ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ο Θρύλος 4-2 τον Παναθηναϊκό, «καλπάζει» προς τον τίτλο!

Μετά την πολύ σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ, το Σάββατο, ο Ολυμπιακός έκανε το «6Χ6» στο πρωτάθλημα, επικρατώντας και του Παναθηναϊκού, με 4-2, την Κυριακή, στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών Επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ. Δύο νίκες έδωσε στον Ολυμπιακό ο Μέντεζ και από μια Ρηνιώτης και Άρβιντσον, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα του Θρύλου. Με τη νίκη τους αυτή οι «ερυθρόλευκοι» διεύρυναν το σερί νικών τους απέναντι στον Παναθηναϊκό σε 37-0 σε όλα τα αθλήματα του ερασιτέχνη και ταυτόχρονα έκαναν ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση του 4ου διαδοχικού πρωταθλήματος.

Προηγήθηκε με  Άρβιντσον  

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και με τον  Άρβιντσον  να επικρατεί άνετα με 3-0 σετ του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου έκανε το 1-0. Ο  Ρηνιώτης αντιμετώπισε τον Κώστα Κωνσταντινόπουλο με το παιχνίδι να κρίνεται τελικά στις λεπτομέρειες στο τελευταίο σετ και μετά την ανατροπή του αρχηγού του Ολυμπιακού από 2-0 σε 2-2. Ο Μέντεζ έδωσε εκ νέου προβάδισμα με 2-1 στους πρωταθλητές κάμπτοντας την αντίσταση του Ζέρβα, με χαρακτηριστική άνεση. Στη συνέχεια διαμορφώθηκε το 2-2, μετά το 1-3 στο παιχνίδι του Άρβιντσον με τον Κώστα Κωνσταντινόπουλο.    

Τελείωσε το παιχνίδι με Μέντεζ και Ρηνιώτη

Στο 2-2 του αγώνα ακολούθησαν τα παιχνίδια του Μέντεζ με τον Κωνσταντινόπουλο και του Ρηνιώτη με τον Ζέρβα. Οι αθλητές του Ολυμπιακού παίζοντας σοβαρά και συγκεντρωμένα έφτασαν άνετα στο 3-0 και στα δυο ματς δίνοντας τη νίκη στον Θρύλο με 4-2. Οι έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, δίνουν σαφές προβάδισμα τίτλου στον Ολυμπιακό ο οποίος θέλει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά να υπερασπιστεί τα κεκτημένα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό:

Άρβιντσον  - Κωνσταντινόπουλος Γ. 3-0 (11-6, 11-7, 11-3)
Ρηνιώτης - Κωνσταντινόπουλος Κ. 2-3 (10-12, 8-11, 12-10, 11-6, 8-11)
Μέντεζ - Ζέρβας 3-0 (11-4, 11-3, 11-4)
Άρβιντσον - Κωνσταντινόπουλος Κ. 1-3 (6-11, 12-14, 12-10, 7-11)
Μέντεζ - Κωνσταντινόπουλος Γ. 3-0 (11-6, 15-13, 11-5)
Ρηνιώτης - Ζέρβας  3-0 (11-5, 11-1, 11-3)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Χριστοφοράκης δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Ο αγώνας ήταν δύσκολος καθώς ο αντίπαλος δεν είχε να χάσει τίποτα και ήθελαν οπωσδήποτε να μας κερδίσουν. Σήμερα αγωνιστήκαμε χωρίς τον Γιάννη και αναγκαστήκαμε να παίξουμε πολύ πιο δύσκολα παιχνίδια. Οι διακυμάνσεις ήταν πολλές αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι και φτάσαμε στη νίκη. Κερδίσαμε σήμερα για να χαρούμε και την χθεσινή μας νίκη. Συνεχίζουμε αήττητοι και κάναμε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήρθε και σήμερα εδώ και ήταν δίπλα μας και συνεχίζουμε το ίδιο προσηλωμένοι στο στόχο μας».

Ο Ένιο Μέντεζ, που πέτυχε δυο νίκες για τον Ολυμπιακό, δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr: «Ήταν ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι και στο τέλος πήραμε εμείς τη νίκη. Συνεχίζουμε την πορεία μας στο πρωτάθλημα χωρίς ήττα και είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία. Πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά καθώς τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί. Θέλουμε πάρα πολύ τον τίτλο και για αυτό θα δουλεύουμε συνέχεια. Βοήθησα την ομάδα με τις νίκες μου και αυτό θέλω να κάνω και στη συνέχεια των υποχρεώσεων μας».