ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Πρωταθλητής ο Θρύλος για τέταρτη σερί χρονιά!

Την κορυφή του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Elite κατέκτησε για τέταρτη διαδοχική χρονιά η ομάδα πυγμαχίας Ανδρών του Ολυμπιακού! Ο Θρύλος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας και πολυνίκης σύλλογος, χάρη στις σπουδαίες επιδόσεις του στην Μεγαλόπολη, το τετραήμερο των αγώνων.  Τα «κόκκινα γάντια» διέπρεψαν στη διοργάνωση στην Αρκαδία και κατέκτησαν πανάξια την πρώτη θέση σε τέσσερις κατηγορίες, ενώ κέρδισαν και πέντε μετάλλια ακόμα, τρία ασημένια, δύο χάλκινα. Για μία ακόμη χρονιά, οι Πειραιώτες ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Elite, ξεχωρίζοντας με τις εμφανίσεις και τις νίκες τους στο Κλειστό Στάδιο «Κώστας Κακκαβάς». Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τον τίτλο του πολυνίκη συλλόγου και στο πρωτάθλημα Γυναικών, χάρη στις επιδόσεις της πρωταθλήτριας Εβελίνας Μαυρομμάτη και της Κωνσταντίνας Γιδάκου.

Πρωταθλητές Ελλάδας οι Γλυνός, Πετρόπουλος, Ψυχογιός και Κυρίμης!

Την Κυριακή (19/12), ο Ολυμπιακός συμμετείχε σε έξι τελικούς, με επτά συμμετοχές, σε 11 κατηγορίες και κέρδισε στους τέσσερις! Συγκεκριμένα, οι Θανάσης Γλυνός (71kg), Κωνσταντίνος Πετρόπουλος (75kg), Διονύσης Ψυχογιός (86kg) και Παναγιώτης Κυρίμης (92+kg) του αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας με τα γάντια του Θρύλου. Οι Γλυνός, Ψυχογιός και Κυρίμης κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τους Δημήτρη Καρανικόλα (Άρης), Γιώργο Περγάμαλη (Χρυσή Γωνιά) και Παναγιώτη Αγγελόπουλο (ΕΑ Πατρών) αντίστοιχα, ενώ ο Πετρόπουλος νίκησε τον επίσης «ερυθρόλευκο» Σπύρο Πύλλη, σε έναν «οικογενειακό» τελικό.

Από την άλλη, οι Βασίλης Μακρυγιάννης (63,5kg) και Βεϊσι Άρας (67kg) του Θρύλου, έχασαν από τους Γιώργο Παππά (ΠΣ Περσεύς) και Αλέξη Ιωακειμίδη (Χρυσή Γωνιά) αντίστοιχα και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο πρωτάθλημα, ενώ οι Γιώργος Χορβαλάκος (67kg) και Λάμπρος Αναστασάκος (92+kg) έμειναν στην τρίτη θέση.

Τα έντεκα μετάλλια του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Elite:

Χρυσά (5): Θανάσης Γλυνός (71kg), Κωνσταντίνος Πετρόπουλος (75kg), Διονύσης Ψυχογιός (86kg), Παναγιώτης Κυρίμης (92+kg), Εβελίνα Μαυρομάτη (66kg)

Ασημένια (4): Βασίλης Μακρυγιάννης (63,5kg), Βεϊσι Άρας (67kg), Σπύρος Πύλλης (75kg), Ντίνα Γιδάκου (81kg)

Χάλκινα (2): Γιώργος Χορβαλάκος (67kg), Λάμπρος Αναστασάκος (92+kg)

Oι Δηλώσεις των πρωταθλητών:

Ο επικεφαλής προπονητής του τμήματος Πυγμαχίας, Λευτέρης Λειβάδης δήλωσε στο olympiaccossfp.gr τα εξής: «Παρά τις απώλειες που είχαμε σαν ομάδα, γιατί τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν, ανακηρυχτήκαμε πάλι και πρωταθλητές και πολυνίκες. Αυτό δείχνει, ότι ο Ολυμπιακός λειτουργεί σαν μια οργανωμένη οικογένεια είμαστε όλοι για έναν και ένας για όλους. Η διοίκηση μας συνδράμει σε ότι ζητήσουμε, και δεν έχουμε ελλείψεις. Ο υπεύθυνος του τμήματος, Μανώλης Ζήκας είναι δίπλα σε κάθε ανάγκη κάθε παιδιού και για αυτό καταφέρνουμε να έχουμε αυτές τις επιτυχίες. Είναι μεγάλη υπόθεση ότι έχουμε μπει στο σπίτι μας και λειτουργούμε πολύ σωστά και οργανωμένα, γεγονός που κάνει τον κάθε αθλητή να θέλει να έρθει στο σύλλογο μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την σημαντική επιτυχία».

Ο προπονητής των πρωταθλητών Πέτρος Γεωργοβρεττάκος ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντική η κατάκτηση του 4ου διαδοχικού πρωταθλήματος για την ομάδα μας και την κάνει ακόμα πιο σπουδαία το γεγονός ότι ξεπεράσαμε και τέσσερις σημαντικές απουσίες αθλητών μας.  Με τόσες δυσκολίες που είχαμε φέτος, νομίζω ότι αυτό το πρωτάθλημα είναι το πιο γλυκό.  Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί όλα τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής. Ήταν συγκλονιστικοί οι αγώνες που έδωσαν και ακόμα και τα παιδιά που έχασαν δεν κατέθεσαν τα όπλα και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις».

Παναγιώτης Κυρίμης:  «Το πρωτάθλημα αυτό είναι αφιερωμένο στους προπονητές μου και σε όλους τους υπεύθυνους της ομάδας γιατί ήταν λίγες οι ημέρες που κάναμε προπονήσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί όλη ομάδα μας είναι ενωμένη. Στον τελικό έπαιξα με έναν αθλητή, που είναι πολύ γερό παιδί και έχει να χάσει πολύ καιρό. Χάρηκα πολύ που έπαιξα μαζί του. Να είμαστε καλά, να μην χάνουμε την πίστη μας. Να μένουμε ταπεινοί και να προχωράμε μπροστά».

Διονύσης Ψυχογιός: «Δικαιώθηκαν οι κόποι μου μετά από πολλά χρόναι. Ήταν όνειρο ζωής αυτή η πρώτη θέση στην Α’ Κατηγορία. Αυτό μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη χαρά και διάθεση να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον Ολυμπιακό και ευχαριστώ τους προπονητές μου,  κ. Λειβάδη και κ. Γεωργοβρεττάκο για τη στήριξή και την καθοδήγησή τους σε αυτό το δύσκολο έργο»

Κωνσταντίνος Πετρόπουλος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνδύασα την επιστροφή μου με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Elite Ανδρών στα 75 κιλά και που συνέβαλλα και εγώ να αναδειχθεί ο σύλλογό μου πρωταθλητής και πολυνίκης. Θα κάνω τα πάντα και τα επόμενα χρόνια για να προσφέρω και να ζούμε παρόμοιες στιγμές και επιτυχίες».

Θανάσης Γλυνός: «Ευχαριστώ την ομάδα που με βοήθησε να φτάσω στο στόχο μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνέβαλα και εγώ από την πλευρά μου για και να κερδίσει ο Ολυμπιακός το τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημα στην πυγμαχία».