ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Προβάδισμα για τίτλο στο ΟΑΚΑ
Το 2-1 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος έκανε ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - «Όμιλος Ξυνή», επικρατώντας με 22-17 της ΑΕΚ, στον τρίτο τελικό των πλέι οφ της Handball Premier, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη».  Οι «ερυθρόλευκοι»,  έχοντας τον κόσμο τους στο πλευρό τους, που δεν σταμάτησε στιγμή να τραγουδάει, είχαν πολύ καλή απόδοση σε άμυνα και επίθεση, με τον Τσιλιμπάρη να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια, έχοντας έντεκα αποκρούσεις στο ενεργητικό του, δεν άφησαν, σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, στον αντίπαλο περιθώριο να αμφισβητήσει την ανωτερότητα τους και πλέον πάνε στον τέταρτο τελικό για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού πρωταθλήματος. Η επόμενη αναμέτρηση των δυο ομάδων είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη (28/5), στις 19:00 (ERTSPORTS), στο ΟΑΚΑ.
 
Κλειστό το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με το σκορ να είναι μόλις στο 1-1, μετά το πρώτο πεντάλεπτο, με σκόρερ από την πλευρά του Ολυμπιακού τον Λέμος που σημείωσε το 1-1, μετά από κλέψιμο του Τσίλη στην άμυνα. Ο Αραπακόπουλος, με δυο διαδοχικά γκολ, αρχικά έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσα, κάνονας το 2-2 στο 6:40 και στη συνέχεια έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στους Πειραιώτες με 3-2. Πολύ καλή αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών και ο Λιάπης στην κόντρα, ανεβάζει τη διαφορά στο συν δυο (4-2). Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, ο Αραπακόπουλος, με το τρίτο προσωπικό του γκολ, έδωσε «αέρα» τριών τερμάτων στους «ερυθρόλευκους», που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, τρέχοντας ένα σερί 3-0. Ο Τσιλιμπάρης, με διαδοχικές αποκρούσεις, διατηρεί το 5-3 υπέρ του Ολυμπιακού, δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτο ημιχρόνου και ο Σανίκης επαναφέρει το συν τρία, κάνοντας το 6-3.  Ρέινα και Τσίλης ανταλλάσσουν πάσες στον αέρα με τον Ισπανό να πετυχαίνει το γκολ του αγώνα, γράφοντας το 8-4, στο 23:15. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 12-7 και τον Ολυμπιακό να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, όπως διατυπώνεται και από το αποτέλεσμα στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.  
 

Η υπεροχή του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα να αγωνίζονται με ψυχή και πάθος, έχοντας και την ώθηση των φιλάθλων τους, που ήταν ο όγδοος παίκτης τους. Ο Αραπακόπουλος σημείωσε το 13-7, φτάνοντας τα τέσσερα γκολ στον αγώνα. Λίγο πριν τα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου (12:41), με τις αποβολές των Σανίκη και Λέμος, που προστέθηκαν σε αυτές των Αραπακόπουλου και Τσίλη, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τρεις παίκτες λιγότερους (για την ΑΕΚ είχε αποβληθεί ο Νταρσουλάντ , παρόλα αυτά δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να μειώσει, διατηρώντας το 16-12. Ρέινα και Λιάπης πρόσθεσαν δυο ακόμα τέρματα στην «ερυθρόλευκη» μηχανή, για το 18-13 και ενώ υπολείπονταν δέκα λεπτά για την ολοκλήρωση του ματς. Με το τελικό 22-17 ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1 στην σειρά των τελικών και πλέον οι πρωταθλητές χρειάζονται μια νίκη, την οποία θα διεκδικήσουν την προσεχή Τρίτη (28/5, 19:00), στο ΟΑΚΑ, για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και να πανηγυρίσουν το δεύτερο διαδοχικό νταμπλ της ιστορίας τους.

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 3-2, 5-2, 6-3, 9-5, 12-7 (ημ.), 13-8, 15-10, 16-12, 17-13, 19-16, 22-17

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Γιώργος Ζαραβίνας): Κρητικός 1, Τζηράς 1, Λέμος 1, Μούγιτς, Ρέινα 5, Τερλέτσκι, Κανδύλας 1, Σανίκης 1, Μπούμπαλο 1, Κόντης, Λιάπης 4, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 5, Χάλαρης, Τσίλης 1.
 
ΑΕΚ: Γεωργιάδης, Ζαμπούνης, Νικολαΐδης 1, Συγγάρης, Μπάλαζ 3, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος, Γιάκομπσεν, Παπαδιονυσίου, Δομπρής 3, Μυλωνάς, Νταρσουλάντ, Αργυρίου 7, Παλεβίτσιους 3, Βραζάλιτσα.

Στη Συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε μετά την αναμέτρηση, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε τα εξής: «Αρχικά να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες και των δυο ομάδων καθώς όπως έχετε διαπιστώσει γίνονται παιχνίδια τεράστιας έντασης και προσπάθειας. Ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς υπάρχει μεγάλη κόπωση στο τέλος της σεζόν και αυτό μεγαλώνει όταν έρχεται η πίεση του αποτελέσματος. Οι παίκτες τα δίνουν όλα ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί. Όσον αφορά τη σχολαστικότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το παιχνίδι εδώ, αυτό πιστεύω να συνεχιστεί. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ήμασταν αρκετά καλοί στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε κάποιες φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν πιο ανταγωνιστική αλλά στο δεύτερο μισό δεν παίχτηκε χάντμπολ».
 
Από την πλευρά του ο Νίκος Λιάπης είπε: «Συγχαρητήρια από την πλευρά μου και στις δυο ομάδες. Ήταν ένας αγώνας υψηλής έντασης και συγκέντρωσης 60 λεπτών. Δείξαμε τον καλό μας εαυτό σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Δουλέψαμε κάποια πράγματα αυτές τις τρεις μέρες και τα βγάλαμε στο γήπεδο. Στο τέταρτο τελικό, στη έδρα της ΑΕΚ, θέλουμε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί».