ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ντεμπούτο με νίκη πρόκριση

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο επίσημο ματς της νεότερης ιστορίας του τμήματος, με τον κόσμο στο πλευρό του που γέμισε το κλειστό του Σπόρτινγκ για να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των αθλητριών, χωρίς να αναγκαστεί να φορτσάρει έφτασε στην άνετη νίκη επί του Σπόρτινγκ στα Πατήσια με 54 - 91, παίρνοντας την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι αθλήτριες της coach Ελένης Καπογιάννη μπήκαν από το πρώτο λεπτό συγκεντρωμένες στον στόχο τους που δεν ήταν άλλος από το να μετατρέψουν αυτό το ματς σε μια εύκολη νίκη δικαιολογώντας τον τίτλο του φαβορί που είχαν για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκες βρέθηκαν να προηγούνται με 15 πόντους διαφορά (15-30). Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε το ίδιο σοβαρός ανεβάζοντας ρυθμό και έκλεισε το ημίχρονο έχοντας βάλει 55 πόντους έναντι μονάχα 30 του Σπόρτινγκ. Στην τρίτη περίοδο του αγώνα ο Σπόρτινγκ μπήκε δυνατά με τον Ολυμπιακό να δείχνει ότι θέλει να κάνει περισσότερο συντήρηση. Οι δύο ομάδες πέτυχαν από 18 πόντους με την διαφορά των 25 πόντων να παραμένει για τις ερυθρόλευκες και το σκορ να διαμορφώνετε σε 48-73. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχες δεν είχαν τις δυνάμεις να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Ολυμπιακού που με εξαιρετική άμυνα (δέχθηκε μόλις 6 πόντους) και σωστές επιλογές στην επίθεση αύξησε την διαφορά στους 37 πόντους με το τελικό σκορ να είναι 54 - 91. 
Οι πάνω από 400 φίλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στις εξέδρες του γυμναστηρίου των Πατησίων είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση της νέας ομάδας του Ολυμπιακού, ενόψει του πρωταθλήματος που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα.

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την απώλεια του επίτιμου προέδρου του Σπόρτινγκ και πρώην υπουργού κ. Στέφανου Μανίκα.

Δεκάλεπτα:

15-30, 30-55, 48-73, 54-91

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (Νανάκος): Παυλοπούλου, Σερεπά, Οικονομίδου, Φουράκη, Βαφειάδη, Τζαμαρία, Κατσαμπίρη, Βάσιου, Μυριούνη, Βούλγαρη, Γιαννακού, Φουράκη.  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη): Τζόνσον 19, Χατζηνικολάου 17, Κριστόφερσον 16, Χαλιβέρα 13 (2), Σταμάτη 9 (2), Μπαλτά 6 (2), Νικολαϊδου 4, Κοσμά 3, Καλογήρου 2, Μπόνη 2, Γκότζη, Παπαμιχαήλ.

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού κ. Ελένη Καπογιάννη δήλωσε μετά τον αγώνα στο (www.osfp.gr):
“Ξεκινήσαμε με το δεξί τις υποχρεώσεις μας, ας μην ξεχνάμε τις ιδιαιτερότητες που κρύβουν τα παιχνίδια κυπέλλου που είναι νοκ αουτ, με τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας και χωρίς να πιάσουμε μεγάλα στάνταρ απόδοσης καταφέραμε τον στόχο μας που δεν ήταν άλλος απο μια νίκη. Είμαστε χαρούμενοι, ευχαριστούμε τον κόσμο του Ολυμπιακού που ήταν κοντά μας και συνεχίζουμε την προετοιμασία μας για τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος την επόμενη εβδομάδα.”

H αθλήτρια του Ολυμπιακού Ανθή Μπαλτά μίλησε στο osfp.gr:
“Ήταν το πρώτο παιχνίδι της ομάδας μας, δεν μας ενδιέφερε το γεγονός ότι η αντίπαλος μας είναι μια ομάδα της Α2, εμείς έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένες, να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Νομίζω ότι καταφέραμε να κάνουμε μια καλή αρχή για την ομάδα του Ολυμπιακού, ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο για να μας υποστηρίξει σίγουρα έφυγε ικανοποιημένος. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου, πλέων θα παίζουμε και για αυτούς και ελπίζω σήμερα να ήταν μόνο η αρχή και στα εντός έδρας παιχνίδια να έχουμε την υποστήριξή τους.”