ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2022-2023
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2022-2023
.
Συνδυάζοντας μυαλό και φυσική κατάσταση

Το πινγκ-πονγκ ή αλλιώς επιτραπέζια αντισφαίριση, όπως είναι η ελληνική ονομασία του αθλήματος, παίζεται σε εσωτερικό χώρο. Το βάρος της μπάλας, η μικρή περιοχή του τραπεζιού, ο περιορισμένος χρόνος αντίδρασης κάνουν το παιχνίδι αρκετά σύνθετο και δύσκολο, ενώ απαιτείται, όσο και αν φαίνεται περίεργο στο μάτι του θεατή, ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση.

Οι ακαδημίες του Ολυμπιακού καλλιεργούν το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης έχοντας στις τάξεις τους τους καλύτερους Έλληνες αθλητές και στην «ερυθρόλευκη» ακαδημία μπορούν να εγγραφούν παιδιά από 8 ετών. Η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται απαιτεί μυαλό και άριστη φυσική κατάσταση κάτι που το κάνει εντυπωσιακό και ταυτόχρονα απαιτητικό. Γοητεύει όμως το θεατή από την πρώτη εικόνα προδιαθέτωντας τον να το δοκιμάσει.

«Είναι ένα ωραίο και ευχάριστο άθλημα που όποιος το δοκιμάσει κολλάει. Είναι απλό άθλημα που κάθε παιδί μπορεί να ξεκινήσει και εδώ δουλεύουμε μαζί του ώστε να μάθει πρώτα τα βασικά, να ευχαριστιέται το παιχνίδι και στη συνέχεια βλέπουμε με βάση τις δυνατότητες του που μπορεί να φτάσει. Είμαστε σε κλειστό χώρο και δεν έχουμε κίνδυνο επαφών σώμα με σώμα, έτσι και οι τραυματισμοί είναι λιγότεροι. Χρειάζεται ευκινησία και είναι περισσότερο άθλημα μυαλού. Τα τεχνικά σημεία δουλεύονται αλλά την ώρα του παιχνιδιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο πως θα κρατήσεις την τακτική σου και θα διαβάσεις τον αντίπαλο.

Είναι για πολύ έξυπνους και πολύ δυνατούς. Είναι άθλημα μυαλού και θέλει και πολύ φυσική κατάσταση ακόμα και αν δεν το πιστεύουν πολλοί. Όταν ένα παιδί έρχεται στην ακαδημία ξεκινάει από τα βασικά, τις τεχνικές, καθώς υπάρχουν πολλά χτυπήματα. Ξεκινάμε με την κόντρα, το ντράιβ, το ρεβέρ, Μετά πάμε στα επιμέρους χτυπήματα αλλά θέλει πολύ καιρό για να τα μάθει όλα. Απαιτείται τουλάχιστον ένα εξάμηνο για να μάθει και να αφομοιώσει πλήρως την τεχνική που έχει κάθε χτύπημα.

Έξι και επτά χρονών είναι η καλύτερη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί και φυσικά σε αυτή την ηλικία η εισαγωγή του στο άθλημα είναι με τη μορφή παιχνιδιού. Πρώτα να μάθει τη συμπεριφορά της μπάλας αλλά και του σώματος του. Στο πινγκ πονγκ θέλει γρήγορες αντιδράσεις καθώς το μικρό μέγεθος του εξοπλισμού του αθλήματος απαιτεί καλά αντανακλαστικά και συνεχή πολλή δουλειά. Αυτή τη στιγμή έχουμε στο τμήμα μας γύρω στα 25 παιδιά, τα οποία κάθε Σαββατοκύριακο αγωνίζονται και σε τουρνουά κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την ψυχολογία και εξέλιξη τους.

Το μεγαλύτερο κέρδος είναι η δυνατότητα. Τα παιδιά πρέπει να αθλούνται και να ασχολούνται με το διάβασμα. Αυτό είναι που τους λέμε συνέχεια. Κάνουν μέρα προπόνηση τουλάχιστον τρεις ώρες. Η συχνή επαφή είναι το σημαντικότερο στο άθλημα μας. Αν δεν κάνεις μια μέρα προπόνηση μπορεί να μείνεις πίσω μια βδομάδα, ακόμα και ένα μήνα. Οι ρακέτες και τα μπαλάκια είναι πολύ σημαντικά και πολλές φορές έχουμε δει αθλητές υψηλού επιπέδου να αγωνίζονται με άλλα μπαλάκια και να μην μπορούν να αγωνιστούν. Διαθέτουμε επίσης εξειδικευμένο εξοπλισμό που πετάει τα μπαλάκια με την ταχύτητα και κλίση που θέλεις και έτσι η προπόνηση γίνεται πιο δυνατή.

Ο Ολυμπιακός προσφέρει στους μικρούς αθλητές του ένα πολύ καλό περιβάλλον. Είμαστε μια οικογένεια στον Ολυμπιακό και το ότι διαθέτουμε Πρωταθλητές είναι πολύ μεγάλο παράδειγμα για τους μικρότερους.

Εγώ αυτό που έχω να πω στα μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά είναι να περάσουν να δουν και να δοκιμάσουν το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. όποιος έρθει θα κολλήσει, το δύσκολο να μην αποθαρρυνθούν βλέποντας τους καλούς. Αν ξεκινήσουν όμως δεν σταματάνε» είναι τα λόγια του προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργου Χριστοφοράκη στο osfp.gr.