ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2020-2021
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2020-2021
.
Ο Βασιλιάς του ρινγκ!

Βασιλιάς του ρινγκ για δεύτερη διαδοχική χρονιά o Ολυμπιακός, ο οποίος αναδείχθηκε πανηγυρικά Πρωταθλητής και πολυνίκης σύλλογος για το 2018, κατακτώντας τον τίτλο με τον εξαιρετικό απολογισμό των 4 χρυσών 3 ασημένιων και 4 χάλκινων μεταλλίων. Τα 11 μετάλλια που κατέκτησαν οι πυγμάχοι του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Elite Ανδρών/Γυναικών που διεξήχθη στην Πάτρα, επιβεβαίωσαν την «ερυθρόλευκη» κυριαρχία και έφεραν για δεύτερη σερί χρονιά, το πρωτάθλημα στον Πειραιά! Έτσι καταγράφηκε μια ακόμα ένδοξη στιγμή, μια ακόμα χρυσή στην ιστορία του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου. Έχοντας εξασφαλίσει από το Σάββατο και μαθηματικά το πρωτάθλημα, ο Θρύλος τερμάτισε πρώτος με διαφορά 18 βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και στέφθηκε σήμερα πρωταθλητής κατακτώντας τους τίτλους του Πρωταθλητή και πολυνίκη συλλόγου. Έτσι ο Ολυμπιακός, μετά το πρωτάθλημα που κατέκτησε πέρσι στον Πειραιά, επέστρεψε με την back 2 back κατάκτηση και έχει βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας ακόμα αυτοκρατορίας στον ελληνικό αθλητισμό, όπως έχει σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα που πρωταγωνιστούν στην Ελλάδα και διαπρέπουν στην Ευρώπη.

Πρωταθλητής από τον 1ο γύρο ο Τσανικίδης!

Η ημέρα των τελικών ξεκίνησε με τον καλύτερο και πλέον εντυπωσιακό τρόπο, αφού ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού, Αλέξανδρος Τσανικίδης επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα του επικράτησε με διακοπή από τον 1ο γύρο του Κωνσταντίνου Καλογερίδη από τον Κολοσσό Καλυθιών. Έτσι ο πυγμάχος του Θρύλου, αναδείχθηκε για δεύτερη διαδοχική φορά πρωταθλητής στην κατηγορία των 64 κιλών με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μαζί με τον Αλέξανδρο Τσανικίδη ανέβηκε στο βάθρο και ο Γιώργος Χορβαλάκος ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, όπως και στο περσινό πρωτάθλημα.

Ο Πουλίκος νίκησε τον Πεφάνη του Παναθηναϊκού στον τελικό!

Ακολούθησε μια ακόμα «ερυθρόλευκη» επικράτηση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κόντρα στον Παναθηναϊκό, αφού στον τελικό των 69 κιλών, ο Πουλίκος Τσαγκράκος νίκησε στα σημεία τον Διονύση Πεφάνη. Ένας ακόμα πρωταθλητής του Θρύλου διατήρησε το τίτλο του στην κατηγορία των 69 κιλών κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, με το απολυτό των 4 νικών.

Πρωταθλητής ο Τσαγκράκος ασημένιος ο Τζότζος!

Αμιγώς «ερυθρόλευκο» χρώμα είχε ο τελικός των 75 κιλών, στον οποίο αγωνίστηκαν οι δυο αθλητές του Ολυμπιακού Παύλος Τσαγκράκος με τον Φώτη Τζότζο. Μετά από έναν πολύ ραίο αγώνα, ο Παύλος Τσαγκράκος ήταν ο νικητής, κατακτώντας και αυτός για δεύτερη διαδοχική φορά το πρωτάθλημα, ενώ ο Φώτης Τζότζος ολοκλήρωσε την πολύ καλή παρουσία του κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Ασημένιοι Κυρίμης και Αναστάκος

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τους τελικούς των 91 κιλών και των 91+ όπου μετείχαν ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού Παναγιώτης Κυρίμης και ο Λάμπρος Αναστασάκος. Στον τελικό των 91 κιλών με αντίπαλο τον Βαγκάν Νανιτζανιάν του ΠΑΟΚ, ο περσινός πρωταθλητής του Θρύλου, Παναγιώτης Κυρίμης, με διακοπή από το γιατρό στο 2ο γύρο, ολοκλήρωσε την παρουσία του κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Στον τελευταίο αγώνα,  στον τελικό των 91+ ο Λάμπρος Αναστασάκος, παρά τη σπουδαία εμφάνισή του, κόντρα στο Σωτήρη Αναστασόπουλο του Παναθηναϊκού, αναδείχθηκε δεύτερος αφού του καταλογίστηκε ήττα στα σημεία.

Λειβάδης: «Χάρη στο κ. Μαρινάκη μεγαλουργούν τα τμήματα»

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο επικεφαλής προπονητής του Ολυμπιακού, Λευτέρης Λειβάδης δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: « Ο προγραμματισμός μας ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ο στόχος που είχαμε βάλει σαν ομάδα, εκπληρώθηκε ιδανικά. Πήραμε και τις δυο διακρίσεις, του πρωταθλητή και του πολυνίκη συλλόγου. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για τη σπουδαία προσπάθεια που ξεκινάει από τον ηγέτη του Ολυμπιακού, κ. Μαρινάκη, χάρη στον οποίο μεγαλουργούν όλα τα τμήματα του συλλόγου. Στην διοίκηση του Ερασιτέχνη και τον κ. Κουντούρη που είναι κοντά μας συνέχεια. Στον έφορο των ομάδων Μανώλη Ζήκα που είναι η ψυχή της ομάδας και στον Νίκο Μαυρίκο τον θερμό υποστηρικτή του τμήματος».

Ο απολογισμός των μεταλλίων σε Άνδρες και Γυναίκες

Άνδρες

Χρυσά (4) : Αλλέξανδρος Τσανικίδης (64κ), Πουλίκος Τσαγκράκος (69κ), Παύλος Τσαγκράκος (75κ), Κυριακή Ασλανίδη (75κ)

Ασημένια (3): Φώτης Τζότζος (75κ), Παναγιώτης Κυρίμης (91κ), Λάμπρος Αναστασάκος (91κ)

Χάλκινα (4): Γιώργος Χορβαλάκος (64κ.), Αράς Βεϊσι (69κ.), Γιώργος Καραλής (81κ.), Κωνσταντίνα Γιδάκου (75κ)