ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Οι δηλώσεις των Πρωταθλητών Ελλάδας!

 

Μετά το τέλος του τέταρτου τελικού και την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός στα δυο τελευταία παιχνίδια, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και φάνηκε η πραγματική διαφορά των δυο ομάδων. Αυτό που μένει στο τέλος είναι η κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου πρωταθλήματος και 33ου συνολικά στην ιστορία του τμήματος. Αυτό το έβδομο συνεχόμενο το κατακτήσαμε σαν Πρωταθλητές Ευρώπης και αυτή είναι η μεγάλη μας χαρά. Θα ήθελα προσωπικά να αφιερώσω αυτό το πρωτάθλημα στον Πάβιτς ο οποίος άλλαξε την ομάδα, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και με το ήθος του και με τον χαρακτήρα του και την αρχηγική του παρουσία. Άλλαξε την πορεία της ομάδας προς το πολύ καλύτερο και αυτό αποδεικνύεται  με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης. Σήμερα ήταν το τελευταίο του παιχνίδι στην Ελλάδα, θα σταματήσει το πόλο. Θέλω να το αφιερώσω και στον Μπάμπη Ροδέλα που τον χάσαμε πριν λίγο καιρό και ήταν δίπλα μας συνέχεια. Αυτό το 7ο πρωτάθλημα το αφιερώνουμε σε όλη τη Θύρα 7, σε όσους κάτι νιώθουν με αυτό το μαγικό νούμερο καθώς είναι χαρακτηριστικό. Εύχομαι η ομάδα αυτή να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να φέρνει τίτλους. Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τους αρχιτέκτονες αυτών των επιτυχιών, Βαγγέλη Μαρινάκη και Μιχάλη Κουντούρη. Η συνεργασία με την διοίκηση είναι άψογη και τα τελευταία χρόνια, ο Μιχάλης Κουντούρης, με τις ενέργειες του έχει φέρει τίτλους πολλούς και όλα αυτά κάτω από την ομπρέλα και με τη βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει απογειώσει όλα τα τμήματα. Όλοι μαζί θέλουμε πάντα να είμαστε πρωταγωνιστες»
 
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Γιόσιπ Πάβιτς ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που γράφει ιστορία. Γράφει ιστορία με τους τίτλους που κατακτά, όπως το σημερινό πρωτάθλημα. Αποδείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Συνεχίζουμε συγκεντρωμένοι για τον ευρωπαϊκό μας στόχο. Σήμερα θα γιορτάσουμε γιατί είναι ένας τελικός που κερδίσαμε και από αύριο θα συγκεντρωθούμε στον μεγάλο στόχο της χρονιάς. Το σημαντικό είναι που πήραμε τον τίτλο και πετύχαμε ένα ακόμα νταμπλ».
 
Ο περιφερειακός του Ολυμπιακού, Γιάννης Φουντούλης δήλωσε: «Μετά από μια ήττα και μια κακή εμφάνιση, η οποία μας ταρακούνησε, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ήρθαν οι δυο νίκες με καλύτερες εμφανίσεις που σφράγισαν την ανωτερότητα της ομάδας μας. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα που το θέλαμε πάρα πολύ και πάμε την επόμενη εβδομάδα στο Αννόβερο, για τον μεγάλο στόχο της χρονιάς ώστε να μείνουμε εκεί που φτάσαμε πέρυσι. Είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβουμε τον περσινό θρίαμβο, ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος αλλά είμαστε Ολυμπιακός και ονειρευόμαστε. Όχι μόνο ονειρευόμαστε αλλά πιστεύουμε ότι  μπορούμε να τα ξανά καταφέρουμε. Σίγουρα είναι δύσκολο, μόνο η Ρέκο το έχει καταφέρει να μείνει στην κορυφή δυο συνεχόμενες χρονιές, όμως ο Ολυμπιακός έχει τη δυναμική, τους παίκτες και το μέταλλο ώστε να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση».
 
Ο Κροάτης περιφερειακός, Πάολο Ομπράντοβιτς είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και μας άξιζε αυτό το πρωτάθλημα. Ήμασταν το φαβορί αλλά έπρεπε να το αποδείξουμε μέσα στην πισίνα. Σεβόμαστε την Βουλιαγμένη αλλά ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που φτάσαμε στον τίτλο. Τώρα πρέπει να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας και να ετοιμαστούμε για το Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ».
 
Ο αμυντικός του Ολυμπιακού, Άντρο Μπούσλιε δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την κατάκτηση. Σε αυτή τη σειρά των τελικών είχαμε πολύ δυνατό αντίπαλο, μπορεί να μην ξεκινήσαμε τόσο καλά τη σειρά αλλά δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και είμαστε οι Πρωταθλητές. Παίξαμε με βάση τις δυνατότητες μας και φάνηκε η ανωτερότητα μας. Τώρα έχουμε το Final-8 και μένουμε συγκεντρωμένοι για τους αγώνες στο Αννόβερο».
 
Ο διεθνής περιφερειακός, Αλέξανδρος Γούνας δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που κατακτήσαμε και αυτό το πρωτάθλημα. Ήταν ένας από τους στόχους που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς και τον πετύχαμε. Δεν έχουμε πολύ χρόνο να πανηγυρίσουμε καθώς ακολουθεί το Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι πολύ σημαντικό για εμάς καθώς πηγαίνουμε σαν Πρωταθλητές Ευρώπης και προετοιμαζόμαστε για αυτό. Ο κόσμος σήμερα μας έδωσε ώθηση για ακόμα ένα παιχνίδι, ήταν εκεί και πιστεύουμε ότι θα είναι και στην Γερμανία να μας στηρίξει τις στιγμές που θα τον χρειαστούμε».