ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Νίκη και πρόκριση στην επόμενη φάση

Παίζοντας συγκεντρωμένα από το πρώτο λεπτό και χωρίς να νιώσει πίεση παρά μόνο για ένα δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός θριάμβευσε επί της Μπεσίκτας, επικρατώντας στο Δ.Α.Κ.  Γλυφάδας με σκορ 68-45 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Α Ομίλου στο Eurocup. Ο Θρύλος μετά από αυτή τη νίκη «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και πλέον θα πρέπει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα στην έδρα της Ρίγας για να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου του!

Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό η Στέλλα Καλτσίδου με 20 πόντους, ενώ ακολούθησε η Ιβόν Αντερσον με 19.

ΦΟΒΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τις Χατζηνικολάου, Αντερσον, Καλτσίδου, Μακόλι και Μάζιτς και γρήγορα προηγήθηκε με 4-0 έπειτα από βολές της Αντερσον και ντράιβ της Καλτσίδου.

Η Ελληνίδα φόργουορντ με σουτ από τα 6,75μ έκανε το 7-0 για να έρθει η  Μάζιτς από την γραμμή των βολών να διαμορφώσει το 10-0.

Η άμυνα του Θρύλου έδινε ώθηση και στην επίθεση συνεχίζοντας το σερί, με την Άντερσον με ντράιβ να γράφει το 12-0, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Η Γουίλερ στο τρανσίσιον πέτυχε το πρώτο καλάθι για τις φιλοξενούμενες κάνοντας το 12-2 για να απαντήσουν Αντερσον και Μακόλι για το +14 (16-2). Ο Ολυμπιακός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, οι Αντερσον και Μακόλι σκόραραν για το 20-5 και στον αιφνιδιασμό  η Σπυριδοπούλου πέτυχε το 22-7 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου..

ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ

Η ομάδα από την Τουρκία ήταν πιο δυνατή στο δεύτερο δεκάλεπτο και έτρεξε ένα 6-0 σερί, το οποίο σταμάτησε η Σπυριδοπούλου από τα 6,75μ για το 25-13. Η Μπεσίκτας συνέχισε να πιέζει στην άμυνα και μείωσε σε 25-17 για να σκοράρει και πάλι στον αιφνιδιασμό η Σπυριδοπούλου για το +10 (27-17). Με 4:25 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος του ημιχρόνου, ο Θρύλος έμεινε σε τροχιά νίκης, οι «ερυθρόλευκες» αντέδρασαν στην πίεση της Μπεσίκτας και η Καλτσίδου διεύρυνε την διαφορά στους 12 πόντους (29-17).

Η Μάζιτς πέτυχε το δίποντο για το 31-19 για να κλείσει το ημίχρονο υπέρ των νταμπλούχων Ελλάδος, με τον φωτεινό πίνακα του Δ.Α.Κ. Γλυφάδας να λέει 31-21 και τις δύο ομάδες να οδεύουν για τα αποδυτήρια.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΖΩΝΗ

Στα πρώτα λεπτά του γ’ δεκαλέπτου «μίλησε» η άμυνα και για τους δύο αντιπάλους. Ο Ολυμπιακός πέτυχε το πρώτο 33-21 κάτω από το καλάθι με την Άντερσον και η Σωτηρίου με ντράιβ διαμόρφωσε το 35-24 με 5:21 να απομένει για τη λήξη της τρίτης περιόδου.  Η Καλτσίδου με βολή και η Μακόλι εφτασαν το παιχνίδι στο 38-24 με την Αμερικανίδα να σκοράρει από κοντά και για το 40-26. Η Καλτσίδου δημιούργησε σκορ για την ίδια με ένα στεπ μπακ για το +16 (42:26) με τον Ολυμπιακό να έχει εγκλωβίσει την ομάδα της Τουρκίας με την δυνατή του άμυνα. Ένα ακόμα τρίποντο της Σωτηρίου επέβαλλε την τάξη στο κλειστό της Γλυφάδας (45-29) για να πάει ο Θρύλος στην τελευταία περίοδο όντας μπροστά με 18 πόντους (47-29).

ΑΠΛΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μέχρι και με 21 πόντους με τρίποντο της Αντερσον (50-29) διαφορά που ήταν και η μεγαλύτερη της αναμέτρησης για τις νταμπλούχες Ελλάδος μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η Μπεσίκτας αντέδρασε με το δικό της σερί μειώνοντας σε 50-36 και 52-38 για να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 11-2 για το 52-40.

Η Καλτσίδου από τις βολές έσπασε τη μικρή αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και η Μάλτση με τρίποντο διαμόρφωσε το 57-40 για τις νταμπλούχες Ελλάδος με τρία λεπτά και 20 δευτερόλεπτα  να απομένουν για το τέλος του παιχνιδιού.

Η Μακόλι από την  «γραμμή της φιλανθρωπίας» έκανε το 59-43 και οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν το σερί τους μέχρι το τέλος. Η διαφορά έφτασε στους 23 πόντους και ο Θρύλος πήρε μία νίκη που τον έφερε στην επόμενη φάση του Εurocup!

Τα δεκάλεπτα: 22-7, 31-21, 47-29, 68-45
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): Μάζιτς 4 (5 ριμπ), Σταμάτη , Χατζηνικολάου (8 ασίστ, 2 ριμπ),Μάλτση 3 (3 ασίστ), Νικολοπουλου, Χαλιβέρα, Σωτηρίου 5 (1/1 τρίποντα), Άντερσον 19 (7/9 δίπ, 2 κλεψ), Μακόλι 10 (14 ριμπ., 2 κοψ, 2 κλεψ.), Σπυριδοπούλου 7 (3 ριμπ.), Μπαλτά, Καλτσίδου 20 (4/10 δίπ, 2/6 τρ, 4 ριμπ., 5 ασ., 3 κλεψ. 3 κοψ)
 
Μπεσίκτας (Ακίζ Ακάγια): Μόσμπι 6, Τζέλοους 11, Κιγκίλ 3, Ερντέν Ατακάν, Οζέλκι, Νταμπάκογλου 2, Σιγιαντεμίρ 4, Περοβάνοβιτς 4, Αβτσι, Γουίλερ 10, Ουζούν 5.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
 
Η Ελένη Καπογιάννη δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr
«Καταρχάς ήμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί με τη σημερινή νίκη κλειδώσαμε την πρόκριση στην επόμενη φάση και ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Όπως φάνηκε και από το σκορ η άμυνα μας για άλλη μια φορά ήταν εκπληκτική και σε μέρες δηλαδή που δεν έχουμε πολύ καλό ρυθμό που ήταν αναμενόμενο γιατί μετά τη διακοπή λίγο να βρούμε πάλι τα πατήματά μας σαν ομάδα, με την επανένταξή της Εβίνας Μάλτση που ήρθε από τραυματισμό, είχαμε κάποια κενά διαστήματα όμως αυτά θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να τα φτιάξουμε. Ήμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί κάναμε μια πολύ καλή νίκη, δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι, εμείς το κάναμε εύκολο γιατί παίξαμε εκπληκτική άμυνα και συνεχίζουμε με το κεφάλι μέσα και κάνοντας σκληρή προπόνηση». 
 
Η Στέλλα Καλτσίδου τόνισε στο ofsp.gr
«Ηταν μία πολύ σημαντική νίκη, την θέλαμε πάρα πολύ και νομίζω ότι ακολουθήσαμε σε μεγάλο ποσοστό το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει. Ημασταν πολύ καλές στην άμυνα και συνεχίζουμε. Εχουμε άλλο ένα ματς την επόμενη εβδομάδα που θέλουμε πάρα πολύ. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη στη Λετονία και να είμαστε πρώτες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι που ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Από εκεί και πέρα δεν αισθανόμαστε ότι εδώ είναι το ταβάνι μας. Σε καμία περίπτωση. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην  Ευρώπη και να παίζουμε καλό μπάσκετ».