ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Την «έπνιξε» και ντούμπλαρε τις νίκες

Με μια ακόμα εμφατική εμφάνιση επί της Βουλιαγμένης και νίκη με 8-5 και στο Παπαστράτειο, η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, διπλασίασε τις νίκες της και εξασφάλισε το πλεονέκτημα των 6 βαθμών με τους οποίους θα μπει στη Γ’ Φάση του πρωταθλήματος, στον όμιλο για τις θέσεις 1-4. Οι «ερυθρόλευκες», στην τελική ουσιαστικά πρόβα τους για την Ευρώπη, αναμέτρηση που μεταδόθηκε ζωντανά από το OSFP TV, με όπλο για ακόμα μια φορά την πολύ καλή τους αμυντική λειτουργία, με την Ιωάννα Σταματοπούλου να κάνει εξαιρετική εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια και βελτιωμένες στον παίκτη παραπάνω σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι της σειράς, πήραν τη νίκη που ήθελαν ώστε να τελειώσουν τη σειρά. Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, η προσοχή όλων πλέον εστιάζεται στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που ξεκινούν την προσεχή Παρασκευή. Ο Ολυμπιακός θα λάβει μέρος στον 3ο προκριματικό όμιλο της Ευρωλίγκα που θα διεξαχθεί στην Ιταλία Παρασκευή (25/01), Σάββατο (26/01) και Κυριακή (27/01) με διοργανώτρια την Πάντοβα και με τη συμμετοχή επίσης της Ισπανικής Ματαρό και της Ρωσικής Χάντι Μανσίσκ.

Οι άμυνες τον πρώτο λόγο

Οι άμυνες ήταν αυτές που από την αρχή του αγώνα έδειξαν ότι θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας η Μόνικα Έγκενς έκανε το 1-1, στον παίκτη παραπάνω, ισοφαρίζοντας το γκολ της Ξενάκη. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη κέρδισε το πέναλτι, με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι στην εκτέλεση της Τσουκαλά. Στο 3:16, δεύτερο δοκάρι για τον Ολυμπιακό σε ψηλοκρεμαστό σουτ της Ελευθερίας Πλευρίτου, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια της Ελευθεριάδου, στην αμέσως επόμενη φάση για τις «ερυθρόλευκες». Εξαιρετική απόκρουση της Ιωάννας Σταματοπούλου, που ξεκίνησε τον αγώνα κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, στον παίκτη παραπάνω στο 2:05 και έτσι το 1-2 παρέμεινε στο παιχνίδι. Το ματς ξανά στα ίσα έφερε η Βάσω Πλευρίτου, γράφοντας το 2-2 από την περιφέρεια, σκορ που έμεινε μέχρι τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου.

Προβάδισμα στο ημίχρονο

Λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά στον αγώνα, με την Μπάκλινγκ να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω για το 3-2. Η Μόνικα Έγκενς, με το δεύτερο προσωπικό της γκολ, έκανε από την περιφέρεια, διαμόρφωσε το 4-3. Νέος παίκτης παραπάνω για τον Ολυμπιακό και με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας η Φιλιώ Μανωλιουδάκη διευρύνει το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα στο συν δυο (5-3, στο 4:11). Μετά από μια μια ακόμα απόκρουση της Σταματοπούλου, οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη έφυγαν στην κόντρα και η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη έκανε το 6-3. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 6-4.

Ντούμπλαρε τις νίκες και τώρα η Ευρωλίγκα

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Άλκηστη Αβραμίδου σε ακόμα μια σωστή διαχείριση του παίκτη παραπάνω, επανέφερε τη διαφορά στα τρία τέρματα για το 7-4. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στα τέσσερα γκολ, με την Χάνα Μπάκλινγκ να σκοράρει για το 8-4, στο 1:35 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, κρατώντας παράλληλα τη Βουλιαγμένη χωρίς γκολ για εννιά αγωνιστικά λεπτά. Με τον Ολυμπιακό να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και να μην αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στις φιλοξενούμενες, η νίκη ήρθε εύκολα με 8-5 αποτέλεσμα με το οποίο οι νταμπλούχες Ελλάδας, έκαναν το 2-0 στη σειρά των αγώνων της δεύτερης φάσης και έτσι θα μπουν με 6 βαθμούς στην τρίτη φάση του πρωταθλήματος και η Βουλιαγμένη με 3.  Πρώτες σκόρερ της αναμέτρησης ήταν οι Μόνικα Έγκενς και Χάνα Μπάκλινγκ που πέτυχαν από δυο τέρματα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 2-0, 0-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Ξενάκη (φουνταριστός, 6:23), 1-1 Έγκενς (π/π, 5:51), 1-2 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 3:37), 2-2 Ελευθεριάδου (περιφέρεια, 00:52)

2ο οκτάλεπτο: 3-2 Μπάκλινγκ (π/π, 6:00), 3-3 Ελληνιάδη (περιφέρεια, 5:29), 4-3 Έγκενς (περιφέρεια, 5:11), 5-3 Μανωλιουδάκη (π/π, 4:11), 6-3 Μυριοκεφαλιτάκη (κόντρα, 3:30), 6-4 Χυδηριώτη (π/π, 1:07).

3ο οκτάλεπτο: 7-4 Αβραμίδου (π/π, 5:46), 8-4 Μπάκλινγκ (κόντρα, 1:35).

4ο οκτάλεπτο: 8-5 Νίνου Ε. (π/π, 00:05)

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου Χ., Πλευρίτου Ελ., Έγκενς 2, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Πλευρίτου Μ.,  Μπάκλιγκ 2, Πλευρίτου Β. 1, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Παπαναστασίου Δ., Φουντωτού

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου Αθ., Ξενάκη 1, Νίνου Ειρ. 1, Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου Β., Ράνεϊ, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Κοκκινάκη

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τη Βουλιαγμένη, δήλωσε τα εξής: «Ήταν μια πειστική εμφάνιση από την πλευρά μας. Μετά από το προηγούμενο Σάββατο, που ήμασταν πολύ καλοί, σήμερα παρουσιαστήκαμε, εκτός από το πρώτο οκτάλεπτο, πάρα πολύ καλοί και στην άμυνα και στην επίθεση. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι και με περισσότερα γκολ αλλά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα κορίτσια. Ειδικά η άμυνα μας είναι πάρα πολύ καλή και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε και στα παιχνίδια της Ευρώπης την επόμενη εβδομάδα. Πήραμε το πλεονέκτημα, το βαθμολογικό και το ψυχολογικό και συνεχίζουμε. Μετά τον όμιλο της Ευρωλίγκα, θα συγκεντρωθούμε ξανά στα παιχνίδια με τη Βουλιαγμένη και το Κύπελλο. Εν όψει της Ευρώπης δεν θα αλλάξουμε πολλά πράγματα. Υπάρχει η Πάντοβα που την γνωρίζουμε και ξέρουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε. Το θέμα είναι οι άλλες δυο ομάδες που δεν έχουμε πολλές πληροφορίες. Σαν ποιότητα είμαστε καλύτερη ομάδα. Θα παίξουμε το δικό μας παιχνίδι και ο καλός Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα πόλο των ανδρών για την κατάκτηση του κυπέλλου. Είμαι πολύ χαρούμενος, το αξίζανε και μάλιστα σήμερα είδα ένα βίντεο από το πρώτο κύπελλο που κατακτήσαμε το 92 που ήμουν και εγώ με το Θόδωρο σαν παίκτης και τώρα φτάσαμε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τα 20 κύπελλα. Συγκινήθηκα πάρα πολύ και θέλω να τους δώσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια και να συνεχίσουν να κατακτούν τρόπαια».

Η Μόνικα Έγκενς από την πλευρά της δήλωσε στο olympiacossfp.gr  «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και συνεχίσαμε τις πολύ καλές εμφανίσεις μας. Πήραμε το πλεονέκτημα που θέλαμε σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά καθώς ακολουθούν τα παιχνίδια της Ευρώπης. Ήταν πολύ καλό που είχαμε ένα τόσο δυνατό παιχνίδι πριν από τον όμιλο της Ευρωλίγκα την ερχόμενη εβδομάδα. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένες και θα δουλέψουμε πάρα πολύ και αυτή την εβδομάδα πριν φύγουμε για Ιταλία».