ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Οριστική ματαίωση του Champions League Ανδρών και της Euroleague Γυναικών

Την οριστική ματαίωση του φετινού Champions League Ανδρών και της Euroleague Γυναικών, αποφάσισε η  Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Υγρού Στίβου. Η LEN, οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη απόφαση, κατά την τελευταία τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 4 Μαΐου, βάσει της οποίας ολοκληρώνεται άδοξα η φετινή σεζόν όσον αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Αμφότερα τα τμήματα πόλο Ανδρών και Γυναικών του Ολυμπιακού, διεκδικήσουν και φέτος με αξιώσεις την κατάκτηση ευρωπαϊκών τίτλων. Το πόλο Ανδρών που μετράει τρείς ευρωπαϊκούς τελικούς και μια κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης στις 4 παρουσίες του στις τελικές φάσεις από το 2016, διεκδικούσε φέτος την παρουσία του για 3η διαδοχική σεζόν στον τελικό του Champions League. Η διοργάνωση διεκόπη τη 10η αγωνιστική της φάσης των ομίλων και ενώ απέμεναν 4 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης, με τους Πειραιώτες να βρίσκονται στην 3η θέση του Α’ ομίλου με 22 βαθμούς και έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά την παρουσία τους στο Final 8 για 5η διαδοχική σεζόν.

Όσον αφορά την ομάδα πόλο Γυναικών που μετράει 5 ευρωπαϊκούς τελικούς, (3  Πρωταθλητριών Ευρώπης και 2 Λεν Τρόφι), αλλά και 2 τελικούς Σούπερ Καπ, έχοντας κατακτήσει 3 ευρωπαϊκούς τίτλους από το 2014, είχε και φέτος βάλει τις βάσεις για μια ακόμα διάκριση. Οι «ερυθρόλευκες» είχαν αποκτήσει το προβάδισμα για την πρόκριση στο Final 4 της Εuroleague, από τις 8 Φεβρουαρίου, όταν νίκησαν με 10-8 τη Βουλιαγμένη στο Κολυμβητήριο του Χαλανδρίου στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «8». Ο προγραμματισμένος για το Σάββατο 28 Μαρτίου, επαναληπτικός στο Παπαστράτειο που θα έκρινε την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας, ματαιώθηκε, όπως και  η συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και η ομάδα του Χάρη Παυλίδη, ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή της παρουσία για τη σεζόν 2019-20 στη φάση «8».