ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Πρωταθλήτριες Ελλάδας οι Κορασίδες του Θρύλου!

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας στην ηλικιακή κατηγορία των Κορασίδων πανηγύρισε ο Ολυμπιακός. Το τμήμα της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης του Θρύλου επικράτησε με 7-5 του ΝΟ Βουλιαγμένης στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο Κολυμβητήριο του Βόλου και ολοκλήρωσε ιδανικά την παρουσία της στην τελική φάση της διοργάνωσης. Με απολογισμό 6 νικών σε ισάριθμες αναμετρήσεις η ομάδα των Στέργιου Τοροσιάδη και Γιάννη Μπενόπουλου πανηγύρισε μια ακόμη επιτυχία, πραγματοποιώντας μια σειρά από εξαιρετικές εμφανίσεις.

Με σπουδαία ανατροπή η κατάκτηση του τίτλου!

Ο μεγάλος τελικός το απόγευμα της Κυριακής ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη με τις «ερυθρόλευκες» να επιδεικνύουν τεράστια ψυχικά αποθέματα και να ανατρέπουν  στο τελευταίο οκτάλεπτο, το προβάδισμα του Ν.Ο.Β. ο οποίος είχε βρεθεί μπροστά στο σκορ με 5-3!  Έτσι ο Θρύλος που νίκησε δυο φορές τη Βουλιαγμένη στη διάρκεια της τελικής φάσης στέφθηκε πρωταθλητής.

Πρώτες και καλύτερες!

Από κει και πέρα η πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος ξεκίνησε με την πρωτιά που κατέλαβαν οι «ερυθρόλευκες» στον πρώτο όμιλο όπου σημείωσαν το απόλυτο των νικών. Μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα και την επικράτηση με 12-11 επί του Νηρέα Χαλανδρίου, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 8-2 του Εθνικού. Με χαρακτηριστική ευκολία ήρθε η επικράτηση στην αναμέτρηση της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων με σκορ 10-3 κόντρα στο Ρέθυμνο.  Το εισιτήριο για τον ημιτελικό ο Ολυμπιακός το σφράγισε χάρη στη νίκη με 8-6 επί της Βουλιαγμένης ενώ στον πρώτο ημιτελικό το πρωί της Κυριακής νίκησε δια… περιπάτου με το ευρύ 12-2 τον ΠΑΟΚ.

Οκτάλεπτα: 1-2, 2-1, 1-2, 3-0.

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Στέργιος Τοροσιάδης): Φερεντίνου, Χριστοδούλου Αμ. 2, Τζωρτζακάκη 1, Σιούτη, Ζαχαρίου, Χαλδαίου 3, Υφαντή, Λυγούρα, Αρβανιτάκη, Θεοφανοπούλου 1, Στρογγυλούδη, Χριστοδούλου K., Τζαβάρα, Δρακωτού, Κοτσακιά.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Άντι Μελιδώνη): Μάμαλη, Κατσώνη, Καλογεροπούλου, Σάντα 3, Καπνίση 1, Πιοβάν, Μαδένογλου, Κρασσά, Πάγκαλου, Ανδρεάδη 1, Ευκαρπίδη, Χέλμη, Χατζή, Γεωργακοπούλου, Λύτρα.