ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού αθλητισμού!

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο στην αίθουσα «Μελίνα Μεκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Πολυθαθλητισμός και τοπική αυτοδιοίκηση», με το οποίο ολοκληρώθηκε το διήμερο που διοργάνωσε ο Σύλλογος μας με την συνεργασία του Σ.Ε.Φ., του Δήμου Πειραιά, την Περιφέρεια Αττικής και του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, στο πλαίσιο των εορτασμών των 10 ετών από την ίδρυση της EMCA.

Μετά την Γενική Συνέλευση που διεξήχθη την Παρασκευή  στο πλαίσιο του συνεδρίου που είχε στο επίκεντρο και ως τιμώμενο σύλλογο τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν εκ των ιδρυτικών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πολυαθλητικών Σωματείων, αλλά και τον Πειραιά και την ανάληψη της προεδρίας από την εκπρόσωπο του συλλόγου μας κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη,  το Σάββατο έλαβε χώρα η καθιερωμένη συνάντηση των κορυφαίων Ευρωπαϊκών πολυαθλητικών συλλόγων.

Στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Πολυαθλητισμός και τοπική αυτοδιοίκηση»,  με την παρουσία εκπροσώπων ευρωπαϊκών ομάδων μελών της EMCA (European Multisport Club Association), της πολιτικής και πολιτειακής ζωής υπήρξε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη σε αθλητικές υποδομές, τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για τη δημιουργία άρτιων αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και την ενθάρρυνση της συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες.

Στο πρώτο κομμάτι της συζήτησης υπήρξε αναφορά και ανταλλαγή απόψεων με κεντρικό θέμα, τι σημαίνει ο πολυαθλητισμός για τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και στο πως μπορούν τα δύο μέρη να αλληλοβοηθούν. Το δεύτερο κομμάτι αφορούσε την πράσινη ανάπτυξη του αθλητισμού αλλά και στην ενεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.  Τέλος το τρίτο και τελευταίο κομμάτι του διεθνές συνεδρίου αφορούσε το πώς μπορούν να αναπτυχθεί ο πολυθαλητισμός μέσα από τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Στη διάρκεια του συνεδρίου εκφράστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις από τους εκπροσώπους των ομάδων και της Πολιτείας, που έδωσαν το «παρών» στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».