ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Πρεμιέρα με πέντε προκρίσεις στους «8»!

Δυναμική εκκίνηση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Elite Ανδρών/Γυναικών που ξεκίνησε σήμερα στην Πάτρα, πραγματοποίησε το τμήμα Πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές Ελλάδας στη μάχη της διατήρησης του τίτλου στο Λιμάνι, κατέγραψαν πέντε προκρίσεις στους «8», μετά την ολοκλήρωση των επτά «ερυθρόλευκων» συμμετοχών κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων.

Το χρονικό της 1ης ημέρας

Οι «ερυθρόλευκες» συμμετοχές ξεκίνησαν στην κατηγορία των 60kg με τον Nικόλαο Σοφιανό να γνωρίζει την ήττα στα σημεία από τον Χρήστο Καραγκούνη του ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια ο Αράς Βείσι, έφερε την πρώτη νίκη στον Ολυμπιακό, στην κατηγορία των 69 κιλών αφού νίκησε στα σημεία τον Γεράσιμο  Λεπενίτση του ΠΑΟ Κέρκυρας. Ακολούθησε στην ίδια κατηγορία, η ήττα στα σημεία του Στίβεν Εστεμπάν από τον Ζαφείρη Μιχαλιτσάνο της Παναχαϊκή.

Νοκ άουτ στον 1ο γύρο ο Πουλίκος!

Η συνέχεια, ήταν άκρως «ερυθρόλευκη» και συνοδεύτηκε από τέσσερις ισάριθμες νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς της ημέρας για τους αθλητές του Ολυμπιακού. Ο πρωταθλητής Πουλίκος Τσαγκράκος προκρίθηκε εμφατικά στους «8», αφού νίκησε με νοκ άουτ στον 1ο γύρο τον Ιωσήφ Σπυρίδη του Άρη Νίκαιας στην κατηγορία των 69 κιλών. Από τον 1ο γύρο, με εγκατάλειψη αντιπάλου, κρίθηκε και η αναμέτρηση του επίσης πρωταθλητή Παύλου Τσαγκράκου με τον Λάμπρο Νικολαΐδη του ΑΣΠ Ευπατώρ στην κατηγορία των 75 κιλών. Για την ίδια κατηγορία, ο Φώτης Τζότζος νίκησε στα σημεία τον Ιάσωνα Σωτηρόπουλο του ΑΣΠ Αμαρουσίου. Η βραδιά των «ερυθρόλευκων» συμμετοχών, έκλεισε με τον Γιώργο Καραλή ο οποίος πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, νίκησε με 3-0 τον Κωνσταντίνο Κολοβό του ΠΟ Φαιάκων στην κατηγορία των 81 κιλών και πανηγύρισε την πρόκριση στους «8».  Έτσι στους αγώνες της προημιτελικής φάσης, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με 10 αθλητές, αφού μαζί με τους πέντε που προκρίθηκαν σήμερα, στη μάχη πρωταθλήματος θα πέσουν την Παρασκευή (7/12) και οι Δημήτρης Χαλκιάς (56kg), Aλέξανδρος Τσανικίδης (64kg), Γιώργος Χορβαλάκος (64kg), Παναγιώτης Κυρίμης (91kg), Λάμπρος Αναστασάκος (91+).

Τέλος στις Γυναίκες οι δυο αθλήτριες του Ολυμπιακού, η πρωταθλήτρια Κυριακή Ασλανίδη και η Κωνσταντίνα Γιδάκου θα τεθούν αντιμέτωπες την Παρασκευή στην κατηγορία των 75 κιλών.