ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ο Θρύλος το πρώτο βήμα για το Final 4, 8-10 τη Βουλιαγμένη!

Το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στο Final 4 της Εuroleague, πραγματοποίησε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 10-8 της Βουλιαγμένης στο Κολυμβητήριο του Χαλανδρίου στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «8». Οι «ερυθρόλευκες» απέκτησαν σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στο Παπαστράτειο το Σάββατο 28 Μαρτίου. Από κει και πέρα η σημερινή αναμέτρηση ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη με τις δυο που προηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των δυο ομάδων και στις οποίες νίκησε άνετα ο Ολυμπιακός με 13-7 στον Πειραιά και με 16-8 στη Βουλιαγμένη. Το παιχνίδι ήταν πιο κλειστό και ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται αρκετές φορές στο σκορ. Ο Ολυμπιακός  αν και βρέθηκε να χάνει με 8-7, 4:44 πριν τη λήξη του αγώνα, με ένα 3-0 σερί ανέτρεψε την κατάσταση και πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη.

Πίσω στο σκορ στο πρώτο μισό…

Το παιχνίδι ήταν κλειστό στο ξεκίνημα με τις δυο ομάδες να μένουν στο 0-0 μέχρι το 3:49, όταν η Κίρα Κρίστμας με ωραίο σουτ από την περιφέρεια άνοιξε το σκορ για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Στην επόμενη επίθεση η Πρωτοπαπά ισοφάρισε σε 1-1 (3:35) για τη Βουλιαγμένη η οποία  έτρεξε ένα 3-0 σερί αφού ακολούθησαν τα τέρματα της Νίνου και της Ελληνιάδη για να προηγηθεί με +2 και 3-1 στα 1:11. Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήρθε δια χειρός Κίρα Κρίστμας η οποία στην κόντρα μείωσε στα 0:07 σε 3-2 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο οκτάλεπτο. Στην έναρξη του 2ου οκταλέπτου, η Αλεξάνδρα Ασημάκη ισοφάρισε σε 3-3 στον παίκτη παραπάνω, με τις γηπεδούχες να ανακτούν και πάλι το προβάδισμα στα 5:25 με σκόρερ την Γιαννοπούλου.  Ο Ολυμπιακός είχε ξανά την απάντηση ισοφαρίζοντας με ωραίο τέρμα της Βασιλικής Πλευρίτου η οποία διαμόρφωσε το 4-4 στα 3:25. Ακολούθησε στα 2:04, το γκολ της Κοντονή για το 5-4 που έβαλε το Ν.Ο.Β. ξανά μπροστά στο σκορ.  Στα επόμενα δυο λεπτά δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό και με το επιμέρους 2-2, στην περίοδο αυτή, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 5-4 υπέρ των γηπεδούχων.

«Ερυθρόλευκο» 3-0 σερί και προβάδισμα!

Ο Θρύλος μπήκε πολύ δυνατά στην 3η περίοδο και με εμφανή διάθεση για να ανατρέψει την κατάσταση. Οι «ερυθρόλευκες» ξεκίνησαν ιδανικά αφού η Κρίστμας με το τρίτο προσωπικό της γκολ ισοφάρισε σε 5-5 (7:15) και στη συνέχεια η Ελευθερία Πλευρίτου με εντυπωσιακό σκαστό σουτ από την περιφέρεια, έδωσε το πρώτο προβάδισμα στον Θρύλου (μετά το 0-1). Από νέο εξαιρετικό τέρμα της αρχηγού, Άλκηστης Αβραμίδου στον παραπάνω (4:18) ο Ολυμπιακός διεύρυνε για πρώτη φορά στο +2 το προβάδισμά του έχοντας ένα 3-0 σερί, χάρη στο οποίο είχε μετατρέψει το 5-4 του πρώτου ημιχρόνου σε 5-7.  Ακολούθησε η μείωση του σκορ σε 6-7 για λογαριασμό της Βουλιαγμένης με γκολ της Νίνου, αποτέλεσμα με το οποίο ολοκληρώθηκε το 3ο οκτάλεπτο.

Συνεχείς ανατροπές νέο 3-0 σερί και νίκη για τον Θρύλο!

