ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Στη Ρουμανία για το διπλό!

Το πρόγραμμα των συνεχόμενων αγώνων και των ταξιδιών για την ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού συνεχίζεται και το «μενού» περιλαμβάνει...στροφή στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Τετάρτη (2/12) την Κραϊόβα στη Ρουμανία στο πρώτο από τα δυο παιχνίδια για τους «16» του CEV Cup με στόχο τη νίκη με την οποία θα κάνουν το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και ενώ ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για τις 15 Δεκεμβρίου στο «Μελίνα Μερκούρη». Στη φάση των «8» ο νικητής του συγκεκριμένου ζευγαριού διασταυρώνεται με τον νικητή του ζευγαριού Τίκεριτ Κόκολα (Φινλανδία)-Ούγκρα Σουγκρούτ (Ρωσία).  

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρισε το πρωί της Τρίτης από το «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό το Βουκουρέστι και απο εκεί οδικώς μετέβη στην Κραϊόβα που απέχει 230 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Την υπόλοιπη αποστολή δεν ακολούθησαν ο αρχηγός Ντίμα Φιλίποφ, ο Νίκος Δεληπρίμης και ο Γιώργος Σφενδυλάκης. Όσον αφορά τον Ντίμα Φιλίποφ, αποφασίστηκε να προφυλαχθεί αφού το οδικό ταξίδι από το Βουκουρέστι στην Κραϊόβα διαρκεί 4 ώρες και επέστρεψε το Σάββατο στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του, κόντρα στον Παμβοχαϊκό, αφού ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το ερχόμενο Σάββατο στις 21:00 στο Ρέντη.

Πιάτσα: «Να αγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Πιάτσα στις δηλώσεις του στο osfp.gr ανέφερε τα εξής:

«Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με την Κραϊόβα η οποία είναι καλή ομάδα. Έπαιξε με την Κονστάντζα για το πρωτάθλημα εκτός έδρας και κέρδισε με 3-1 στην έδρα της. Η Κραϊόβα παίζει καλό βόλεϊ κατά τη γνώμη μου και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο γιατί το πρώτο παιχνίδι είναι εκτός έδρας και θα θέλουν να μας αιφνιδιάσουν. Ελπίζω ότι η ομάδα θα ακολουθήσει το δρόμο που έδειξε ότι βαδίζει στο παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό.

Μετά από το παιχνίδι της Τετάρτης θα πρέπει να κοιτάξουμε την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Μέχρι στιγμής παίζουμε κάθε φορά και λίγο καλύτερα, εκτός από την αναμέτρηση με τον Φοίνικα Σύρου. Το μεγάλο βήμα που θέλω να δω από την ομάδα χρειάζεται λίγο διάστημα ακόμα. Τώρα βρισκόμαστε ακόμα στο πρώτο μισό της σεζόν και πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλω».