ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Στους «16» του Eurocup ο Θρύλος!

Με όπλο του την άμυνα και το φοβερό του πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κατέβαλε την αντίσταση της Σέπσι με σκορ 67-56, ξεπέρασε τη διαφορά των τεσσάρων πόντων που είχε ηττηθεί το Σφάντου Γκεόργκε και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Eurocup.

Οι «ερυθρόλευκες» επέβαλλαν από την αρχή το ρυθμό τους, δεν πανικοβλήθηκαν όταν η αντίπαλη ομάδα τις πλησίασε στο σκορ και πέρασαν τις «16» κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης. Εκεί τους περιμένει η Τζιρόνα, με το πρώτο παιχνίδι να λαμβάνει χώρα στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας στις 4 Ιανουαρίου και ο επαναληπτικός στην Ισπανία στις 11 του μηνός.

Πρώτη σκόρερ για το Ολυμπιακό η Εβίνα Μάλτση με 17 πόντους ενώ την ακολούθησε η Βικτόρια Μακόλι με 16 πόντους.

ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΟ Α’ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τη Σέπσι έχοντας στο παρκέ  τις Χατζηνικολάου, Αντερσον, Καλτσίδου, Μακόλι και Μάζιτς. Ένα γκολ φάουλ της Καλτσίδου έκανε το 3-0 όμως η ομάδα από τη Ρουμανία έτρεξε ένα 7-0 σερι για το 3-7. Το τρίποντο της Χατζηνικολάου και το ντράιβ της Καλτσίδου έφεραν το 8-7, για να ολοκληρώσει η γκαρντ του Θρύλου το δικό του 7-0  για το 10-7. Οι «ερυθρόλευκες» βρήκαν σκορ με την Μακόλι (12-9) και την Χατζηνικολάου (14-9), την ώρα που η Μακόλι από τα 6,75μ διαμόρφωσε το 17-9. Οι δύο ομάδες πήγαν στους πάγκους για το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με τον φωτεινό πίνακα του Δ.Α.Κ Γλυφάδας να δείχνει 17-12.

ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Η Μακόλι από τις βολές έγραψε το 19-12 και η Μάλτση με τρίποντο έδωσε αέρα 10 πόντων στον Ολυμπιακό (22-12). Ο Θρύλος έτρεξε ένα ακόμα σερί, με το 8-0 του να διακόπτεται από την Κρες και το σκορ να γίνεται 25-14. Οι «ερυθρόλευκες» παρέμειναν προσηλωμένες στην άμυνά τους και δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο στη Σέπσι. Παρά λοιπόν το 27-16 της Μάρσαλ, ο Ολυμπιακός συνέχισε απτόητος στην επίθεση, όντας φοβερός στα μετόπισθεν κρατώντας το μηδέν για 4 λεπτά 14 δευτερόλεπτα. Η Καλτσίδου με δύο βολές (29-16), ένα δίποντο της Μακόλι (31-16) και δύο σερί τρίποντα της Μάλτση, έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο, με τις αήττητες νταμπλούχες Ελλάδος, να μπαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 37-16.

ΠΑΡΑΜΕΙΝΕ ΨΗΛΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε όπως τελείωσε και η δεύτερη. Ο Ολυμπιακός με βολές των Μακόλι και Καλτσίδου και ένα ντράιβ της Μάλτση προηγήθηκε με 43-18. Η Σέπσι σκόραρε με τη Μάρσαλ για το 45-20, αλλά η Μάζιτς με τρίποντο έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 28 πόντους (48-20).  Η ομάδα από την Ρουμανια αντέδρασε και με ένα 8-0 έκανε προσωρινά αισθητή την παρουσία της στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας, για να σκοράρει ξανά η Μάλτση από τα 6,75μ για το 51-28.  Και πάλι οι φιλοξενούμενες μείωσαν και μάλιστα με την Μάρσαλ έριξαν τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (55-36), για να κατευθυνθεί το ματς στο 55-38 με το πέρας των 10 λεπτών.