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τη Βουλιαγμένη να σκοράρει δυο φορές με την Πρωτοπαπά και την Πάτρα και χάρη στο δικό της αυτή τη φορά 3-0 σερί να περνάει και πάλι μπροστά με 8-7 στα 4:44. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και ήρθε με ένα νέο 3-0 σερί το οποίο διαμορφώθηκε με τα τέρματα της Ελευθερίας Πλευρίτου, της Κίρα Κρίστμας και της Μαργαρίτας Πλευρίτου. Αρχικά η Ελευθερία με σουτ από την περιφέρεια ισοφάρισε σε 8-8, διπλασιάζοντας τα τέρματα της (3:29), στη συνέχεια η Κίρα Κρίστμας σκόραρε το 4ο προσωπικό της γκολ στην κόντρα δίνοντας το προβάδισμα ξανά στον Ολυμπιακό  (2:06) και ακολούθως η Μαργαρίτα Πλευρίτου έγραψε το 8-10, 1:23 πριν τη λήξη. Στα λεπτά που ακολούθησαν οι «ερυθρόλευκες» διατήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα και έφτασαν στη σπουδαία νίκη από το Κολυμβητήριο του Χαλανδρίου, που τους καθιστά φαβορί για την πρόκριση στο Final 4 της Εuroleague.

Τα οκτάλεπτα:  3-2, 2-2, 1-3, 2-3

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο:  0-1 Kρίστμας (περιφέρεια, 3:49), 1-1  Πρωτοπαπά (περιφέρεια,3:35), 2-1 Νίνου (περιφέρεια, 2:55), 3-1 Ελληνιάδη (πέναλτι, 1:11), 3-2 Κρίστμας (κόντρα, 0:07)

2ο οκτάλεπτο:  3-3 Ασημάκη (π/π., 7:19), 4-3 Γιαννοπούλου (περιφέρεια, 5:25), 4-4 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια,3:25), 5-4 Κοντονή (περιφέρεια, 2:04)

3ο οκτάλεπτο: 5-5 Κρίστμας (στα  ίσα, 7:15), 5-6 Ελ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 6:20), 5-7 Αβραμίδου (π/π., 4:18), 6-7 Νίνου (περιφέρεια, 3:51).

4ο οκτάλεπτο:  7-7 Πρωτοπαπά (π/π., 7:25), 8-7 Πάτρα (μπάσιμο, 4:44), 8-8 Ελ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 3:29), 8-9 Κρίστμας (π/π., 2:06), 8-10 Μ. Πλευρίτου (κόντρα, 1:23)

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου, Κρίστμας 4, Αβραμίδου 1, Ασημάκη1, Μ. Πλευρίτου 1, Κανετίδου, Β. Πλευρίτου 1, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Βουλιαγμένη (Αλεξία Καμμένου): Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά 2, Τσιμάρα, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου 1, Ξενάκη, Νίνου 2, Πάτρα 1, Κώτσια, Διαμαντοπούλου, Κοντονή 1, Καλαϊτζή, Μαυρωτά

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Ήταν ένα κακό παιχνίδι το σημερινό στο οποίο πραγματοποιήσαμε άσχημο ξεκίνημα. Το κλίμα είναι φορτισμένο σήμερα για εμάς αφού είναι μια πένθιμη ημέρα για το σύλλογο, όμως φυσικά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την εικόνα μας. Παρ’ όλα αυτά πετύχαμε την πρώτη νίκη που θέλαμε και περιμένουμε στον Πειραιά να δείξουμε ακόμα καλύτερο πρόσωπο για να σφραγίσουμε την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Αφιερώνουμε τη νίκη στα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7 και στις οικογένειες τους. Πιστεύω να δώσαμε λίγο φως παραπάνω σε αυτή τη σκοτεινή και πένθιμη ημέρα για το σύλλογο μας».

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Δεν ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς σήμερα αφού μας διέκρινε μια βιασύνη στην επίθεση και στην τελική προσπάθεια, όπου ήμασταν απρόσεκτες. Ωστόσο κρατάμε το θετικό αποτέλεσμα σε ένα ακόμα ματς με τη Βουλιαγμένη που ήταν και το πιο σημαντικό από όσα έχουμε παίξει μέχρι στιγμής. Στόχος μας είναι η πρόκριση στο Final 4 της Eυρωλίγκας, για να διεκδικήσουμε και πάλι το τρόπαιο, γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε πολύ καλό υλικό και έχουμε τις προϋποθέσεις να φτάσουμε στην κορυφή της Ευρώπης.  Επομένως κρατάμε τη νίκη και πιστεύουμε ότι στον Πειραιά θα κάνουμε ένα ακόμα καλύτερο παιχνίδι από ότι σήμερα. Θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη και για να την αφιερώσουμε στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7, αφού σήμερα συμπληρώθηκαν 39 χρόνια από τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού».