ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Στη Σύρο για τον πρώτο τελικό του Λιγκ Καπ!

Mετά τη νίκη με 3-1 σε βάρος του Παναθηναϊκού στο Ρέντη για τη 13η αγωνιστική της Volleyleague, η προσοχή της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού στρέφεται στους διπλούς τελικούς του Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς» με αντίπαλο το Φοίνικα Σύρου. Οι πρωταθλητές βρίσκονται από την Τρίτη (22/1) το πρωί στη Σύρο, ενόψει του πρώτου τελικού που θα διεξαχθεί την Τετάρτη (23/1) στις 18:00 (ΕΡΤ2) στο «Δ. Βικέλας». Στόχος του Θρύλου είναι η νίκη που θα του δώσει το πλεονέκτημα ενόψει του δεύτερου τελικού που θα διεξαχθεί το Σάββατο (26/1) στις 18:00 (ΕΡΤ3) στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη». Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ ο οποίος υπολογίζει στις υπηρεσίες όλων των αθλητών του.

Την αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τoν Φοίνικα Σύρου, αποτελούν οι: Ραφαήλ Κουμεντάκης, Γκάβιν Σμιτ, Έμι Τερβαπόρτι, Γερούν Ράουβερντινκ, Γιώργος Στεφάνου, Γιώργος Πετρέας, Κώστας Χριστοφιδέλης, Κώστας Στιβαχτής, Νίκος Ζουπάνης, Ανδρέας Ανδρεάδης, Άκης Δαρίδης, Νίκος Σμαραγδής, Τόντορ Αλεξίεφ, Γιώργος Παπαλεξίου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Ξεκινάμε με τον πρώτο τελικό της σεζόν, ένα παιχνίδι πολύ κοντά χρονικά με το προηγούμενο για την κανονική περίοδο, αλλά η ομάδα θα κάνει την προσπάθεια για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του Φοίνικα και να κερδίσει το Λιγκ Καπ  το Σάββατο, στο εντός έδρας παιχνίδι μπροστά στους φιλάθλους μας»

Ο Γιώργος Στεφάνου ενόψει του πρώτου τελικού με τον Φοίνικα Σύρου δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Πρώτος τελικός της σεζόν μετά από μια σειρά παιχνιδιών το ένα κοντά στο άλλο πράγμα που θέλει προσοχή και δεδομένου ότι παίζουμε σε ένα γήπεδο μικρό με έναν αντίπαλο άκρως ανταγωνιστικό. Στόχος μας είναι η νίκη που θα μας δώσει το πλεονέκτημα ενόψει του δεύτερου τελικού που θα γίνει το Σάββατο στην έδρα μας».

O Γκάβιν Σμιτ ανέφερε: «Αύριο είναι μια μεγάλη ημέρα, αφού παίζουμε τον πρώτο τελικό του Λιγκ Καπ, το οποίο αποτελεί έναν από τους στόχους που έχουμε τη φετινή σεζόν. Θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία να παίξουμε απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο να κατακτήσουμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και να εστιάσουμε την προσοχή μας στη συνέχεια στις υπόλοιπες διοργανώσεις».