ΕΜΕΙΝΕ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Νευρικός στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου ο Θρύλος, με τη Σέπσι να φτάνει το παιχνίδι στο 57-42 με την Παράου. Από τις βολές η Σωτηρίου διαμόρφωσε το 59-42 αλλά η Τζάνκιτς έριξε κι άλλο την διαφορά (59-45) με 4:35 να απομένει για το τέλος της αναμέτρησης. Στα ίδια επίπεδα παρέμεινε η απόσταση με τον Ολυμπιακό να είναι άστοχος στην επίθεση έχοντας μείνει στους έξι πόντους σε διάστημα 7 λεπτών.

Κάτι που σύμφερε τη Σέπσι που μετά από ώρα έστειλε το ματς κάτω από τους 10 πόντους (61-52), με τον Θρύλο να αντιδράει και δια χειρός Χατζηνικολάου να επαναφέρει τη τάξη και τη διαφορά στους 12 (64-52).

Ότι και να έκανε η αντίπαλη του Ολυμπιακού για να γυρίσει το ματς έπεσε στο κενό και οι «ερυθρόλευκες» προκρίθηκαν στους «16» του Eurocup, που τους περιμένει η Τζιρόνα.

Τα δεκάλεπα: 17-12, 37-16, 55-38, 67-56
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίσσας):  Μάζιτς 3 (1), Σταμάτη, Χατζηνικολάου 12 (1/1 τρίποντο,3 ριμπ, 5 ασ.), Μάλτση 17 (4/7 τριπ.), Νικολοπούλου, Σωτηρίου 6 (7 ριμπ., 1 κλ), Αντερσον (5 ριμπ.), Μακόλι 16 (1/1 τριπ., 9 ριμπ.), Σπυριδοπούλου 2, Καλτσίδου 11 (3 ριμπ, 2 ασ.)
 
ΣΕΠΣΙ (Μίκες):  Ουέμπ 11 (2), Φοντέιν 1, Κιλίν, Χάμιλτον - Κάρτερ 3, Τζάνκιτς 8 (2), Κρες 9 , Μάρσαλ 15, Παράου 9, Στοϊνέσκου, Χοτάνου
 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κώστας Μίσσας: « Ηταν μία μεγάλη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά ιδιαίτερα στην άμυνα και παίξαμε όπως είχαμε σχεδιάσει επάνω στην Μάρσαλ, την Ουέμπ, την Κρες και την Παράου. Σε αυτές τις παίκτριες ειδικά που μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο χαλαρώσαμε χωρίς λόγο και δεν πρέπει να κινούμαστε με αυτήν την λογική. Είναι λάθος και κάναμε φτηνά λάθη χωρίς αιτία Σε αυτές τις περιπτώσεις παίζεις με τον χρόνο, με το σκορ και σύμφωνα με τα στατιστικά σου. Εάν έχεις αιφνιδιασμό πρέπει να τρέξεις δεν πρέπει να σταματήσεις και να παίξεις αργά. Όταν παίζεις στο «5 εναντίον 5», πρέπει να γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις. Θεωρώ ότι η άμυνά μας έκανε τη διαφορά όταν κάναμε κάποια λάθη και τελικά πήραμε το αποτέλεσμα που μας έφερε στην επόμενη φάση. Τώρα θεωρώ ότι τα παιχνίδια θα είναι πιο δύσκολα και ελπίζουμε να παίξουμε καλά απέναντι σε μία εξίσου καλή ομάδα .

Από εδώ και έχουμε μερικές ημέρες να ηρεμήσουμε, αν και πρώτα αγωνιζόμαστε για το κύπελλο το Σάββατο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και τα 40 λεπτά στο παιχνίδι, όπως κάναμε και στο πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να έχουμε υπομονή και να κάνουμε αυτά που πρέπει στην επίθεση».

Εβίνα Μάλτση: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα και κάναμε σπουδαία δουλειά. Είμαστε ομάδα και αυτό φάνηκε και παίξαμε ομαδικά μέχρι και το τέλος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε στην επόμενη φάση και επίσης θέλω πω συγχαρητήρια στη Σέπσι για την προσπάθειά της».