ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Συνάντηση, παρουσίαση και πλάνο των τμημάτων κολύμβησης

Την Πέμπτη (6/9) πραγματοποιήθηκε η ετήσια πρώτη συνάντηση των τμημάτων της Κολύμβησης του Ολυμπιακού στην Ιστορική Λέσχη του συλλόγου μας στην Μαρίνα Ζέας. Μια ακόμα αγωνιστική σεζόν άρχισε ουσιαστικά με στόχο την δημιουργία των πρωταθλητών του αύριο αλλά και την κατάκτηση του 60ου πρωταθλήματος

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες τόσο των Ακαδημιών όσο και των προαγωνιστικών και αγωνιστικών τμημάτων μας καθώς και οι γονείς τους, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας την νέα περίοδο καθώς και για τα προγράμματα όλων των τμημάτων.

Ο επικεφαλής προπονητής του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού, Νίκος Γέμελος, δήλωσε στο olympiacossfp.gr :

«Μια ακόμα αγωνιστική χρονιά αρχίζει ουσιαστικά για εμάς με αυτή τη συνάντηση. Για άλλη μια χρονιά, που είναι ακόμα πιο δύσκολη και απαιτητική από τις προηγούμενες, αρχίζουμε με την την έλλειψη κολυμβητηρίου στην περιοχή του Πειραιά, η οποία είναι πολύ εμφανής. Ο πρωταθλητής σύλλογος, ο σύλλογος με τόσες επιτυχίες, με Ολυμπιακά μετάλλια και με τα Champions League στα ομαδικά αθλήματα βρίσκεται ξεσπιτωμένος χωρίς κολυμβητήριο. Τη συγκεκριμένη στιγμή απαίτηση όλων των Πειραιωτών και των Ολυμπιακών είναι να υπάρξει ένα κολυμβητήριο για ένα σωματείο τόσο μεγάλο στα ναυτικά αθλήματα.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός έχει βρει κάποιες λύσεις, για να στεγάσει τους αθλητές του και να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, μέχρι να δοθεί λύση και έτσι και αυτή η χρονιά να αποτελέσει πάλι μια αρχή για πάρα πολύ μεγάλες επιτυχίες.

Αγωνιστικά οι στόχοι μας είναι να πάμε για το 60ο πρωτάθλημα, να προσπαθήσουμε να έχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας από αθλητές του Ολυμπιακού και γενικά να δουλέψουμε στην κατεύθυνση εκείνη ώστε να έχουμε όχι μόνο στις μεγάλες κατηγορίες  επιτυχίες αλλά και στις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες όπως η αρχή έγινε με το πρωτάθλημα των Νέων. Σε επίπεδο Ακαδημιών στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πρώτα αθλητές και μετά πρωταθλητές αλλά βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει κολυμβητήριο σε κοντινή απόσταση από την έδρα του Ολυμπιακού.Πρέπει να γίνει ένα κολυμβητήριο αντάξιο του μεγέθους του συλλόγου του Ολυμπιακού».