ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Παρουσία Ολυμπιακού το πρώτο μίτινγκ της HIEP!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, στη Ρώμη, στο «Stadio Olimpico», το πρώτο μίτινγκ της HIEP (Handball International Educational Project) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο οποίο έδωσε το «παρών» ο Ολυμπιακός. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο την προώθηση της ανάπτυξης των προπονητών του χάντμπολ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το HIEP project αναπτύσσεται σε συνεργασία με την EPSI-The European Platform for Sport Innovation, Master Group Sport, το Πανεπιστήμιο Ovidius of Costanza (Ρουμανία), την πολυαθλητική ομάδα του Ολυμπιακού, με το τμήμα χάντμπολ και την ιταλική ένωση L’ Orma.

Βασικός στόχος του προγράμματος, το οποίο έχει διάρκεια 36 μηνών, είναι η εξάπλωση του χάντμπολ μέσω της ανάπτυξης κοινών μοντέλων, για την αύξηση της συμμετοχής στον αθλητισμό, ιδίως των νέων. Παράλληλα, το έργο στοχεύει στην έρευνα των βέλτιστων πρακτικών στην εκπαίδευση των προπονητών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο τόσο στο χάντμπολ, όσο και σε άλλα αθλήματα. Επιπλέον, υπάρχει ένα διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο για προπονητές, στους οποίους παρέχεται κοινή εκπαίδευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακόμη, υπάρχουν τοπικές δραστηριότητες, όπως μαθήματα καθοδήγησης και δραστηριότητες για νέους.