόμα (περιφέρεια, 6:49), 7-5 Ομπράντοβιτς (π/π, 2:30), 7-6 Γούνας (περιφέρεια, 01:00).

Βερόνα: Λάζοβιτς,  Ντόλτσε, Νταμόντε 2, Αλεσιάνι, Φοντέλι, Ντι Σόμα 2, Ντράσοβιτς 2, Μπρούνι, Μιράρκι 1, Λουόνγκο, Καζαζόλα, Βαλεντίνο, Νικόσια

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr: «Ξεκινάμε με ήττα τη φετινή μας προσπάθεια στην Ευρώπη και μάλιστα μετά από μια εμφάνιση πολύ νευρική κάτι το οποίο αντικατοπτρίζει την όλη κατάσταση και το τι συμβαίνει στην ομάδα μας στον 1,5 μήνα που έχουμε ξεκινήσει προετοιμασία. Προετοιμαζόμαστε με πολλά προβλήματα τα οποία δεν έχουν ξεπεραστεί και θα συνεχιστούν. Σίγουρα είναι μια ήττα που μας προσγειώνει και πρέπει να μας αφυπνίσει για να αντιδράσουμε σαν μεγάλη ομάδα. Και οι επόμενες ημέρες και τα επόμενα παιχνίδια θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα και θα πρέπει να παρουσιαστούμε πλέον πολύ προσεκτικοί γιατί έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι εκτός έδρας. Σίγουρα πρέπει να επανέλθουμε στις νίκες. Μια ομάδα για να είναι μεγάλη πρέπει να λειτουργεί και σαν είναι μεγάλη ομάδα  ».