ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Την Κυριακή η στέψη για τον πρωταθλητή Θρύλο!

Την κατάκτηση του 3ου διαδοχικού Πρωταθλήματος Ανδρών,  πανηγυρίζει από το βράδυ του Σαββάτου, ο Ολυμπιακός που εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο μια ημέρα πριν την ολοκλήρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Elite που διεξάγεται στη Σπάρτη. Την Κυριακή οι Πειραιώτες που διεκδικούν πλέον  τον τίτλο του πολυνίκη συλλόγου, θα στεφθούν πρωταθλητές μετά την ολοκλήρωση των τελικών, διατηρώντας την κούπα στο Λιμάνι για 3η διαδοχική χρονιά.  Ο Θρύλος που οδηγεί την κούρσα  όντας μόνος πρώτος στη βαθμολογία και έχει σε απόσταση… ασφαλείας τον δεύτερο της κατάταξης ΠΑΟΚ και την Κυριακή αναμένεται να επισφραγίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.  Οι Πειραιώτες συνέχισαν τις πολύ καλές εμφανίσεις και εξασφάλισαν τέσσερις προκρίσεις, με πέντε συμμετοχές στους τελικούς των Ανδρών  που θα διεξαχθούν την Κυριακή ενώ δυο θα είναι  οι παρουσίες στους τελικούς των Γυναικών.

Ο απολογισμός της 3ης ημέρας

Οι αναμετρήσεις στους Άνδρες ξεκίνησαν με την «ερυθρόλευκη» μονομαχία στα 60kg μεταξύ του Βασίλη Μακρυγιάννη και του Στίβεν Εστεμπάν, με νικητή τον πρώτο, ο οποίος εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό.  Στη συνέχεια στην κατηγορία των 64kg, ο Γιώργος Χορβαλάκος νίκησε τον Χρήστο Καραγκούνη του ΠΑΟΚ και στον επόμενο αγώνα ο Αλέξανδρος Τσανικίδης τον Ευστάθιο Καραγκούνη (Σπάρτακος), με τους δυο αθλητές του Θρύλου να «μονομαχούν» την Κυριακή για τον τίτλο του πρωταθλητή.  Στα 69kg, οι Αράς Βεϊσι και Θανάσης Γλυνός δεν τα κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό, απέναντι στους Διονύση Πεφάνη (Παναχαϊκή) και Αλέξανδρο Χρήστου (Οδυσσέα). Ακολούθησε η πρόκριση του Παύλου Τσαγκράκου στον τελικό των 75kg χάρη στη νίκη του επί του Ιάσωνα Σωτηρόπουλου και η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη δεύτερη «ερυθρόλευκη» μονομαχία στα 91+kg μεταξύ του Λάμπρου Αναστασάκου και του Άκη Λατσώνα, με νικητή τον πρώτο.

Όσον αφορά τις Γυναίκες, η Όλγα Παπαδάτου ηττήθηκε από τη Φωτεινή Πλέα της Παναχαϊκής ενώ στους τελικούς της Κυριακής τον τίτλο του πρωταθλητή θα διεκδικήσουν η Εβελίνα Μαυρομάτη στα 60kg και η Κική Ασλανίδη στα 81kg.