ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Πρωτιά και θετικές παρουσίες

Θετική ήταν η παρουσία των αθλητριών του τμήματος Ξιφασκίας του Ολυμπιακού, στο Κύπελλο Ελλάδας Σπάθης Νεανίδων που διεξήχθη το Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Την «ερυθρόλευκη» αποστολή αποτελέσαν οι: Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου, Ελένη Φαναριώτη, Νικολέτα Φραγκοπούλου, και Μαρίλια  Χαντζοπούλου

Στη φάση των ομίλων οι αθλήτριες η Κωνσταντακοπούλου σημείωσε 5 νίκες σε 5, η Φαναριώτη 3 νίκες σε 5 αγώνες, η Φραγκουπούλου 2 νίκες ενώ η Χαντζοπούλου δεν κατέφερε να πετύχει νίκη, στην πρώτη της παρουσία.

Στη συνέχεια και για την φάση των «16» η Φαναριώτη αποκλείστηκε σε ένα δυνατό αγώνα με σκορ 15-13 από την Χατζάκου (Εκπ. Κωστέα Γείτονα), η Φραγκοπούλου από την Γώγου (ΠΓΣ) με 15-9.

Η Κωνσταντακοπούλου είχε προκριθεί χωρίς αγώνα στους «16» και αντιμετώπισε μέχρι να φτάσει στον τελικό κατά σειρά τις: Γερονίκου (Βικτόρια) 15-11, Παπαθεοδώρου (Εκπ. Κωστέα Γείτονα) 15-13 και Θεοδώση (ΑΕΚ) 15-11. Στον τελικό αντιμετώπισε την Γαζεπίδη όπου και κέρδισε με 15-9, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Η ταλαντούχα αθλήτρια έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και παρότι είχε ένα τραυματισμό την τελευταία εβδομάδα, κατάφερε  ανταπεξέλθει και να σηκώσει το κύπελλο.

Την ερχόμενη εβδομάδα 4-7/11 ταξιδεύει με τον προπονητή του τμήματος Γιώργο Τσουρούτα για την Ουγγαρία όπου θα συμμετάσχει στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της σεζόν.