ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Οι δηλώσεις των Κυπελλούχων Ελλάδας!

Διαβάστε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του Θρύλου, μετά την  κατάκτηση του 20ού Κυπέλλου Ελλάδας: 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Στόχος μας ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου, το καταφέραμε. Σίγουρα περιμέναμε όλοι  με ένα διαφορετικό τρόπο αλλά η μεγάλη ομάδα είναι αυτή που και στη χειρότερή της μέρα, καταφέρνει να ξεπεράσει την πίεση και το κακό παιχνίδι και να πετυχαίνει το στόχο της.  Συγχαρητήρια στα παιδιά που ενώ επιθετικά δεν ήμασταν καλά, αμυντικά ήμασταν τέλειοι, κρατήσαμε το σκορ χαμηλά και με μια αντεπίθεση, να πετύχουμε τόσο όσο χρειαζόταν για να πάρουμε το Κύπελλο».

Ο αρχηγός του Θρύλου, Γιόζιπ Πάβιτς τόνισε: «Για αυτό ήρθαμε στο Καρπενήσι. Να πάρουμε την κούπα και την πήραμε. Είμαστε ευχαριστημένοι για την κατάκτηση του Κυπέλλου και συνεχίζουμε. Δεύτερο τρόπαιο της σεζόν και πρώτο για το 2019, μετά το Σούπερ Καπ. Θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά για να πετύχουμε πολλές ακόμα νίκες και να φτάσουμε στην επίτευξη των υπόλοιπων στόχων».

Ο Αλέξανδρος Γούνας που αναδείχθηκε ΜVP και πρώτος σκόρερ του Final 4 τόνισε: «Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να κατακτήσουμε τον πρώτο στόχο που είχαμε θέσει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε και κερδίσαμε το Κύπελλο. Ξέραμε ότι η Βουλιαγμένη θα φανεί πολύ προσεκτική και με ένα αμυντικό προσανατολισμό, αλλά νομίζω ότι όλοι πιστεύαμε ότι θα ανεβάσουμε ρυθμούς στη διάρκεια του παιχνιδιού και θα βρούμε τις λύσεις. Από κει και πέρα όσον αφορά τον τίτλο του MVP είναι μια ομαδική προσπάθεια, χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα μπορούσα να καταφέρω τίποτα και κάποια άλλη φορά θα είναι κάποιος άλλος. Έχουμε πολλούς παίκτες υψηλής κλάσης που είναι ικανοί να αλλάξουν το ρυθμό».

Μανώλης Μυλωνάκης: «Ο στόχος μας επετεύχθη, παρότι ήταν ένα κακό παιχνίδι για εμάς. Ήταν μια αναμέτρηση με πολλές μονομαχίες, δυνατό πρες, στα όρια του αντιαθλητικού αλλά τέλος καλό όλα καλά».

Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς: «Ήταν ένας περίεργος αγώνας. Η Βουλιαγμένη κατάφερε από την αρχή, από το πρώτο σφύριγμα να δημιουργήσει μια νευρικότητα, με τις διαμαρτυρίες. Ξέραμε ότι θα το κάνουν αυτό και ήμασταν προετοιμασμένοι. Δεν φάνηκε στο 1ο ημίχρονο αλλά στο 2ο καταφέραμε να βάλουμε κάποια  σημαντικά τέρματα. Στην άμυνα ήμασταν αρκετά καλοί και η Βουλιαγμένη δεν κατάφερε να έχει καλές επιλογές. Έτσι ήρθε αυτή η πολυπόθητη νίκη που μας έφερε το τρόπαιο».

Κώστας Μουρίκης: «Θεωρώ, ότι ήταν ένα παιχνίδι διαφήμιση για το άθλημα. Η Βουλιαγμένη εμφανίστηκε αρκετά δυνατή. Εμείς έχουμε ποιότητα σαν ομάδα και έτσι δίκαια κατακτήσαμε το Κύπελλο. Από κει και πέρα συνεχίζουμε, έχουμε αρκετά παιχνίδια για το πρωτάθλημα και δύσκολα παιχνίδια στην Ευρώπη. Βήμα βήμα θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε όλους μας τους στόχους. Ακολουθεί το δύσκολο παιχνίδι με τη Γιουγκ, όπου πρέπει να εμφανιστούμε ακόμα καλύτεροι για να έχουμε σοβαρές πιθανότητες για τη νίκη»

Άντρο Μπούσλιε: «Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στην ομάδα μου που κέρδισε σήμερα. Δεν παίξαμε πολύ καλά από την αρχή αλλά είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Βουλιαγμένη. Είμαι  χαρούμενος που κερδίσαμε το Κύπελλο. Στην τελευταία περίοδο ξεκινήσαμε να παίζουμε καλύτερα από τα προηγούμενα και κατακτήσαμε ένα ακόμα τρόπαιο.  Στα επόμενα παιχνίδια θα παίξουμε καλύτερα και συνεχίζουμε για να πετύχουμε και τους υπόλοιπους στόχους μας».