ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Νικηφόρα εκκίνηση στο ευρωπαϊκό ταξίδι

Νικηφόρα ξεκίνησε το ευρωπαϊκό της ταξίδι, η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 12-5 της. Ισπανικής Ματαρό, στην πρώτη της αναμέτρηση για τον 3ο προκριματικό όμιλο της Ευρωλίγκας, που διεξάγεται στην Ιταλία. Ο Θρύλος έδειξε από την αρχή την ανωτερότητα του, πήρε από νωρίς το προβάδισμα με 3-0, σταμάτησε με τη σωστή αμυντική λειτουργία του την Ματαρό και έχοντας τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το τέλος πανηγύρισε, με χαρακτηριστική άνεση, την πρώτη του νίκη. Για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει, το Σάββατο (26/1), στις 18:00, τη Ρώσικη Χάντι Μανσίσκ.

Ανώτερος από την αρχή

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά και αποφασιστικά στην αναμέτρηση. Το σκορ άνοιξε η Μαργαρίτα Πλευρίτου, στον παίκτη παραπάνω ενώ στην αμέσως επόμενη φάση η Χριστίνα Τσουκαλά διπλασίασε τα «ερυθρόλευκα» τέρματα, γράφοντας το 2-0 στο 5:29 του πρώτου οκταλέπτου. Η Χάνα Μπάκλινγκ ήταν αυτή που έδωσε αέρα τριών γκολ στις νταμπλούχες Ελλάδας, με το 3-0 να μένει μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός διατηρώντας τα ηνία του αγώνα, είχε άμεση απάντηση στα γκολ της Ματαρό με τις Μπάκλινγκ και Γκόφερς να γράφουν το 4-1 και 5-2 αντίστοιχα. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη 8'' πριν τη λήξη του ημιχρόνου, διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμα του Ολυμπιακού, σημειώνοντας το 6-2.

Νικηφόρα πρεμιέρα

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού ήταν αδιαμφισβήτητη. Δυο ακόμα τέρματα από τις Γκόφερς και Μπάκλινγκ έφεραν το σκορ στο 8-3 που ήταν και το αποτέλεσμα με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Με το δεύτερο προσωπικό της γκολ η Αλεξάνδρα Ασημάκη ανέβασε τη διαφορά στο συν έξι, για το 9-3, 6:04 πριν την λήξη του αγώνα. Η Χριστίνα Τσουκαλά έκανε το 10-4 επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία των παικτριών του Χάρη Παυλίδη. Στο 3:23 της τέταρτης περιόδου χρίστηκε σκόρερ και η Ελευθεριάδου, κάνοντας το 11-4. Η Βασιλική Πλευρίτου πέτυχε το 12ο «ερυθρόλευκο» γκολ και με το τελικό 12-5 ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια άνετη νίκη, ξεκινώντας νικηφόρα την ευρωπαϊκή του πορεία. Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν η Μπάκλινγκ που σημείωσε τρία τέρματα ενώ Ασημάκη, Γκόφερς και Τσουκαλά πέτυχαν από δυο. Για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων οι νταμπλούχες Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο, στις 18:00 τη Ρώσικη Χάντι Μανσίσκ.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 2-3, 1-2, 2-4

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Πλευρίτου Μ. (6:02), 0-2 Τσουκαλά (5:29), 0-3 Μπάκλινγκ (2:41),

2ο οκτάλεπτο: 1-3 Γκόμεζ (7:36),  1-4 Μπάκλινγκ (6:29), 2-4 Γκόμεζ (2:54), 2-5 Γκόφερς (2:36), 2-6 Ασημάκη (00:08)

3ο οκτάλεπτο: 3-6 Ζούνιγκα (6:02), 3-7 Γκόφερς (4:25), 3-8 Μπάκλινγκ (1:37).

4ο οκτάλεπτο: 3-9 Ασημάκη (6:04), 4-9 Ζούνιγκα (5:36), 4-10 Τσουκαλά (4:20), 4-11 Ελευθεριάδου (3:23), 5-11 Γκόμεζ (2:59), 5-12 Πλευρίτου Β. (1:55).

Ματαρό: Στόουν, Ζούνιγκα 2, Γκόμεζ 3, Μπακελιέρ, Νταούλ, Αλβάρεζ, Φρίγκολα, Πασκουάλ, Βιδάλ, Μπεκάζι, Γκαρσία, Αργιόνα

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Μπάκλινγκ 3, Έγκενς, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Πλευρίτου Μ. 1, Γκόφερς 2, Πλευρίτου Β. 1, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τη Ματαρό, δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Είχαμε το άγχος της πρεμιέρας στην αρχή αλλά παίξαμε πολύ καλά, ειδικά στην άμυνα. Ήμασταν από την αρχή μπροστά και η άμυνα μας μας έδινε όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ουσιαστικά είχαμε εξασφαλίσει τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να είχαμε ανεβάσει ακόμα περισσότερο ταχύτητα αλλά αυτό που μας ένοιαζε ήταν να κερδίσουμε σε αυτό το πρώτο παιχνίδι. Προσέξαμε την άμυνα μας, πήραμε και μια καλή διαφορά και τώρα θα συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι ώστε να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στην πρωτιά του ομίλου».

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη από την πλευρά της δήλωσε στο olympiacossfp.gr  «Ξεκινήσαμε πολύ καλά απέναντι στη Ματαρό, που ο Ολυμπιακός είναι σαφώς καλύτερος, αλλά ήταν ενισχυμένη φέτος. Ήταν το πρώτο παιχνίδι της ευρωπαϊκής μας πορείας και πάντα τέτοια παιχνίδια θέλουν πολύ προσοχή, το ξέρουμε καλά αυτό. Μπήκαμε συγκεντρωμένες, όσο κυλούσε ο αγώνας βρίσκαμε όλο και περισσότερο το ρυθμό μας και δείξαμε την ποιότητα της ομάδας μας και κάναμε ένα πρώτο βήμα για την πρόκριση. Είμαστε Ολυμπιακός και δεν αποτελεί κάτι άλλο στόχο από την πρωτιά στον όμιλο. Πάμε βήμα βήμα. Αύριο παίζουμε με τη Ρώσικη Χάντι Μανσίσκ, έχει άλλο στυλ παιχνιδιού αλλά εμείς θα παίξουμε το παιχνίδι μας και κοιτάμε μόνο τη νίκη».